× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΚΚΕ η ψήφος που θα πιάσει τόπο!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ

Δημοσίευση 15/5/2023

ΚΚΕ η ψήφος που θα πιάσει τόπο!
' χρόνος ανάγνωσης

Φτάσαμε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο. Γίναμε σοφότεροι; Ρητορικό το ερώτημα, αφού η κοινωνία συνεχίζει να είναι εκτός των διεργασιών-εκτός της ενεργούς πολιτικής δράσης, με μοναδική στιγμή (και ίσως… καθοριστική) αυτή του κινήματος που αναπτύχθηκε μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Προφανώς και η Πολιτική έρχεται ούτως η άλλως στο προσκήνιο στις προεκλογικές περιόδους.

Δυστυχώς όμως έρχεται με βάση την ατζέντα που καθορίζεται από τους έχοντες την εξουσία και την προσβασιμότητα στα μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς η θεματολογία είναι αυτή που δεν αντανακλά τις ανησυχίες, τις ελπίδες και εν τέλει την πραγματική ζωή αλλά μια «απόλυτα» ελεγχόμενη παραποίηση των διεργασιών του πραγματικού κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες εβδομάδες με «αφορμή» την απλή αναλογική όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο συγκρότησης ή όχι, βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος και για το αν έχουν κοστολογηθεί τα προγράμματά τους ή όχι. Πραγματικό ερώτημα; Ναι πραγματικό, εύλογα πραγματικό, αλλά μισό. Μισό, καθώς αποκρύπτουν ότι ως την 13η Μαρτίου του 2025 (δηλαδή σε λιγότερο από 2 χρόνια) θα πρέπει να εξασφαλίσουν συμμαχία 200 βουλευτών ή κατ΄ ελάχιστο 180 για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας και συνεπώς το θέμα των «συναινέσεων» θα επανέλθει πολύ πιο επιτακτικά και μάλιστα στο μέσο της κυβερνητικής θητείας.

Το ΠΑΣΟΚ είτε με τον ένα είτε με τον άλλο, είτε με απλή αναλογική είτε με ενισχυμένη, θα παίξει το ρόλο του «χρήσιμου» όπως τον έπαιξε ψηφίζοντας το μεγαλύτερο μέρος από το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης στηρίζοντας τη δημιουργία του ΚΥΤ στη «Βάστρια» μαζί με την Δημοτική αρχή «Κύτελη» (ΝΔ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αντιπολίτευση τώρα αλλά και αύριο. Αντιπολίτευση, που ανεξάρτητα του αν το τελικό κυβερνητικό σχήμα θα είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, αυτή θα αντιπολιτεύεται τις στρατηγικές τους επιλογές, τις επιλογές των κυρίαρχων τάξεων του κεφαλαίου και την αδικία απέναντι στον κόσμο της εργασίας, που αποτελεί κοινή επιλογή παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους. Να υπάρχει ένας πολιτικός σχηματισμός που θα τους αποκαλύπτει, που θα τους ενοχλεί, που θα μεταφέρει εντός βουλής αλλά και εντός πολιτικού «διαλόγου» τις αγωνίες και τα προβλήματα της κοινωνίας χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Εν τέλει, να έχει την βούληση αλλά και την ικανότητα με συνέπεια, αφενός μεν να οργανώνει ακηδεμόνευτα την αντίσταση στις πολιτικές επιλογές που αντιστρατεύονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και αφετέρου να συμβάλει στην επιστημονική τεκμηρίωση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας που θα υπερβαίνει τον γερασμένο και καταστροφικό καπιταλισμό.

Αυτό δεν είναι άλλο σήμερα, πέρα από το ΚΚΕ. Και πράγματι η μόνη ψήφος που θα «πιάσει τόπο» που θα έχει αποτέλεσμα θετικό για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αγαπημένα μου παιδιά...

Γράφει η ΚΑΙΤΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Αγαπημένα μου παιδιά...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Γράφει η Δρ ΜΑΝΤΩ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Nottingham
Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου

Γράφει ο ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΕΛΕΠΕΡΤΖΗΣ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωλογία – Γεωχημεία - Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωχημεία
Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο

Γράφει η ΟΛΓΑ ΒΛΟΥΧΑΚΗ, Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, Διευθύντρια ΓΕΛ Άντισσας
Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»

Από τα 290 στα 2.100 τα Airbnb στη Λέσβο και χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία – Ο Άρης Λαζαρής περιγράφει τη νέα τουριστική δυναμική
«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ, Απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ,κάτοικος Φίλιας
Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ασφυξία στη σχολική τάξη

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ασφυξία στη σχολική τάξη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου

Kαι κάτι περί αλλοτρίωσης- Γράφει η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΙΝΤΖΙΡΤΖΗ
Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου