× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοίτα ποιος μιλάει...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 4/2/2023

Κοίτα ποιος μιλάει...

Εντάξει... Εκλογές έρχονται, όλοι έχουν βγει στο κλαρί, όλο και θα πουν την παρόλα τους , όλο και θα τους ξεφύγει καμμιά κουβέντα παραπάνω.Όμως, από το σημείο αυτό μέχρι να πιστεύουν ότι αποκτήσαμε , όλοι συνολικώς, μνήμη χρυσόψαρου και να μας αραδιάζουν ένα σωρό - ας μη πω τι... - ε, αυτό πάει πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Χαρακτηριστική περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε, τώρα, τις βλαβερές συνέπειές του δικομματισμού και βάλθηκε να μας κοινωνούς στο πόσο κακό πράμα είναι ο δικομματισμόςΠοιος ; το ΠΑΣΟΚ.! Για ποιο πράγμα; Για τον δικομματισμό!!! Ε, άει στο διάολο...( που λέει ο λόγος).

Κακός ο δικομματισμός, τοξικός ο δικομματισμός, άγονος ο δικομματισμός, εχθρός της δημοκρατίας ο δικομματισμός, και πάει λέγοντας.Συμφωνούμε, συμφωνούμε απόλυτα. Όμως , το ΠΑΣΟΚ, πότε ανακάλυψε τα κακά του δικομματισμού; (ξέρουμε πότε και γιατί, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας).Για την οικονομία του θέματος θα πάμε, απ' ευθείας, λίγα χρόνια πίσω - τρόπος του λέγειν λίγα.. -στο ξεκίνημά του. Τότε που άρχιζε να διαμορφώνει τη πολιτική του και να χτίζει τις τακτικές του και τις στρατηγικές του.

Δεξιά - αντιδεξιά. Από το ξεκίνημά του έκανε καβάλα πάνω στα αντιδεξιά σύνδρομα του λαού και διεκδίκησε με μανία και πάθος την μοναδικότητα στην έκφραση και εκπροσώπηση των αντιδεξιών αυτών συναισθημάτων Δεν δικαιούτο κανένα άλλο κόμμα να φέρει τον τίτλο του αντιδεξιού. Ιστορικό έχει μείνει το '' Πασοκ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις '' του συγχωρεμένου Θ.Καλούδη..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φως και το σκότος Βεβαίως το ΠΑΣΟΚ ήταν όχι μόνο το φως, αλλά κρατούσε και τα κλειδιά του πίνακα από όπου άναβαν τα φώτα. Το σκότος ήταν η δεξιά, η ΝΔ εν προκειμένω, και το μοναδικό φως στη πολιτική ζωή του τόπου ήταν το ΠΑΣΟΚ
Αξέχαστες έχουν μείνει οι κόντρες ανάμεσα στους δυο μονομάχους , Ανδρέα Παπανδρέου και Κων. Καραμανλή από το βήμα της Βουλής.Με τούτα και με κείνα ,οι δυο '' μονομάχοι ''είχαν φτάσει να συγκεντρώνουν, οι δυο τους μόνο, το 80% με 85% των ψήφων .

Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα, έγινε άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη, πήρε και τα κλειδιά από τα φώτα, και το ΠΑΣΟΚ του 48% έγινε πασοκ του 4,68% και του 6,28%.Και βεβαίως, τότε ανακάλυψε και τα κακά του δικομματισμού...

Όμως, πριν τελειώσω δυο κουβέντες γι' αυτόν καθ' αυτόν τον δικομματισμό.
Εργαλείο είναι. Εργαλείο του συστήματος είναι που, ανάλογα με τις ανάγκες του, αλλάζει ή αφήνει να αλλάξουν οι κυβερνήσεις χωρίς πολλά - πολλά ρίσκα.
Σίγουρα πράματα. Το Σάββατο κυβέρνηση είναι ο ένας και τη Δευτέρα είναι ο άλλος που συνεχίζει να κάνει την ίδια δουλειά όσο πιο καλά μπορεί.


Κι εμείς; Τι ρόλο παίζουμε; Εμείς, απλά, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε '' τα τραίνα να περνούν ''; Μήπως είναι ώρα εμείς να πάρουμε τα κλειδιά και να αναβοσβήνουμε τα φώτα, εμείς να καθορίζουμε τα δρομολόγια των τραίνων, εμείς να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 8/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας