× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λέσβο ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ,μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, απόδημο Έλληνα, αμφότεροι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν στη Λέσβο μετά τη Λήμνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/6/2023

Στη Λέσβο ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

Στη Λέσβο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ναύαρχος εν αποστρατεία μαζί με τον απόδημο Έλληνα, επιχειρηματία στον χώρο της Ναυτιλίας, Στέφανο Κασσελάκη οι οποίοι περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο επικτρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ας σημειωθεί ότι προηγουμένως είχαν επισκεφτεί τη Λήμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Κασσελάκης παρακολούθησαν τη Λειτουργία στον Ναό Αγίας Τριάδας στην Καλλονή, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου και κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος για τον Νομό Λέσβου.

O κ. Αποστολάκης εντυπωσιάστηκε από το έθιμο με το κισκέτς και αναφέρθηκε στην περιοδεία τους στην παραμεθόριο για την καταγραφή των προβλημάτων στο Ανατολικό Αιγαίο, ευχαριστώντας για τη φιλοξενία. Μίλησε για τα προβλήματα της μετανάστευσης, τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον φράχτη στον Έβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο κ. Κασελάκης πρόσθεσε την αγάπη τους για την πατρίδα, και ο υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς τούς ευχαρίστησε για την παρουσία τους και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει ενεργές κινήσεις προεκλογικά για να φτάσει το μήνυμά του σε όλο τον λαό, έχοντας κοστολογημένο και το πρόγραμμά του, με προτάσεις για μισθούς, σύνταξη, προστασία πρώτης κατοικίας, ακρίβεια κ. ά.

Το who is who του Ευάγγελου Αποστολάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, από το Ρέθυμνο που γεννήθηκε το 1957, μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο που ορκίστηκε υπουργός, ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατάφερε να διακριθεί στην υπηρεσία του, να κερδίσει βαθμούς και την εκτίμηση συναδέλφων του για τις διοικητικές του ικανότητες.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποφοίτησε αρχικά από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1998 ανέλαβε διοικητής στη διοίκηση υποβρυχίων Καταστροφών. Στους επίλεκτους των επιλέκτων. Την περασμένη δεκαετία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης γίνεται αρχηγός του ΓΕΝ και δυο χρόνια μετά αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Ως υπουργός, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, κλήθηκε να διαχειριστεί το προσφυγικό και μια σειρά από άλλα θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγους μήνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής 'Center for Strategic and International Studies' στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή' και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς'. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece', μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ