× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μπλακ‑άουτ» στα νοικοκυριά. Αυξήσεις 1000% σε δυο μήνες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 27/8/2022

«Μπλακ‑άουτ» στα νοικοκυριά. Αυξήσεις 1000% σε δυο μήνες

Σε οικονομικό μαρασμό οδηγούνται χιλιάδες νοικοκυριά, μετά και τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν τις χρεώσεις του Σεπτέμβρη.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι πάνω στις αυξήσεις του Αυγούστου, που σε σχέση με τον Ιούλη έφταναν ακόμα και το 900% , προστίθεται μια ακόμα αύξηση που φτάνει και το 65%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι η περιβόητη κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής που διατυμπάνιζε η κυβέρνηση ήταν άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης του λαού , αφού αυτή η '' κατάργηση '' ήταν απλά ενσωμάτωση της ρήτρας στα τιμολόγια.

Πρόκειται για μια πραγματικά, άθλια συμπαιγνία μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων ενέργειας, ώστε από τη μια πλευρά οι επιχειρήσεις με την ανακοίνωση των νέων χρεώσεων κάθε μήνα να ενσωματώνουν τη ρήτρα στα τιμολόγια, ανάλογα με το που κυμαίνεται η τιμή του φυσικού αερίου, κι' από την άλλη η κυβέρνηση να ρίξει στάχτη στα μάτια των νοικοκυριών, πουλώντας το παραμύθι της '' κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής ''.

Να ποιες είναι οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τον Ιούλη, έχοντας βέβαια ενσωματώσει την.. καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΔΕΗ αύξηση 1042%
  • Protergia αύξηση 1103%
  • Ήρων αύξηση 1150%
  • Elpedison αύξηση 936%
  • NRG αύξηση 997%
  • Zenith αύξηση 895%

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία υπάρχει έκρηξη ανεξόφλητων λογαριασμών, καθώς το 45% των καταναλωτών έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1 δις ευρώ.

Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, σαν ποντίκια πιασμένα μέσα στη φάκα που τρέχουν γύρω - γύρω ψάχνοντας διέξοδο διαφυγής, μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο ψάχνοντας φθηνότερο τιμολόγιο...

Παρ' ολ' αυτά, η αφαίμαξη του '' μόνιμου υποζυγίου '' του κρατικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν σταματά, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής, υπάρχει διαρκής συσσώρευση εσόδων από τους φόρους, μια συσσώρευση η οποία αυξάνεται μήνα με το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έσοδα που προέρχονται από το 97% των φορολογουμένων, του '' μόνιμου υποζυγίου '' που αναφέραμε παραπάνω, ήτοι μισθωτών, ημερομισθίων, συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών, κλπ έσοδα που μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό διοχετεύονται με τη μορφή επιδοτήσεων, ενισχύσεων και άλλων τινών στα ταμεία των εταιρειών.
Των εταιρειών που, από τη μια αδειάζουν τις τσέπες του λαού απ' ευθείας μέσω των υπέρογκων λογαριασμών, και από την άλλη '' τα παίρνουν '' από τη τσέπη του λαού, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι , λοιπόν, σαφές ότι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την '' απελευθέρωση '' της ενέργειας το μόνο που απελευθερώνει είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, κέρδη, που η πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής, διασφάλισε ψηφίζοντας οδηγία της ΕΕ που '' επικαιροποιεί '' και '' εκσυγχρονίζει '' το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή των φόρων που εκτινάσσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γι' αυτό, ζήτω η ''απελευθέρωση'' της ενέργειας, ζήτω η '' πράσινη ανάπτυξη '' !

*O Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*