× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έργα και ημέρες του Δήμαρχου Στρατή Κύτελη

Για μια ακόμα φορά υποτίμησε τους πολίτες της Μυτιλήνης και αυτή τη φορά και τους αρμόδιους φορείς, «εκπροσωπώντας» τους και σε θέματα τουρισμού!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 19/3/2023

Έργα και ημέρες του Δήμαρχου Στρατή Κύτελη

Για μια ακόμα φορά ο Στρατής Κύτελης αδιαφόρησε πλήρως για τη θεσμική εκπροσώπηση των πολιτών της Μυτιλήνης μέσω της Κοινότητας Μυτιλήνης καθώς και για τη γνώμη των φορέων της Μυτιλήνης που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρώντας εαυτόν φωτεινό παντογνώστη υποδέχτηκε την αντιπροσωπία της ναυτιλιακής εταιρίας Izdeniz του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης που θα δραστηριοποιηθεί και φέτος στη γραμμή σύνδεσης της Λέσβου με τη Σμύρνη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Σμάν Χακί Εζέν. «Και συζήτησαν, λέει στο σχετικό του δελτίο τύπου, εκτενώς για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της τουρκικής μεγαλούπολης με τη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι.».

Και συνεχίζει το ίδιο δελτίο τύπου: «Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο εκπρόσωπος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζος, ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Μιχαλέλλης, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου.».

Και καλώς, πολύ καλώς, το Πλωμάρι το εκπροσώπησε η ομάδα των παραγόντων της περιοχής σε αυτήν τη σημαντική για την περιοχή τους σύσκεψη. Τη Μυτιλήνη ποιος την εκπροσώπησε; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο οποίος πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε ως τι συμμετείχε στη σύσκεψη με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι; Ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ή μήπως ο ίδιος ο Δήμαρχος; Ποιος τους εξουσιοδότησε να εκπροσωπήσουν «την τσέπη» των Μυτιληνιών σε μια σύσκεψη για τη σύνδεση της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα με τους εκ Πλωμαρίου συμμετέχοντες, πού ήταν ο Πρόεδρος του 11μελούς Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης, ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Μυτιλήνης ή ο εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων; Αλλά και ο επί θεμάτων τουρισμού αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης που ήταν; Κλήθηκαν έστω σε αυτή τη σύσκεψη; Τι προσπάθησε η δημοτική αρχή Κύτελη «να κρύψει κάτω από το χαλάκι» καλώντας μόνο τους εκπροσώπους του Πλωμαρίου; Τι ήξερε και ξέρει και απλά και μόνο θεώρησε πως μπορεί με μια σύσκεψη να πει στους Πλωμαρίτες «εγώ προσπάθησα δε φταίω»;  

Ο Στρατής Κύτελης δεν είναι η πρώτη φορά που λειτούργησε με πολιτικές κουτοπονηριές και υποτίμησε τους θεσμούς θεωρώντας ότι μπορεί να τους υποκαταστήσει. Επανειλημμένα το έκανε αδιαφορώντας για τις λειτουργίες της Κοινότητας Μυτιλήνης, την άποψη του Προέδρου και του Συμβουλίου της, μη υπολογίζοντας παρά μόνο το στενό του κομματικό και προσωπικό πολιτικό του κέρδος. Ή ότι νόμιζε ως τέτοιο. 

Ήρθε η ώρα «να κάνει ταμείο». Η τεράστια ζημιά που προκάλεσε τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του που τον ανέχτηκαν, στην πόλη και κατ’ επέκταση σε όλο το Δήμο της Μυτιλήνης, ζημιά στους θεσμούς, στην ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου, στις υποδομές, στην ανάπτυξη, στην ίδια την κοινωνική συνοχή της πόλης, έχει ημερομηνία λήξης. 

Στις 8 Οκτωβρίου, σε εξήμισυ μήνες από σήμερα, αν σε εκείνη τη μέρα φτάσει ως υποψήφιος να επανεκλεγεί και δεν υποχρεωθεί από τους συνεργάτες του που βλέπουν την επερχόμενη παταγώδη αποτυχία σε ηρωική έξοδο, θα μετρήσει το αποτέλεσμα των έργων και των ημερών του. Της θητείας του. Της θητείας της χειρότερης δημοτικής αρχής στην ιστορία της πόλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*