× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι είπε ο κ. Μπουρνιάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Έργα και ημέρες του εκ μεταγραφής Αντιπεριφερειάρχη που ανακοίνωσε ότι κατάφερε να κάνει αυτό που γίνεται χρόνια τώρα!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 21/2/2023

Τι είπε ο κ. Μπουρνιάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι μια πολύ σοβαρή και χρήσιμη ενασχόληση. Η ερασιτεχνική εξωτερική πολιτική πάλι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Τέτοια που η άσκηση της ενίοτε πρέπει να σταματά αμα τη ενάρξει της. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση τα αποτελέσματα της βαρύνουν τον τόπο μας είτε είναι τραγικά είτε προκαλούν γέλωτες έως δακρύων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα ο Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη Παντελής Μπουρνιάς ο οποίος εξελέγη με την παράταξη της κ. Καλογήρου στο περιφερειακό Συμβούλιο. Και είδε το φως το αληθινόν μόλις ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε την έναντι «καρεκλών» έναρξη της περιόδου των μεταγραφών.

Πέρυσι το λοιπόν επέτειο των 200 χρόνων ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, επισκέφθηκε τις ΗΠΑ δι’ εξόδων του Ελληνικού δημοσίου βεβαίως βεβαίως και σε ομιλία του σε εκδήλωση των ομογενών υπογράμμισε την ανάγκη «οι οργανωμένοι φορείς της ομογένειας να αγωνιστούν για την διεθνοποίηση και την αναγνώριση της Σφαγής της Χίου, ως της πρώτης Γενοκτονίας των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων». Το διαδίκτυο είναι υπερπλήρες με ανάλογες πρωτοβουλίες που τις έκανε για να τις κάνει. Μηδέ ο ΟΗΕ μηδέ το Κογκρέσο και προπάντων μηδέ οι ομογενείς ασχολήθηκαν με τις προτάσεις του εν λόγω θεωρούντος εαυτόν ως φέρελπι, αυτοδιοικητικού!

Ευτυχώς θα μου πείτε που το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας σοβαρά αντιμετωπίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στο θυμικό κάποιων ψηφοφόρων και όχι στα συμφέροντα της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτες Δευτέρα όμως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επανήλθε. Και τι μας είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη υπό τα έκπληκτα όμματα ως είδα του ίδιου του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και της Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη; «Με την Αμερικάνικη Πρεσβεία συζητήθηκε να έρθει τμήμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας σε αυτήν την αίθουσα (σ.σ. την αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου) με παρότρυνση και επαφές μέσω της περιφέρειας μας».

Τι ήθελε να μας πει ο κ. Μπουρνιάς που διαπραγματεύτηκε με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα;

Ότι κλιμάκιο της πρεσβείας των ΗΠΑ θα έρθει στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει δυσλειτουργίες που αφορούν συνταξιοδοτικά προβλήματα παλινοστούντων Ελληνοαμερικανών; Αν ναι, φύκια για μεταξωτές κορδέλες μας προσκόμισε ως έργο που δικαιολογεί τα έργα και τις ημέρες του ο Χιώτης Αντιπεριφερειάρχης. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα, ενίοτε και με την παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, από τότε μάλιστα που η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου. Και για να γίνει αυτό δε χρειαζόταν παρέμβαση κοτζάμ Αντιπεριφερειάρχη, έφτανε και περίσσευε χρόνια πολλά τώρα έως και πρόσφατα, η επικοινωνία του τοπικού Συλλόγου των Ελληνοαμερικανών με την Αμερικάνικη Πρεσβεία! Άνθρακες το λοιπόν ο θησαυρός. Γιατί θησαυρός πραγματικός και όχι καρβουνόσκονη είναι η ενασχόληση στα ζητήματα των ομογενών, με τα προβλήματα όλων των παλινοστούντων. Σε όλο τον πλανήτη και όχι μόνο στις ΗΠΑ. Αυτό προσθέτει λίγο γκλαμουριά βεβαίως καθότι η Χιακή ομογένεια στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον και ομογένεια που συχνάζει σε πλυντήρια πιάτων, αλλά «ίσαμ’ έδιου» κ. Μπουρνιά. Όχι και έργο σας και μάλιστα κοπιώδες αυτό που απλά... γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός κι αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοια προσθέτουν πόντο στο προεκλογικό σας βιογραφικό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*