× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν θα υποκύψουμε…

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Δημοσίευση 24/1/2023

Δεν θα υποκύψουμε…

Μπορεί να φαίνεται αστείο η Ανθή Παζιάνου να συμπεριλαμβάνεται σε δημοσκόπηση προκειμένου να δουν την απήχηση της ως υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου, όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Είναι ακόμα μια προσπάθεια να πληγεί η εγκυρότητα, η αξιοπιστία και η δημοσιογραφία που ασκούμε όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον πρώτο Συνεταιρισμό Τύπου στο βόρειο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H προσπάθεια τους δεν είναι τωρινή.

Από το 2019 που δημιουργήσαμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπαίνουμε στα καλούπια τους και δεν «συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις». Και τι δεν έχουν πει. Και τι δεν έχουν κάνει εναντίον μας όλα αυτά τα χρόνια. Για να γίνει κατανοητό το μένος εναντίον μας και η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να μας φιμώσουν με κάθε τρόπο έφθασαν στο σημείο να κάνουν ακόμα και ανώνυμες ψευδείς καταγγελίες σε πολεοδομία για δήθεν αυθαίρετο κτίσμα.

Δεν δίστασαν ακόμα, τον Φεβρουάριο του 2021 να μας καταγγείλουν ανώνυμα πάντα και σε κοινωνική υπηρεσία για το παιδί μας. Βέβαια όλα αυτά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για αυτούς πέραν της δικής μας ταλαιπωρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτές τις αήθεις επιθέσεις, της λάσπης και της σπέκουλας καφενειακού τύπου έχουν ρόλο και λόγο μίσθαρνα όργανα της ντόπιας διαπλοκής των απευθείας αναθέσεων. Τους γνωρίζουμε! Όπως τους γνωρίζει εδώ και χρόνια η κοινωνία γυρίζοντας τους την πλάτη, απαξιώνοντας τους!

Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε για πάρα πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Γιατί μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Γιατί δεν αρκούμαστε στις μασημένες τροφές, δεν κάνουμε αγιογραφίες, δεν γράφουμε κατ εντολή, δεν έχουμε κανέναν πάνω από το κεφάλι μας.

Γράφουμε σύμφωνα με αυτά που μας επιτάσσει η συνείδηση μας, το λειτούργημα μας και φυσικά το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε κάθε εξουσία. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας που εμείς θέλουμε, που εμείς επιδιώκουμε. Ανεξάρτητη και μαχητική. Να γράφεις αυτά που ενοχλούν με όποιο κόστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια, την ενημέρωση και την Δημοκρατία.

Αυτοί είμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου