× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ και η στήριξη στη Βάσω Χοχλάκα

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσίευση 27/8/2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ και η στήριξη στη Βάσω Χοχλάκα

Ανακοινώθηκε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την παράταξη Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας, με επικεφαλής τη Βάσω Χοχλάκα». Ήταν μια όχι εύκολη πολιτικά απόφαση, που όμως μπορεί να είναι καταλυτική για τη δυναμική του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ μετά τις τελευταίες εκλογές και λίγο πριν την εκλογή νέου προέδρου, έπρεπε να διαχειριστεί άμεσα το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Από τη στιγμή που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στις προηγούμενες εκλογές, «Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου» με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη, που δούλεψε με όραμα, συνέπεια και συνέχεια, είχε τεθεί με μια λογική κομματικής απληστίας, εκτός της διαδικασίας συμμετοχής στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έπρεπε να υπάρξει μια άμεση λύση.
Το να κατέβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ένα δικό του αμιγές κομματικό ψηφοδέλτιο και χρονικά και τεχνικά ήταν δύσκολο και πολιτικά ανεπαρκές. Διότι αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, μετράς τις δυνάμεις σου και τις ενώνεις με κοντινούς πολιτικούς χώρους σε σένα, δημιουργώντας δυναμική και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Τέτοια περίπτωση είναι η στήριξη του ψηφοδελτίου της Βάσως Χοχλάκα. Δυνάμεις δημοκρατικές, αριστερές, προοδευτικές, οικολογικές συνασπίζονται ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν την κατεύθυνση των πραγμάτων στο Βόρειο Αιγαίο.
Απέναντι στην ανεπαρκέστατη, χωρίς όραμα, φιλοδοξίες και προσδοκίες διοίκηση του Κώστα Μουτζούρη και απέναντι στην ασφυκτικά κομματική υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφάνη, τον οποίο έσπευσε να στηρίξει με την παρουσία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχει ένας συνασπισμός που δεν είναι μονοκομματικός, άρα εκ των πραγμάτων είναι μια σύνθεση ιδεών και προγραμμάτων που δημιουργούν μια άλλη πολύχρωμη ακηδεμόνευτη πολιτικά εικόνα.
Και επειδή το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έβαλε και βάζει τη σφραγίδα στο παρελθόν και στο μέλλον των νησιών μας, στο συγκεκριμένο ζήτημα μετρήθηκε το μπόι και η συνείδηση των εκλεγμένων και αυτών που φιλοδοξούν να εκλεγούν, αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιφέρειας μας.
Ο Κώστας Μουτζούρης ήταν ο επικεφαλής και έδινε τον τόνο σε μια έξαλλη αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική ρητορεία, που οδήγησε σε όλες αυτές τις γνωστές ακροδεξιές προκλήσεις. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έγινε γνωστός για το περίφημο δίχτυ, που υποτίθεται ότι θα εμπόδιζε του πρόσφυγες να πλησιάζουν τα νησιά μας. Το δίχτυ αγοράστηκε κόστισε σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού ο παραλογισμός του ήταν εμφανής. Η Βάσω Χοχλάκα δεν έπαιξε ποτέ σε αυτό το επικερδές και επικίνδυνο πολιτικά παιχνίδι των εντυπώσεων, της ξενοφοβίας και του λαϊκισμού.
Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την οπτική και την προοπτική στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει το βράδυ των εκλογών όλη η Ελλάδα να παραμείνει μπλε. Εμείς θέλουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου οικολογικά, με πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης και όχι τα συνηθισμένα λόγια του αέρα.
Αξίζει με όλες μας τις δυνάμεις να το προσπαθήσουμε. Μόνο έτσι θα το πετύχουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου