× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

41 χρόνια ιστορίες γλυκές σαν μέλι

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου παράγει και τυποποιεί και διακινεί αγνό και ποιοτικό μέλι από αγριολούλουδα, ερείκη και καστανιά, με στόχο το προϊόν των 90 συνεταίρων του να φτάνει ανόθευτο στους καταναλωτές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2023

41 χρόνια ιστορίες γλυκές σαν μέλι

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου ιδρύθηκε το 1982 και έκτοτε έχει διαρκή παρουσία και δράση στην εμπορία μελιού και μελισσοκομικών εφοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έδρα του Συνεταιρισμού βρίσκεται στα Αλυφαντά Μυτιλήνης και αποτελείται από 90 μικρούς και μεσαίους μελισσοκόμους απo όλο το νησί με κύριο μέλημα την τυποποίηση και διανομή αποκλειστικά και μόνο του μελιού και των προϊόντων μέλισσας των συνεταίρων του.

Στόχος του είναι να φτάσει αδιαμεσολάβητα ένα ασφαλές και ποιοτικά ανώτερο προϊόν στο καταναλωτή αφήνοντας παράλληλα ένα δίκαιο κέρδος στο μελισσοκόμο.

Αγνό και μυρωδάτο «Συνεταιριστικό»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γενικής ανθοφορίας μέλι προέρχεται αποκλειστικά από ανθοφορίες της Λεσβιακής υπαίθρου (κυρίως λυγαριά, άγρια λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο και διάφορά άλλα αγριολούλουδα) και κυκλοφορεί στα μαγαζιά τροφίμων με την επωνυμία Συνεταιριστικό.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο νησί δεν υπάρχουν εντατικές καλλιέργειές γεγονός που σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα παρουσίας επιβλαβών φυτοπροστατευτικών ουσιών στο μέλι.

Επίσης τυποποιείται και πωλείται από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου μελί ερείκης και μέλι καστανιάς από τον καστανιώνα της Αγιάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πιστοποιητικά ποιότητας

Ο Συνεταιρισμός έχει τη δυνατότητα τυποποίησης του μελιού που παράγει κατηγορίες μελιού σε οποιαδήποτε συσκευασία του ζητηθεί από 230gr έως και 2kg.

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προτύπου ISO 22.000 γίνονται αναλύσεις γεωγραφικής προέλευσης, νοθείας ,σακχάρων, παρουσίας αντιβιοτικών και φυτοπροστατευτικών ουσιών σε όλες τις παρτίδες μελιού που παραλαμβάνονται και λειτουργεί σύστημα ιχνηλασιμότητας σε επίπεδο παραγωγού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εγκαινιάζεται το νέο εστιατόριο «Efthalou» στη Λέσβο

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στην παραλία της Εφταλούς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2024

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συμμετείχε με τους αθλητές Γιάννη Γιαννόγλου, Αντώνη Σακελλαρίου και Γιώργο Σαραϊδάρη
ΓΕΥΣΗ

Πώς πίνεται σωστά το ούζο;

Ξενάγηση στο Μουσείο και την Ποτοποιία Βαρβαγιάννη που κρατά τα ηνία του Ούζου στο Πλωμάρι και την Ελλάδα από το 1860
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Προσοχή στον δρόμο προς Βαρειά Μυτιλήνης

«Αδέσποτα» ένα άλογο και ένα γαϊδουράκι
ΜΟΥΣΙΚΗ

Με ζωντανή μουσική, χορό και Τούρκους επισκέπτες η αυλαία του Ouzo Fest στη Μυτιλήνη

Η διοργάνωση με τη συμμετοχή άνω των 40 ετικετών συνεχίζεται στο Πλωμάρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανακαλύπτοντας την «Κρυφή» Παναγιά

Θα ξεκινήσουμε από την Μελίντα, έναν οικισμό έξι χιλιόμετρα από το χωριό Πλωμάρι
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Γευστική απόδραση, στο καφέ ‑ Ταξιάρχης με θέα το Αιγαίο

Αποδράστε για λίγο από τη βουή της πόλης στο γραφικό αναψυκτήριο της Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Καγιάνι. Δοκιμάστε χειροποίητα γλυκά ταψιού και κουταλιού, καφέ στο μπρίκι και μυρωδάτους λουκουμάδες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ακόμα ένα «μεθυστικό» Ouzo Fest ξεκινάει στη Λέσβο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών Λέσβου, Δημήτρης Σπέντζας μιλά για τις εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι
ΓΕΥΣΗ

Τα Αμπέλια και το κρασί της Λήμνου στην άυλη κληρονομιά της UNESCO

Είναι το τρίτο στοιχείο από το νησί, που εντάσσεται στην UNESCO μετά την «Τέχνη της παρασκευής του τυριού Μελίπαστο (Μελίχλωρο) και της «Μάντρας της Λήμνου»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

Από 17 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

30 χρόνια «Σαμ» στην πλατεία Ερεσού

Από τις αγαπημένες γευστικές επιλογές, το εστιατόριο του Λιβανέζου που παντρεύτηκε Ερέσια και φημίζεται για το φαλάφελ και το μπαμπά γκανούς
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εκδήλωση στη Μόρια για τον θεσμό της οικογένειας

Τετάρτη 19 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου