× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Υπουργός Υποδομών και ο Δήμος Δυτικής Λεσβου

Γράφουν οι ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ* και ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ*

Δημοσίευση 5/7/2022

Ο Υπουργός Υποδομών και ο Δήμος Δυτικής Λεσβου

Πρόσφατα ήρθε στην Λέσβο ο Υπουργός Υποδομών Καραμανλής για να εξαγγείλει έργα τα οποία σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπουργείο στο νησί μας. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων αφορούν την περιοχή της Δυτικής Λέσβου. Ο Υπουργός επισκέφθηκε μάλιστα και τον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα περίμενε κανείς ο Δήμος να προτείνει μεγάλα έργα για την περιοχή μας αλλά και να ενημερώσει τον υπουργό για τα έργα που σχεδιάζει ο Δήμος για την περιοχή μας και ωριμάζουν μέσα από την υλοποίηση μελετών, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά και τα περιβαλλοντικά έργα.

Ανταυτού είδαμε να υποβάλλονται στον υπουργό αιτήματα που ήδη έχουν υποβληθεί στο παρελθόν και έχουν ικανοποιηθεί, όπως το αλιευτικό καταφύγιο στο Σίγρι που έχει κατασκευαστεί, η άλλα όπως αστική οδοποιία στα χωριά , που το Υπουργείο Υποδομών,είναι αναρμόδιο για την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Ο Δήμος έδωσε εικόνα άγνοιας τι έχει κάνει ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν και μικροπολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ζητηθεί η ολοκλήρωση του δρόμου Αγίας Παρασκευής Πέτρας, μελετώντας και κατασκευάζοντας γρήγορα το δεύτερο κομμάτι του δρόμου που αφορά την διάνοιξη σήραγγας από την διασταύρωση της Στύψης έως την έξοδο στην Πέτρα.

Επίσης θα έπρεπε να τεθεί ως αίτημα η μελέτη master plan του λιμανιού του Σιγρίου, ώστε να αναπτυχθεί το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού που θα το καθιστούσε οικονομικά βιώσιμο. Και μέσα εκεί να περιληφθούν οι χερσαίες εγκαταστάσεις( αίθουσα επιβατών, πάρκιγκ, αποθήκες , ψυγεία, γερανογέφυρες κλπ ) σε συνδιασμό με συμπληρωματική εσωτερική οδοποιία πχ την σύνδεση με τον δεύτερο τουριστικό πόλο του νησιού την Πέτρα-Μόλυβο και την ενδοχώρα του Δήμου μας.

Αυτό να γίνει σε συνεννόηση με το Λιμενικό ταμείο προκειμένου να περιληφθούν σε ανάλογο σχεδιασμό και τα λιμάνια της Μυτιλήνης με δικό τους master plan, που θα στοχεύει στο εκσυγχρονισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νησί είναι ένα και χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες για να έχουν αποτέλεσμα.

Η συνυπογραφή της παρέμβασης αυτής από δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν σε διαφορετικούς παραταξιακούς χώρους στον Δήμο μας, πηγάζει από την αγωνία και το ενδιαφέρον να προοδεύσει ο τόπος μας. Τα απαιτούμενα μεγάλα έργα έχουν μεγάλο χρόνο υλοποίησης και χρειάζονται σταθερή υποστήριξη από όποιους εκλεγμένους παράγοντες στο νησί μας. Ο δε δήμος χρειάζεται ανεξάρτητα ποια είναι η δημοτική αρχή να αναπτύξει μια στρατηγική σχέση με το Υπουργείο Υποδομών.

Δεν είναι δυνατόν να χάνονται ευκαιρίες με παρεμβάσεις που δηλώνουν άγνοια και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

*Ο Νίκος Χήρας είναι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Δυτικής Λέσβου

*Ο Στρατής Ζαφείρης είναι δημοτικός σύμβουλος δυτικής Λέσβου 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 8/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας