× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θερμοπηγές Πολιχνίτου: Ξεπούλημα αντί πινακίου φακής

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΤΑΜΑΡΑΣ*

Δημοσίευση 6/12/2022

Θερμοπηγές Πολιχνίτου:  Ξεπούλημα αντί πινακίου φακής

Σχετικά με την σχεδιαζόμενη επένδυση στις θερμοπηγές Πολιχνίτου και την υπογραφή της σύμβασης -  εκμίσθωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου με τον επενδυτή κ. Κούσκο έχω να πω τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το ποιές Δημοτικές αρχές έκαναν η δεν έκαναν έργο στην περιοχή του Πολιχνίτου είναι καταγεγραμμένο και αποτυπωμένο  στη συνείδηση  του κόσμου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποιές πολιτικές έφεραν τον τόπο στην ερήμωση και σ αυτή την  κατάντια είναι πολύ γνωστό, έχουν όνομα και τους ξέρουμε.

 

Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Δεν μπορεί όμως να ξεπουλάει και την περιουσία του αντί πινακίου φακής. Δεν μπορούν εκμεταλλευόμενοι την απελπισία της νεολαίας του Πολιχνίτου που βλέπει να μη στεριώνει κανένας στον τόπο του, τη συνεχή υποβάθμιση της ζωής, το κλείσιμο των υπηρεσιών και τη δραματική μείωση του πληθυσμού, να προχωρούν σε σχεδόν χαριστικές πράξεις της δημοτικής περιουσίας. Η σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ιδιώτη είναι εκμίσθωση όλων των ακινήτων των θερμοπηγών για 25 χρόνια, υπερβολικά μεγάλη περίοδος για δημοτικό ακίνητο, αφού ισοδυναμεί με χρονικό διάστημα μιας γενεάς. Το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 6000 ευρώ το χρόνο για τα πέντε πρώτα χρόνια. Αν λάβουμε υπ’ όψιν  ότι η τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση του καφενείου του πολύκεντρου είναι περίπου 9.000 ευρώ το χρόνο, το μίσθωμα των θερμοπηγών είναι σχεδόν δωρεά παραχώρηση.  Το ποσό των 907 χιλιάδων ευρώ που θα επενδυθούν και αφορούν την επισκευή  – αναπαλαίωση, και μόνο των ήδη υπαρχόντων ακινήτων, δεν νομίζω ότι είναι της κλίμακας και της σπουδαιότητας που θέλουμε να δώσουμε για τη δράση αυτή και παραπέρα τη συμβολή της στην ανάπτυξη του τόπου. Καλώ τη δημοτική αρχή έστω και τώρα να πιέσει τον επενδυτή για βελτίωση της προσφοράς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

*Ο Γιώργος Σαλταμάρας είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κεντροαριστερά όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος ε.α
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δρόμοι ηρώων

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, συγγραφέας, Δρ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Γιόρτασε το «Ν» και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Στη ζεστή ατμόσφαιρα των Κεντρικών Λυκείων, με την παρουσία φορέων, αυτοδιοικητικών, δημοσιογράφων και φίλων πραγματοποιήθηκε ουσιαστική συζήτηση για τις προκλήσεις της σύγχρονης ενημέρωσης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ας μιλήσουμε με αριθμούς

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

«Τα προβλήματα συνταξιούχων και εργαζομένων είναι κοινά»

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες του Γιάννη Ζαφειρίου, μίλησε η Κατερίνα Καλαρουτάκου, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου.
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι ΠΕΚ‑τες, συζητούν για τα προβλήματα των συνταξιούχων

Προσκεκλημένη σήμερα στις 5 το απόγευμα στην εκπομπή του Γιάννη Ζαφειρίου είναι η Κατερίνα Καλαρουτάκου, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αβελάρδος και Ελοΐζα: Ένας Ανεξίτηλος Έρωτας

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το νοσοκομείο της Σάμου ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός και πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εμπόριο τίτλων

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

«Δεν μετανιώνω για το LesvoShop. Θα ξαναστήριζα τον πρωτογενή τομέα»

Ο Παύλος Βογιατζής, πρώην Νομάρχης και βουλευτής, εφ’ όλης της ύλης, μετά τη δικαστική απόφαση για την ΑΕΝΑΛ μιλά στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ