× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανεξάρτητοι ή εξαρτημένοι;

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Δημοσίευση 19/8/2023

Ανεξάρτητοι ή εξαρτημένοι;

Δυο γεγονότα, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, που ήρθαν στην δημοσιότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναδεικνύουν ξεκάθαρα την εξάρτηση της τοπικής διοίκησης στο νησί με την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης που εμβαθύνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για χάρη της αστικής τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ήταν η αναγόρευση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Και τι δεν ακούσαμε από τον κ. Βέρρο στον δεκάρικο λόγο που εκφώνησε. Τι ότι «θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλεια απέναντι στον αναθεωρητισμό, τα αντιδημοκρατικά κινήματα και την έξαρση της τρομοκρατίας». Τι ότι «η ειρήνη, η δημοκρατία, η ανεξιθρησκεία και τα ίσα δικαιώματα βάλλονται από ποικίλα κινήματα και θεωρίες επιβολής ακραίων απόψεων και πεποιθήσεων. Η βία και ο ανορθολογισμός επιτίθενται και θέλουν να επιβληθούν του διαλόγου». Πέρα από ότι ο λόγος του Δημάρχου ήταν βγαλμένος μέσα από τα κιτάπια της πρεσβείας του Ισραήλ, χρειάζεται μεγάλο θράσος και ξετσιπωσιά για να αποκαλείς το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ φορέα ειρήνης και δημοκρατίας. Ακόμη ο Δήμαρχος δεν δίστασε να θριαμβολογήσει για τον λόγο ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο πρώτος που τίμα πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Το δεύτερο γεγονός αποτέλεσε η τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου που θέτει ζήτημα δημιουργίας στρατιωτικών βάσεων και στα νησιά του Αιγαίου. Η κατά τα άλλα λαλίστατή δημοτική αρχή του κ. Βέρρου, εδώ δεν βρήκε να πει λέξη. Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και απειλητική για να περνά απαρατήρητη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά. Αλήθεια ποια θα ήταν η αντίδραση της παρούσας δημοτικής αρχής αν την επόμενη πενταετία επιλεγεί το νησί μας για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς;

Η επιλογή Δήμαρχου και δημοτικής αρχής δεν περιορίζεται μόνο στα προβλήματα της καθημερινότητας, που και σ αυτά η δημοτική αρχή του κ. Βέρρου ακολουθεί πιστά την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον λαό της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου ‘ανεξάρτητη δημοτική αρχή’ είναι πλήρως εξαρτημένη από τις στοχεύσεις της αστικής τάξης της χώρας, δηλαδή των πλουσίων.

Η μόνη σίγουρη επιλογή για τους εργαζόμενους, τον λαό του νησιού μας που αγωνία για το μέλλον του είναι να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους του νησιού και στην περιφέρεια και να αγωνιστεί για να μην αποφασίζουν και πάλι για μας χωρίς εμάς.

Θέμης Κλιομιδιώτης Δημοτικός Σύμβολος Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*