× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βοστάνειο: Αυτοί που έρχονται κι αυτοί που φεύγουν

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Δημοσίευση 11/1/2020

Βοστάνειο: Αυτοί που έρχονται κι αυτοί που φεύγουν
Στις 31-12-2019 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο λήγει η θητεία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ.Άννας Ζερβού και ορίζεται Διοικητής, για τα επόμενα τρία χρόνια, ο κ.Γιώργος Καμπούρης
Δυο λόγια, λοιπόν, τόσο σαν αποχαιρετηστήριο στην κ.Άννα Ζερβού όσο και σαν καλωσόρισμα στον κ.Γιώργο Καμπούρη, νομίζω πως δεν θα ήταν περιττά
  Η κ.Άννα Ζερβού κλήθηκε να υπηρετήσει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, 
Οι μνημονιακές πολιτικές ήταν καθοριστικές στο ποιες ανάγκες του Νοσοκομείου θα ήταν δυνατόν να καλυφθούν, τι θα μπορούσε να διεκδικήσει η ίδια, και τελικά, τι θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί.
  Τη περίοδο, όμως, αυτή την έκανε ακόμα πιο δύσκολη η άφιλη κι εχθρική αντιμετώπισή της από ανθρώπους που, υποτίθεται, πως θα έπρεπε να σταθούν αρωγοί στο έργο της, καθώς επίσης κι ο ανηλεής πόλεμος που είχε ν' αντιμετωπίσει από μερίδα του τύπου
Ένας πόλεμος που, τις περισσότερες φορές, εδραζόταν σε ψευδείς και παραποιημένες πληροφορίες. 
 Παρόλα αυτά, το έργο που αφήνει πίσω της είναι ιδιαίτερα σημαντικό,
Η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, η ολοκλήρωση της προμήθειας γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου, η δρομολόγηση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, η εγκατάσταση και λειτουργία του ψηφιακού στεφανιογράφου - αγγειογράφου, η αγορά μιας σειράς διάφορων μηχανημάτων, οι προσλήψεις προσωπικού που κατά τη διάρκεια της θητείας της ξεπερνούν τους 150 εργαζόμενους, γιατρούς και λοιπό προσωπικό, όπως επίσης και η γενικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου είναι κάποια από τα έργα που σηματοδοτούν, όχι μόνο τη θητεία της κ.Άννας Ζερβού, αλλά και την παραπέρα πορεία του νοσοκομείου.
  Εκτός όμως από τα παραπάνω και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, είχε να διαχειριστεί μια εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση, και στο χώρο υγείας, το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Για αυτή, ακριβώς, τη διαχείριση η κ.Άννα Ζερβού, πήρε τα προσωπικά εύσημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα γιατί σε δύσκολες στιγμές, μαζί με τους γιατρούς του ιδρύματος, αποδείχτηκε ότι ήταν Άνθρωποι. Με κεφαλαίο το "Α".
  Κυρία Άννα Ζερβού, καλό σας ταξίδι και καλή επιτυχία σε ό,τι άλλο κάνετε στη ζωή σας.
Να είστε σίγουρη πως πολύς κόσμος που σας γνώρισε σας εκτίμησε και σας αγάπησε τόσο για το έργο σας όσο και για σας την ίδια.
  Νέος διοικητής στο Νοσοκομείου, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ο κ.Γιώργος Καμπούρης.
Ο κ.Γ.Καμπούρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια εποχή που, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι σε καλύτερη μοίρα απ' αυτήν της κ.Άννας Ζερβού. Τα μνημόνια τέλειωσαν (;) και η ανάπτυξη κατ' άλλους έφτασε και κατ' άλλους είναι ante portas.
  Φοβάμαι, όμως, ότι τα ευχάριστα είναι μέχρι εδώ.
Γιατί στη πραγματικότητα, απ' ότι φαίνεται, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αλλά οι όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι προς το χειρότερο. 
Στον ψηφισμένο, πριν από λίγο καιρό, προϋπολογισμό οι δαπάνες για την υγεία του 2020 είναι κατά 4% λιγότερες απ' το 2019 ή κατά 132 εκατομμύρια, και απ' αυτά τα 37 εκατομμύρια θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες των νοσοκομείων.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις διακυρηγμένες θέσεις της Ν.Δ. για είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
  Εν πάση περιπτώσει, ο κ.Γ.Καμπούρης καλείται να υπηρετήσει τη δημόσια υγεία από μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική θέση. Τόσο το ήθος του όσο και η πολύχρονη εμπειρία του στη διοίκηση είναι τέτοια που εγγυώνται ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό.
  Ελπίζοντας για εκείνον, αλλά και για όλους μας, ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του δε θα βρεθεί ανάμεσα, ούτε και απέναντι σε "φίλια" πυρρά, του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του για το καλό και για την υγεία του Λεσβιακού λαού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ