× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

41 χρόνια ιστορίες γλυκές σαν μέλι

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου παράγει και τυποποιεί και διακινεί αγνό και ποιοτικό μέλι από αγριολούλουδα, ερείκη και καστανιά, με στόχο το προϊόν των 90 συνεταίρων του να φτάνει ανόθευτο στους καταναλωτές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2023

41 χρόνια ιστορίες γλυκές σαν μέλι
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου ιδρύθηκε το 1982 και έκτοτε έχει διαρκή παρουσία και δράση στην εμπορία μελιού και μελισσοκομικών εφοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έδρα του Συνεταιρισμού βρίσκεται στα Αλυφαντά Μυτιλήνης και αποτελείται από 90 μικρούς και μεσαίους μελισσοκόμους απo όλο το νησί με κύριο μέλημα την τυποποίηση και διανομή αποκλειστικά και μόνο του μελιού και των προϊόντων μέλισσας των συνεταίρων του.

Στόχος του είναι να φτάσει αδιαμεσολάβητα ένα ασφαλές και ποιοτικά ανώτερο προϊόν στο καταναλωτή αφήνοντας παράλληλα ένα δίκαιο κέρδος στο μελισσοκόμο.

Αγνό και μυρωδάτο «Συνεταιριστικό»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γενικής ανθοφορίας μέλι προέρχεται αποκλειστικά από ανθοφορίες της Λεσβιακής υπαίθρου (κυρίως λυγαριά, άγρια λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο και διάφορά άλλα αγριολούλουδα) και κυκλοφορεί στα μαγαζιά τροφίμων με την επωνυμία Συνεταιριστικό.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο νησί δεν υπάρχουν εντατικές καλλιέργειές γεγονός που σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα παρουσίας επιβλαβών φυτοπροστατευτικών ουσιών στο μέλι.

Επίσης τυποποιείται και πωλείται από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου μελί ερείκης και μέλι καστανιάς από τον καστανιώνα της Αγιάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πιστοποιητικά ποιότητας

Ο Συνεταιρισμός έχει τη δυνατότητα τυποποίησης του μελιού που παράγει κατηγορίες μελιού σε οποιαδήποτε συσκευασία του ζητηθεί από 230gr έως και 2kg.

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προτύπου ISO 22.000 γίνονται αναλύσεις γεωγραφικής προέλευσης, νοθείας ,σακχάρων, παρουσίας αντιβιοτικών και φυτοπροστατευτικών ουσιών σε όλες τις παρτίδες μελιού που παραλαμβάνονται και λειτουργεί σύστημα ιχνηλασιμότητας σε επίπεδο παραγωγού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ορεινή ποδηλασία με θέα την Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Η Λέσβος φιλοξενεί το πρώτο G2G MTB Avalanche Challenge -Μια μοναδική εμπειρία δράσης και φύσης στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου από την κορυφή της Αμαλής ως τη θάλασσα, 26-27 Απριλίου 2025
ΒΙΒΛΙΟ

Κι αν έτρωγες... έχοντας ήδη χάσει τα κιλά που θέλεις;

Στο Book and Art, μια βραδιά που χάρη στον διατροφολόγο Βασίλη Κατσίλα και το βιβλίο του «F..ck the diet» τα είπε όλα για το σώμα, τη σχέση μας με το φαγητό και... τις πιο σοφές θείες!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Η ανάγκη για έρωτα και σύνδεση παραμένει

Τι κάνει μια σχέση «πετυχημένη» και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τον έρωτα.
ΓΕΥΣΗ

Γαστρονομία με αγάπη και έμπνευση, στη σχολή της ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Η γνωστή foodblogger Μαρία Πανάγου είχε μια αξέχαστη εμπειρία μαζί με τους σπουδαστές και σπουδάστριες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής όπου μοιράστηκε σκέψεις και εμπειρίες για την τέχνη της μαγειρικής
ΓΕΥΣΗ

Ψάρι στο πιάτο ‑ευλογία για την υγεία και την παράδοση

Η διατροφή πλούσια σε ψάρι συμβάλει καθοριστικά στη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Celena Studio: Εξειδικευμένη προσωπική εκγύμναση και ολιστική φροντίδα

Σύγχρονα προγράμματα personal training, pilates και διατροφικής καθοδήγησης για υγεία και ευεξία
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων

Η υποδοχή του Χριστού με τα Βάγια και τα έθιμα της νηστείας
ΓΕΥΣΗ

Τι παρήγγειλε ο Πέτρος Φραγγουλίδης από το fagi.gr;

Δείτε τι συμβαίνει όταν το online delivery ξεπερνά κάθε φαντασία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοιχτή εκδήλωση Οινογνωσίας στην Ανεμώτια

Τη Δευτέρα 21 Απριλίου «Το μερίδιο των Αγγέλων»