× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν θα μας υποδείξουν τα διπλανά χωριά τι θα κάνουμε!»

Ο πρόεδρος της Συκαμνιάς, Γιώργος Σαρόγλου έξαλλος με τους επιχειρηματίες της Πέτρας και του Μολύβου που παρεμπόδιζαν το πλοίο της «Proactiva» να προσεγγίσει στο λιμανάκι

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/10/2019

«Δεν θα μας υποδείξουν τα διπλανά χωριά τι θα κάνουμε!»
φωτογραφία αρχείου με τον Γιώργο Σαρόγλου και τον Ευρωπαίο Επίτροπο
' χρόνος ανάγνωσης

Έξαλλος ο πρόεδρος της Συκαμιάς, Γιώργος Σαρόγλου δηλώνει στο «Ν» με τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού της Πέτρας και του Μολύβου που έκαναν διαμαρτυρία χτες στη Σκάλα Συκαμιάς, ώστε να μην προσεγγίσει το πλοίο της «Proactiva», «Open Arms» στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.

Ο κ. Σαρόγλου μίλησε στο «Ν» καθοδόν για τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ώστε να του εξηγήσει από κοντά την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Συκαμιάς, εξήγησε ότι οι διαμαρτυρόμενοι από την Πέτρα και τον Μόλυβο είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία πριν από δύο μέρες περίπου στο λιμάνι της Μήθυμνας, ώστε να μην προσεγγίσει το εν λόγω πλοίο. Στη συνέχεια όμως οι διαμαρτυρόμενοι μεταφέρθηκαν στη Συκαμνιά, όπου «καμία δουλειά δεν είχαν».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεώρησαν σωστό να παρέμβουν σε ένα άλλο χωριό χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Εγώ προσωπικά έχω απευθυνθεί στο λιμεναρχείο το οποίο κάνει τη δουλειά του. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι της Συκαμνιάς. Ήταν εντελώς παράλογο αυτό το επεισόδιο και παραλίγο να έχουμε θερμό επεισόδιο μεταξύ όλων των χωριών, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Δεν είχαν καμιά δουλειά να έρθουν και να μας βάλουν σε αναστάτωση, δεν θα μας υποδείξουν τα διπλανά χωριά τι θα κάνουμε!» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ο κ. Σαρόγλου υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η προσωρινή δομή στη Σκάλα Συκαμνιάς: «Έχουν περάσει πάνω από 350.000 άνθρωποι και δεν έχουμε γίνει Μόρια. Κρατάμε σε χαμηλούς τόνους το όλο θέμα, ας μην υπερβάλλουμε».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Λέσβος δεν θα γίνει νησί‑φυλακή»

Πυρά από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος προς τον υπουργό Μετανάστευσης Θάνο Πλεύρη αλλά και τους βουλευτές της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύλληψη για ρίψη βεγγαλικών στη Μυτιλήνη

Ιδιοκτήτης καταστήματος αναψυχής κατέληξε στο κρατητήριο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Αυγούστου.
ΑΓΟΡΑ

Δέσμη μέτρων για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα από το Επιμελητήριο Λέσβου

Φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδικά ταμεία, αναπτυξιακά κίνητρα και ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο επίκεντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ‑ΠΣ Λέσβου αποχαιρετά τον Γρηγόρη Καράγιαννη

«Η μνήμη του Γρηγόρη Καραγιάννη θα συνεχίσει να φωτίζει τον δρόμο όσων πιστεύουν στις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς»
ΧΩΡΙΑ

«Κιτς τερατούργημα στο Πέραμα αλλοιώνει τον δημόσιο χώρο»

Ο γιατρός και ιστοριοδίφης – συγγραφέας Μάκης Αξιώτηςκαταγγέλλει την τοποθέτηση ενός «ροζ βιομηχανικού καταλοίπου» στην πλατεία του Περάματος, κάνοντας λόγο για προσβολή της αισθητικής ισορροπίας και παραβίαση των διαδικασιών που διέπουν τον δημόσιο χώρο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κοινό «όχι» στη Βάστρια αλλά με διαφορετικές οπτικές και αντιφάσεις

Περιφέρεια, Δήμοι και βουλευτές διακήρυξαν την αντίθεσή τους στην υπερδομή αλλά μένει να αποδειχθεί αν οι πράξεις τους θα συμβαδίσουν με τα λόγια!
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τη Δευτέρα απολογείται ο 57χρονος για τον εμπρησμό στη Δυτική Λέσβο

Ζήτησε προθεσμία το πρωί της Παρασκευής από την ανακρίτρια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βράβευση επιτυχόντων του Πολιχνίτου

Ο Σύλλογος Πολιχνιατών Αθήνας τίμησε για 4η χρονιά τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ΧΩΡΙΑ

Ντοκιμαντέρ ξυλοναυπηγικής παράδοσης του Πλωμαρίου

Πρώτη προβολή την Πέμπτη 28 Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση στήνει Βάστρια, η Λέσβος απαντά με ομοφωνία;

Κάλεσμα Περιφερειάρχη σε κοινό μέτωπο – Σφοδρή κριτική για τη σιωπή και τις «διπλές γλώσσες» τοπικών παραγόντων
ΧΩΡΙΑ

Θάνατος 73χρονου στον Γαβαθά

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φιλικός αγώνας αλληλεγγύης στη Γέρα για τον μικρό Ιωάννη

Το γήπεδο γέμισε με αγάπη και στήριξη για τον μικρό μαχητή