× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δοκιμάστε γεύσεις της Λέσβου στο Μουσείο Σιγρίου

Τα μοναδικά προϊόντα στην εκδήλωση λεσβιακής γευσιγνωσίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2023

Δοκιμάστε γεύσεις της Λέσβου στο Μουσείο Σιγρίου

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Πέμπτη 27 Ιουλίου από τις 12:30 έως τις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λεσβιακής γευσιγνωσίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών λεσβιακών προϊόντων!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected].

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2024

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συμμετείχε με τους αθλητές Γιάννη Γιαννόγλου, Αντώνη Σακελλαρίου και Γιώργο Σαραϊδάρη
ΓΕΥΣΗ

Πώς πίνεται σωστά το ούζο;

Ξενάγηση στο Μουσείο και την Ποτοποιία Βαρβαγιάννη που κρατά τα ηνία του Ούζου στο Πλωμάρι και την Ελλάδα από το 1860
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Προσοχή στον δρόμο προς Βαρειά Μυτιλήνης

«Αδέσποτα» ένα άλογο και ένα γαϊδουράκι
ΜΟΥΣΙΚΗ

Με ζωντανή μουσική, χορό και Τούρκους επισκέπτες η αυλαία του Ouzo Fest στη Μυτιλήνη

Η διοργάνωση με τη συμμετοχή άνω των 40 ετικετών συνεχίζεται στο Πλωμάρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανακαλύπτοντας την «Κρυφή» Παναγιά

Θα ξεκινήσουμε από την Μελίντα, έναν οικισμό έξι χιλιόμετρα από το χωριό Πλωμάρι
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Γευστική απόδραση, στο καφέ ‑ Ταξιάρχης με θέα το Αιγαίο

Αποδράστε για λίγο από τη βουή της πόλης στο γραφικό αναψυκτήριο της Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Καγιάνι. Δοκιμάστε χειροποίητα γλυκά ταψιού και κουταλιού, καφέ στο μπρίκι και μυρωδάτους λουκουμάδες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ακόμα ένα «μεθυστικό» Ouzo Fest ξεκινάει στη Λέσβο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών Λέσβου, Δημήτρης Σπέντζας μιλά για τις εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι
ΓΕΥΣΗ

Τα Αμπέλια και το κρασί της Λήμνου στην άυλη κληρονομιά της UNESCO

Είναι το τρίτο στοιχείο από το νησί, που εντάσσεται στην UNESCO μετά την «Τέχνη της παρασκευής του τυριού Μελίπαστο (Μελίχλωρο) και της «Μάντρας της Λήμνου»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

Από 17 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

30 χρόνια «Σαμ» στην πλατεία Ερεσού

Από τις αγαπημένες γευστικές επιλογές, το εστιατόριο του Λιβανέζου που παντρεύτηκε Ερέσια και φημίζεται για το φαλάφελ και το μπαμπά γκανούς
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εκδήλωση στη Μόρια για τον θεσμό της οικογένειας

Τετάρτη 19 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου
ΓΕΥΣΗ

Τα 10 πιο ωφέλιμα φρούτα του καλοκαιριού

Οι «βασιλιάδες» των βιταμινών