× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοίτα ποιος μιλάει...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 4/2/2023

Κοίτα ποιος μιλάει...

Εντάξει... Εκλογές έρχονται, όλοι έχουν βγει στο κλαρί, όλο και θα πουν την παρόλα τους , όλο και θα τους ξεφύγει καμμιά κουβέντα παραπάνω.Όμως, από το σημείο αυτό μέχρι να πιστεύουν ότι αποκτήσαμε , όλοι συνολικώς, μνήμη χρυσόψαρου και να μας αραδιάζουν ένα σωρό - ας μη πω τι... - ε, αυτό πάει πολύ.


Χαρακτηριστική περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε, τώρα, τις βλαβερές συνέπειές του δικομματισμού και βάλθηκε να μας κοινωνούς στο πόσο κακό πράμα είναι ο δικομματισμόςΠοιος ; το ΠΑΣΟΚ.! Για ποιο πράγμα; Για τον δικομματισμό!!! Ε, άει στο διάολο...( που λέει ο λόγος).

Κακός ο δικομματισμός, τοξικός ο δικομματισμός, άγονος ο δικομματισμός, εχθρός της δημοκρατίας ο δικομματισμός, και πάει λέγοντας.Συμφωνούμε, συμφωνούμε απόλυτα. Όμως , το ΠΑΣΟΚ, πότε ανακάλυψε τα κακά του δικομματισμού; (ξέρουμε πότε και γιατί, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας).Για την οικονομία του θέματος θα πάμε, απ' ευθείας, λίγα χρόνια πίσω - τρόπος του λέγειν λίγα.. -στο ξεκίνημά του. Τότε που άρχιζε να διαμορφώνει τη πολιτική του και να χτίζει τις τακτικές του και τις στρατηγικές του.

Δεξιά - αντιδεξιά. Από το ξεκίνημά του έκανε καβάλα πάνω στα αντιδεξιά σύνδρομα του λαού και διεκδίκησε με μανία και πάθος την μοναδικότητα στην έκφραση και εκπροσώπηση των αντιδεξιών αυτών συναισθημάτων Δεν δικαιούτο κανένα άλλο κόμμα να φέρει τον τίτλο του αντιδεξιού. Ιστορικό έχει μείνει το '' Πασοκ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις '' του συγχωρεμένου Θ.Καλούδη..

Το φως και το σκότος Βεβαίως το ΠΑΣΟΚ ήταν όχι μόνο το φως, αλλά κρατούσε και τα κλειδιά του πίνακα από όπου άναβαν τα φώτα. Το σκότος ήταν η δεξιά, η ΝΔ εν προκειμένω, και το μοναδικό φως στη πολιτική ζωή του τόπου ήταν το ΠΑΣΟΚ
Αξέχαστες έχουν μείνει οι κόντρες ανάμεσα στους δυο μονομάχους , Ανδρέα Παπανδρέου και Κων. Καραμανλή από το βήμα της Βουλής.Με τούτα και με κείνα ,οι δυο '' μονομάχοι ''είχαν φτάσει να συγκεντρώνουν, οι δυο τους μόνο, το 80% με 85% των ψήφων .

Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα, έγινε άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη, πήρε και τα κλειδιά από τα φώτα, και το ΠΑΣΟΚ του 48% έγινε πασοκ του 4,68% και του 6,28%.Και βεβαίως, τότε ανακάλυψε και τα κακά του δικομματισμού...

Όμως, πριν τελειώσω δυο κουβέντες γι' αυτόν καθ' αυτόν τον δικομματισμό.
Εργαλείο είναι. Εργαλείο του συστήματος είναι που, ανάλογα με τις ανάγκες του, αλλάζει ή αφήνει να αλλάξουν οι κυβερνήσεις χωρίς πολλά - πολλά ρίσκα.
Σίγουρα πράματα. Το Σάββατο κυβέρνηση είναι ο ένας και τη Δευτέρα είναι ο άλλος που συνεχίζει να κάνει την ίδια δουλειά όσο πιο καλά μπορεί.


Κι εμείς; Τι ρόλο παίζουμε; Εμείς, απλά, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε '' τα τραίνα να περνούν ''; Μήπως είναι ώρα εμείς να πάρουμε τα κλειδιά και να αναβοσβήνουμε τα φώτα, εμείς να καθορίζουμε τα δρομολόγια των τραίνων, εμείς να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αντίο, Κώστα Μίσσιε, χαλκέντερε πνευματικέ δημιουργέ

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Οδοντωτός Ακρωτηρίου…

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες...

Περί πολιτισμού και Δήμου Μυτιλήνης με αφορμή μια εκδήλωση στη Χίο!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 29/3/2023

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Τι είναι αυτός ο ΤΑΙΠΕΔης;»

Διατάζει το Κράτος το Δήμο Μυτιλήνης να συνάψει σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ και να συμφωνήσουν και πόσα θα του δώσει για να κάνει το σχεδιασμό του λιμανιού μας.
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μνημοσύνη Τάκη Συρέλλη, 1953 – 25 Μαρτίου 2023

Γράφει ο: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

«Τι έμεινε εδώ;», φωνάζεις...

27 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα θεάτρου. Στο βουβό θέατρο της βουβής ακρόπολης στη βουβή πολιτεία της Περγάμου
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αδερφοί Μανάκια: Οι αδελφοί Λιμιέρ της Ελλάδας

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 26/3/2023

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Νερό: Και τώρα τι κάνουμε ;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*