× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θέλετε σύνταξη; Περιμένετε στη σειρά σας»

Την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει, περιγράφει στο «Ν» ο συμπολίτης μας Βασίλης Αξαρλής από τη Μυτιλήνη ο οποίος μετά από 43 χρόνια δουλειάς δεν έχει πάρει ακόμη ολοκληρωμένη τη σύνταξη που δικαιούται

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/12/2022

«Θέλετε σύνταξη; Περιμένετε στη σειρά σας»

Απίστευτη  ταλαιπωρία βιώνει ο συμπολίτης μας Βασίλης Αξαρλής, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει εργασθεί πολύ σκληρά στη ζωή του για 43 χρόνια και έχει συγκεντρώσει 13.500 ένσημα, δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει ολοκληρωμένη τη σύνταξη που δικαιούται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο κ. Αξαρλής εργάζεται από 15 ετών και έχει διαδοχική ασφάλιση σε ΝΑΤ από εργασία σε πλοία, σε ΙΚΑ και Δημόσιο όπου εργαζόταν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης  για πολλά χρόνια.

Η διαδικασία για τη συνταξιοδότησή του έχει ξεκινήσει εδώ και 32 μήνες, ωστόσο, όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή παίρνει μόνο τη σύνταξη του Δημοσίου και δυσκολεύεται να ζήσει με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και πρέπει να κάνει σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

«Δεν ζητιανεύω ούτε θέλω να μου δώσουν χρήματα που δεν δικαιούμαι, αναφέρει ο συμπολίτης μας. Το μόνο που θέλω είναι να γίνει η καταβολή των χρημάτων που δικαιούμαι από το ΝΑΤ και το ΙΚΑ. Στην περίπτωση του Δημοσίου, με την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη και την αναπηρία που έχω σε ποσοστό 50% καταφέραμε να βγάλουμε την αναλογία της σύνταξης η οποία πληρώνεται κανονικά. Ωστόσο από τα άλλα δύο ταμεία που δικαιουμαι ένα σημαντικό ποσό δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Από τις διευθύνσεις των ταμείων οι υπάλληλοι με διαβεβαιώνουν ότι η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί, όταν όμως απευθύνομαι στο Λογιστήριο του Κράτους μου λένε ότι πρέπει να περιμένω τη σειρά μου. Όλη αυτή η ταλαιπωρία διαρκεί για πάνω από 32 μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κ. Αξαρλής, πληρώνει ένα μεγάλο μέρος από την λειψή σύνταξή του για να καλύψη ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει η οικογένειά του και μάλιστα είχε υπαχθεί και στο νόμο Κατσέλη. Όπως αναφέρει το τελευταίο διάστημα από 350 ευρώ που ήταν η δόση του δανείου έγινε αναπροσαρμογή και τώρα πληρώνει πάνω από 400 ευρώ».

«Θεωρώ πολύ άδικο να εργάζομαι 43  χρόνια και 7 μήνες,  να έχω έναν τεράστιο αριθμό ενσήμων και να μην μπορώ να πάρω εδώ και 3 χρόνια ολοκληρωμένη σύνταξη. Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος για την όλη κατάσταση. Δίνω το μεγαλύτερο ποσοστό της σύνταξής μου για την κάλυψη του δανείου μου ενώ άμεσα πρέπει να κάνω σοβαρή χειρουργική επέμβαση την οποία πραγματικά δεν ξέρω πως θα πληρώσω. Έχω εναποθέσει πλέον τις ελπίδες μου στο Συνήγορο του Πολίτη στον οποίο για δεύτερη φορά απευθύνθηκα και θέλω να πιστεύω ότι οι παρακλήσεις μου και το δίκαιο αίτημά μου θα εισακουσθεί».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά