× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Το πείσμα ενός Πλωμαρίτη, έγραψε τη δική του ιστορία!

Η ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτη είναι συνυφασμένη εδώ και 130 χρόνια περίπου με τα αρώματα και τις γεύσεις του πιο γλυκόπιοτου ούζου που είναι ξακουστό στην Ελλάδα και σε 42 χώρες του κόσμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/6/2023

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Το πείσμα ενός Πλωμαρίτη, έγραψε τη δική του ιστορία!

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του Ισιδώρου Αρβανίτη, ενός και τελειομανή Πλωμαρίτη, που είχε όραμα να δημιουργήσει το πιο αρωματικό και γευστικό ούζο στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποστάζοντας στις σωστές αναλογίες αρωματικούς σπόρους και βότανα της Λέσβου, μαζί με αρωματικά που αναζήτησε στην άλλη άκρη της γης, δημιούργησε το μοναδικό και περίφημο Ούζο Πλωμαρίου που διατηρεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του.

Μία γεύση που δένει με την παράδοση και δημιουργεί ένα απόσταγμα καθαρό σαν το κύμα του Αιγαίου. Χάρη σ’ αυτήν την πολύτιμη ισορροπία, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, κέρδισε την αγάπη και την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων και έγινε ξακουστό σε κάθε γωνιά της γης.



Οικογενειακή Ποτοποιία από το 1894

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναν αιώνα μετά, το Ούζο Πλωμαρίου συνεχίζει, διαγράφοντας μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρία, που είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη, παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή. Από το 1894 έως και σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου «γεννιέται» από 100% απόσταξη η οποία πραγματοποιείται 2 φορές.

Η παραγωγή του αποστάγματος αποτελεί μια πραγματική ιεροτελεστία που εκτελείται σε 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Κάθε απόσταξη να διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, όσο πιο αργά αποστάζεται ένα ούζο, τόσο καλύτερο γίνεται.

Ο γλυκάνισος του Λισβορίου και τα βότανα της ξακουστής συνταγής
Η χαρακτηριστική γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα του Ούζου Πλωμαρίου είναι το αποτέλεσμα της μοναδικής συνταγής. Μια συνταγή που περιέχει την ιδανική αναλογία συστατικών, όπως τον περίφημο γλυκάνισο του Λισβορίου ο οποίος καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας. Μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, μάραθος από την Εύβοια, μαστιχέλαιο, αλάτι από τις αλυκές της Καλλονής Λέσβου είναι μόνο μερικά από τα εκλεκτά συστατικά της συνταγής.

Η ποιότητα των προϊόντων που παράγονται αποτελεί κύριο μέλημα για αυτό καθημερινά καταγράφονται περισσότεροι από 1050 έλεγχοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγής. Οι αυστηρές διαδικασίες επιβεβαιώνονται και από το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας (TUV Austria-Hellas κατά EN ISO 22000:2005 για την εφαρμογή του συστήματος Food Safety Management System για την παραγωγή, εμφιάλωση, αποθήκευση και προσφορά των προϊόντων).

Εξαγωγική Δραστηριότητα και Διακρίσεις

Το Ούζο Πλωμαρίου έχει δυναμική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εξαγωγές σε περισσότερες από 42 χώρες (Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Καναδά, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Κίνα κλπ).

Διαχρονικά, από το 1930 μέχρι σήμερα, η Ποτοποιία έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις υψηλού κύρους επιβεβαιώνοντας τόσο την αγάπη του κόσμου όσο και την υψηλή ποιότητα του αποστάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015 ο διεθνής οργανισμός αποσταγμάτων World Spirits Award, απένειμε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το διπλά χρυσό μετάλλιο. Το 2018 το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έλαβε: Gold Medal, World Spirits Award, Gold Medal, Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, Βραβείο Ανώτερης Ποιότητας **, Superior Taste Award, Bronze Medal, International Wine & Spirit Competition, Silver Medal, Wine & Spirit Taste Olymp Awards, Platinum βραβείο, γιατα 120 και πλέον χρόνια ιστορίας, Αιωνόβια brands. Το 2020 διακρίθηκε με το silver βραβείο στα Manufacturing Excellence Awards. Το 2022 έλαβε 2 αστέρια (**) συμμετέχοντας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superior Taste Award.

Από το 2018 το Ούζο Πλωμαρίου έχει πιστοποιηθεί από τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, μια πρωτοβουλία από των εξωστρεφών παραγωγικών – μεταποιητικών επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας, που αποσκοπεί στην προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.


Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου»

Το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, βρίσκεται σε έναν καταπράσινο ελαιώνα στο Πλωμάρι. Το 2015 το αποστακτήριο άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό, προσκαλώντας τους λάτρεις του ούζου να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Το μουσείο, χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει, κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών για αυτό και κατέκτησε το βραβείο Travellers' Choice 2022 για τις θετικές κριτικές στην πλατφόρμα του Trip Αdvisor.

Η αποσταγματοποιία δε θα μπορούσε όμως να καταφέρει τίποτα χωρίς το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων της.

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης
Έτος ιδρύσεως: 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου
Αποστακτήριο: Θέση Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος

Διοίκηση: Νικόλαος Καλογιάννης – Πρόεδρος
Ισίδωρος Αρβανίτης – Αντιπρόεδρος

Προσωπικό: Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης απασχολεί περίπου 95 άτομα

Προϊόντα:
- Tο Ούζο Πλωμαρίου διατίθεται σε φιάλες των 50ml, 200ml, 500ml, 700ml και 1lt.
- Το Άδολο Ούζο Πλωμαρίου διατίθεται σε φιάλες των 200ml, 700ml και 1lt.

Μάθετε περισσότερα στις ιστοσελίδες :
www.ouzoplomari.gr
www.theworldofouzo.gr
www.facebook.com/ouzoplomari
www.instagram.com/ouzoplomari
www.adolo.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

Από 17 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

30 χρόνια «Σαμ» στην πλατεία Ερεσού

Από τις αγαπημένες γευστικές επιλογές, το εστιατόριο του Λιβανέζου που παντρεύτηκε Ερέσια και φημίζεται για το φαλάφελ και το μπαμπά γκανούς
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εκδήλωση στη Μόρια για τον θεσμό της οικογένειας

Τετάρτη 19 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου
ΓΕΥΣΗ

Τα 10 πιο ωφέλιμα φρούτα του καλοκαιριού

Οι «βασιλιάδες» των βιταμινών
ΓΕΥΣΗ

Ένας «ερωτικός μετανάστης» που ήξερε να φτιάχνει ούζο…

Σε έναν κεραυνοβόλο έρωτα στο μακρινό 1896 οφείλουμε σήμερα την ύπαρξη της γνωστής ποτοποιίας ΣΑΜΑΡΑ που δραστηριοποιείται στη Λέσβο παράγοντας ούζο με παραδοσιακά αρώματα και μοντέρνες εκδοχές
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Από την πλατεία Αντισσας στο σπήλαιο του Ορφέα

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Απελευθερώνουμε το στυλ μας με ψαγμένες επιλογές από το Guantana

Στα εγκαίνια του καταστήματος στην Ερμού 252 βρέθηκε ο φευγάτος και αγαπημένος Λάκης Γαβαλάς, στηρίζοντας έμπρακτα το εγχείρημα του καλλιτέχνη Στρατή Νάκη
ΓΕΥΣΗ

Στο Ηφαίστειο Ανεμώτιας ο Bas Wanrooij

Ο βραβευμένος Ολλανδός δημοσιογράφος και εκδότης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Απονομές μεταλλίων Brevet 2024

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για το Brevet του 2025
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ενημέρωση ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς

Ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης για το Εθνικό Μητρώο και το Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Διαμαρτύρονται οι γονείς για το μονοπώλιο στα Τσαμάκια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Δ.Σ. της ΑΔΕΛ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που δίνει τρία τμήματα της πλαζ σε μία μόνο εταιρεία. Στα κάγκελα οι γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός «ξεδίψασε» τους περαστικούς της Ερμού στη Μυτιλήνη

Δράση ανακούφισης από τον καύσωνα- Τι είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου, Θεόδωρος Βαλσαμίδης στο «Ν»