× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διάβασαν, κουράστηκαν, τα κατάφεραν!

Οι υποψήφιες και υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στα Λύκεια της Μυτιλήνης μιλούν στο «Ν»- Περισσότερα «18άρια» στο 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/6/2022

Διάβασαν, κουράστηκαν, τα κατάφεραν!

Το γνώριζαν ότι θα στερηθούν πολλά, και από τις προηγούμενες τάξεις προσπαθούσαν να το πάρουν απόφαση. Προσπάθησαν λοιπόν να συγκεντρωθούν στην ύλη των μαθημάτων, με το βλέμμα σε μια σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιες και υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στα Γενικά Λύκεια Μυτιλήνης μιλούν στο «Ν» για όσα τους απασχόλησαν και για όσα προσμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω κείμενο συγκεντρώνουμε δηλώσεις των πρώτων σε βαθμολογία από τα σχολεία της Μυτιλήνης. Καθώς δεν ήταν εφικτή η εύρεση όλων των αριστούχων, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που επιθυμούν να δημοσιευτούν στη σελίδα μας μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος των πρώτων που εντόπισε το «Ν» είναι ο Αντρέας Σταματής από το Γενικό Λύκειο Παμφίλων με 19.225 μόρια. Ο Αντρέας έδωσε για δεύτερη φορά, καθώς πέρσι πάλι αρίστευσε, αλλά πέρασε στη Φαρμακευτική. Εκείνος επέμενε για Ιατρική. Οι φίλοι του πέρασαν σε σχολές και έφυγαν και αυτό του στοίχισε πολύ. Όμως ο Αντρέας Σταματής προσηλώθηκε στο στόχο που είχε βάλει από την Α Λυκείου, να γράψει τόσο καλά, ώστε να περάσει στην Ιατρική. Επιθυμεί, όπως μας είπε, να βοηθά τους ανθρώπους. Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα κατά νου, αλλά φαίνεται ότι η επιστήμη της Ιατρικής τον συναρπάζει και μας μίλησε γι αυτό στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης σε βαθμολογία (18,38 μέσο όρο και 18.500 μόρια) είναι ο Δημήτρης Γεωργακής από τον Μόλυβο και τον τομέα Θετικών Σπουδών. Η οικογένειά του είχε νοικιάσει σπίτι στη Μυτιλήνη για να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο. Στη Χημεία έγραψε 19,3, και η έκθεση τον δυσκόλεψε περισσότερο. Ο Δημήτρης θέλει να περάσει στη σχολή Μηχανικών. «Ήταν η δυσκολότερη χρονιά των σχολικών μου χρόνων, τώρα αισθάνομαι ανακούφιση, αν καιπιστεύω ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική και 19,5 στη Χημεία ο 19χρονος Ιρανός πρόσφυγας, Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, κατόρθωσε να βγάλει μέσο όρο 18,25 παρακολουθώντας μαθήματα στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης. Στη Λέσβο έφτασε με τους δικούς του τον Αύγουστο του 2019, προσεγγίζοντας μια ακτή με βάρκα, προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια. Έμειναν στο ΚΥΤ Μόριας, στη συνέχεια στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και τους τελευταίους μήνες, μετά την αναγνώριση της οικογένειάς του ως προσφύγων, δουλεύουν και μένουν μόνιμα στο νησί. . «Εντάξει, έγραψα 13,5 στην έκθεση, αλλά λογικό δεν είναι;» μας λέει γελώντας, και μιλώντας άπταιστα ελληνικά, αν και μόλις τρία χρόνια στην Ελλάδα. Μάλιστα του ξεφεύγει κάποιες φορές και η ντοπιολαλιά καθώς μοιράζεται την επιθυμία του να περάσει στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ο Λευτέρης Παντέρμος από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης έβγαλε μέσο όρο 17,73. Έγραψε στη Χημεία 19,7, 18,6 στη Φυσική και 18,8 στα Μαθηματικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Η χρονιά για κείνον ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά ζορίστηκε πολύ προς το τέλος λόγω της κόπωσης και χρειάζονταν διάλειμμα. «Θεωρώ ότι δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος αυτός των πανελλαδικών εξετάσεων, όχι τόσο λόγω του άγχους, αλλά της κόπωσης» μας λέει. Ο Λευτέρης ευχαριστεί πολύ τους γονείς του και τους καθηγητές του για τη στήριξη.

Ο Ορέστης Ευστρατιάδης με μέσο όρο 17,68 από την ομάδα Θετικών Σπουδών του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, έγραψε 19,6 στη Φυσική και διαπίστωσε ότι ανταμοίφθηκε με την προσπάθεια που έκανε όλη τη χρονιά, χωρίς να δυσκολεύεται. Περίμενε να τα πάει όμως καλύτερα στην έκθεση. Επιθυμεί να περάσει σε σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών μηχανικών υπολογιστών με κατεύθυνση αυτοματισμοί και ρομποτική. Προσπάθησε όλη τη χρονιά να αντιμετωπίσει την τελειομανία του, όπως μας λέει για να μην πάθει υπερκόπωση και νιώθει υπερήφανος που δεν πίεσε πολύ περισσότερο τον εαυτό του. Και τον νοιάζει η προσπάθειά του και όχι το αποτέλεσμα, γιατί δεν πρέπει να κρίνονται οι άνθρωποι μέσα σε τρεις ώρες.

Από τη Θετική Κατεύθυνση του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, η Βαλέρια Κανάρου έβγαλε μέσο όρο 17,53 έγραψε 18,9 και στα Μαθηματικά και στη Χημεία. Θέλει να περάσει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Αθήνας. «Ήταν αγχωτικό το ότι έπρεπε να βγάλουμε την ύλη και να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα, αλλά ήταν μια όμορφη εμπειρία που μας έμαθε να είμαστε υπεύθυνοι, γνωρίσαμε τα όριά μας, ίσως τα ξεπεράσαμε, απογοητευτήκαμε, χαρήκαμε» μας λέει και παραδέχεται ότι θα το έκανε και πάλι!.

Από το σχολείο της είναι πρώτη στον τομέα Θετικών Σπουδών Υγείας  η Μαριάνθη Κουτσκουδή με μέσο όρο 18,35. Η Μαριάνθη έγραψε 19,5 στη Φυσική, 19,4 στη Βιολογία, 19,3 στη Χημεία και δυσκολεύτηκε στην έκθεση, αν και περίμενε να βαθμολογηθεί καλύτερα από 15,2. Στόχος της είναι η Ιατρική που είναι πολύ εφικτός στόχος, σύμφωνα με περσινές βάσεις. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά σε σχέση με τις προηγούμενες του λοκντάουν ήταν καλύτερα» μας λέει και δεν νιώθει ότι στερήθηκε κάτι. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές του Πρότυπου Λυκείου για την πολύτιμη στήριξή τους», κατέληξε.

Για την Αθηνά Ιατρού η χρονιά δεν ήταν και τόσο δύσκολη, όπως μας λέει, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια: «πέρυσι είχα περάσει στο χημικό αλλά φέτος στοχεύω για ιατρική ή οδοντιατρική.Εγραψα 19 στη βιολογία και 18.6 στη χημεία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και τα κοντινά μου πρόσωπα που με στήριξαν πολύ». Η Αθηνά Ιατρού έδινε από τον τομέα Υγείας και έβγαλε μέσο όρο 17,93.

Η Μαρίτα Στεφανέλλη με 18,4 μέσο όρο είναι η πρώτη σε βαθμολογία από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης και το έμαθε επιστρέφοντας εν πλω από Νάξο στον Πειραιά. Έγραψε 19 στα Λατινικά και στην Έκθεση και 18,2 στην Έκθεση. «Ήταν ψυχικά και σωματικά πολύ δύσκολη χρονιά, ο μεγαλύτερος φόβος ήταν να μη χρειαστεί να ξαναδώσω. Τα περισσότερα φροντιστήρια γίνονταν διαδικτυακά και αυτός ο εγκλεισμός χειροτέρευε τα πράγματα,» μας λέει και στοχεύει στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας Αθήνας.

Η Φωτεινή Γιασσά με 17,5 Μέσο όρο είναι η δεύτερη στη βαθμολογία στον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών και έγραψε 19,1 στα Λατινικά. Τη δυσκόλεψαν περισσότερο τα αρχαία, μας λέει, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα. «Η χρονιά ήταν αγχωτική γιατυί η ύλη ήταν πολύ μεγάλη και συνέχεια τρέχαμε για να τη βγάλουμε όλη, αλλά προσπάθησα να μείνω ήρεμη». Μα πώς το έκανε αυτό; Ακουγε πολλή μουσική! Στερήθηκε το σινεμά για να διαβάζει τέσσερις με πέντε ώρες τη μέρα στην αρχή της χρονιάς και μετά περισσότερο. Επιθυμία της αρχικά ήταν η Σχολή Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει και δεύτερες σκέψεις.

Από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτη σε βαθμολογία στο 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ήρθε η Νικολία Πονηρού με 18,38 Μέσο όρο από τον τομέα Υγείας. Έγραψε 19,1 στη Χημεία και 19,3 στη Βιολογία. Για κείνη ήταν μια χρονιά απαιτητική, με λίγα κενά ελεύθερου χρόνου που αξιοποιούσε για βόλτες και εξόδους. Η ύλη ήταν μεγαλύτερη φέτος, γεγονός που δυσκόλεψε όλους τους υποψηφίους. Δεν έχει καταλήξει σε ποια σχολή θέλει να περάσει, αλλά ανοίγονται μπροστά της πολλές δυνατότητες, αφού έγραψε πολύ καλά.

Η Αΐντα Τζίκα, από το 2ο γενικό Λυκειο Μυτιλήνης έβγαλε μέσο όρο 17.78. Η κατεύθυνσή της ήταν θετική υγείας και στόχος της είναι να περάσει στην Ιατρική.

Πρώτος σε βαθμολογία στον τομέα Θετικών Σπουδών του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης ήρθε ο Ηλίας Καλαφάτης με μέσο όρο 17,35, ο οποίος έγραψε στη Χημεία 19,8. Περίμενε να πάει άσχημα στην Έκθεση λόγω δυσλεξίας, αλλά είναι ικανοποιημένος με τους βαθμούς του και βρήκε βατά τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Προσπάθησε να τηρεί ένα πρόγραμμα ολοκληρώνοντας το διάβασμά του στις 10 το βράδυ, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να ξεκουράζεται. Ο Ηλίας επιθυμεί να περάσει στο Μαθηματικό Αθήνας, αλλά θέλει να δοκιμάσει αν μπορεί και στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθήνας.

Δεύτερος στον τομέα Υγείας του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, ο Πέτρος Κριαράς με 17,85 μέσο όρο έγραψε 19,9 στη Χημεία. Το άγχος τον δυσκόλεψε κατά την περίοδο των εξετάσεων, αλλά ο βαθμός δυσκολίας δεν ηταν αξεπέραστος. Στερήθηκε βόλτες και την προσωπική του ζωή όπως μας λέει, τον πολύτιμο χρόνο του. Θέλει να περάσει στην Ιατρική. Η συμβοιυλή του είναι ψυχραιμία και αισιοδοξία, είναι κάτι από το οποίο περνάμε όλοι.

Πρώτο στον τομέα Οικονομίας- Πληροφορικής, ο Παντελής Κιοβρέκης με 18,2 Μέσο όρο από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης αντί να πάει για μπάνιο με τα αποτελέσματα που είχε, πήγε... στο γυμναστήριο! Έγραψε 20 στα Οικονομικά, 19,1 στην Πληροφορική, 17,2 Μαθηματικά και 16,5 στην Έκθεση και θέλει να περάσει στα Σώματα Ασφαλείας. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, γιατί είχε στο μυαλό του ότι θα πιεστεί και ότι χρειάζεται πρόγραμμα. 

Στον ίδιο τομέα ακολουθεί σε βαθμολογία η Ουρανία Σταυρή με 17,9 Μέσο Όρο.

 Στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτη στις Ανθρωπιστικές Σπουδές στη Λέσβο και με υψηλή βαθμολογία αναδείχτηκε η Σταυρούλα Κοζπή από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 18.900 μόρια. Έγραψε 20 στα Λατινικά και 19,3 στα Αρχαία. Μένει στα Λουτρά και είχε απέναντί της τόσο εκείνη όσο και οι συνυποψήφιοί της να βγάλει μεγάλο όγκο ύλης. «Έδιναν αγώνα οι καθηγητές για να τα προλάβουμε» λέει χαρακτηριστικά. Για τη Σταυρούλα άξιζαν οι δυσκολίες: «Αποκόμισα μαθήματα ζωής από την προσπάθεια. Με θέληση, υπομονή και επιμονή μπορείς να πετύχεις τα πάντα, και τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα». Στόχος της η Νομική ή η Ψυχολογία. 

Δεύτερη σε βαθμολογία από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ήρθε η Χριστίνα Ευαγγέλου από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών με μέσο όρο 18,65. Έγραψε 19,1 στα Αρχαία και στα Λατινικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, αλλά σκέφτεται και την Ψυχολογία. Για τη Χριστίνα ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, όπως πιστεύει και για όλους, λόγω του μεγάλου όγκου ύλης, των συμπτωμάτων κορονοϊού. Επεσήμανε επίσης ότι δεν υπήρξε κάποια διευκόλυνση από πλευράς Πολιτείας με μείωση της ύλης όπως έγινε πέρσι, ενώ για πρώτη φορά έδωσαν Λατινικά και δεν ήξεραν τι να περιμένουν. Η ίδια προσπάθησε να βρει χρόνο για τον εαυτό της προκειμένου να αντεπεξέλθει και δεν το μετανιώνει. Είναι απαραίτητο μας λέει να βάζεις τον εαυτό σου μπροστά.

Ο Κωνσταντίνος Τσαπώνης, επίσης από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών έβγαλε 17,8 Μέσο Όρο και θέλει να περάσει στη Νομική Θεσσαλονίκης. Έγραψε 19,5 στα Λατινικά και δυσκολεύτηκε στα Αρχαία κατά την εξέτεση. Ο Κωνσταντίνος χαρακτήρισε πιεστική, απαιτητική και δύσκολη την τελευταία σχολική χρονιά και προσπάθησε να την αντιμετωπίζει ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις του για να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Όμως προς το τέλος ανέβασε κι άλλο τους ρυθμούς διαβάσματος, προσπαθώντας να μη διαβάζει πάνω από πέντε ώρες την ημέρα.

Η Ευστρατία Σπανού, κόρη του προσφιλούς μας ηθοποιού στον ΦΟΜ, Μάριου Σπανού με μέσο όρο 17,3 είναι η πρώτη σε βαθμολογία του τομέα Θετικών Σπουδών στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης. Έγραψε 19 στα Μαθηματικά, δεν ξέρει σίγουρα ακόμα πού θέλει να περάσει, αλλά μάλλον στοχεύει στο Πολυτεχνείο και τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Η Ευστρατία ένιωσε την πίεση του χρόνου κάποια στιγμή πολύ δυνατά, λόγω της αυξημένης ύλης, αλλά έκανε υπομονή, όπως μας λέει. Στερήθηκε τη μουσική που αγαπά πολύ, μια που τραγουδά και είναι το όνειρό της, τώρα όμως το καλοκαίρι θα τραγουδά από το κανάλι της στο Youtube.

Ακολουθεί στον Τομέα Θετικών Σπουδών η Ταξιαρχούλα Λούκου με 17 μέσο όρο, η οποία έγραψε 19 στη Χημεία. Για κείνη ήταν δύσκολη η αφοσίωση στο στόχο της, αλλά ένιωθε σίγουρη για τον εαυτό της γιατί προσπαθούσε πολύ και είναι πολύ χαρούμενη με την απόδοσή της. Θέλει να περάσει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Από τον τομέα Υγείας πρώτη σε βαθμολογία αναδείχτηκε η Μαρία Γκριτζιώτου.

Στο 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτος σε βαθμολογία από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης είναι ο Κώστας Χρυσαφίδης με μέσο όρο 18,48, από τον τομέα Υγείας και θέλει να περάσει στην Ιατρική Σχολή. Έγραψε 19,6 στη Φυσική, 19,2 στη Χημεία και 18,3 στη Βιολογία. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα φέτος ο Κώστας γιατί είχε βάσεις και διάβαζε από μικρός και οφείλει πολλά στον καθηγητή του, Σταύρο και όλους τους καθηγητές του.

Πρώτος στον τομέα Οικονομίας- Πληροφορικής από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με 17,45 μέσο όρο είναι ο Αχιλλέας Αδαλής και  έγραψε 20 στα Οικονομικά. Ο Αχιλλέας θέλει να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, καθώς είναι το μόνο που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Για κείνον η χρονιά ήταν κουραστική, αλλά τουλάχιστον πέρασε πιο γρήγορα από όσο περίμενε.

Ακολουθεί, από τον τομέα Θετικών Σπουδών με 17,83 μέσο όρο η Αργυρώ Χατζηλάμπρου από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης. Έγραψε 18,7 στη Φυσική και θέλει να περάσει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Αθήνα. Διάβαζε πολύ και τα τρία χρόνια του Λυκείου, ήταν και οι γονείς της εκπαιδευτικοί και τη στήριξαν, αναγνωρίζοντας την ψυχολογική πίεση της χρονιάς.

Από τον ίδιο τομέα, η Γεωργία Λάγαρη έβγαλε 17,08 μέσο όρο, γράφοντας στο αγαπημένο της μάθημα 19,9, στα μαθηματικά. Είχε καλό προαίσθημα μάλιστα όταν βγήκε από την αίθουσα, και ήταν από τους λίγους που της φάνηκαν και εύκολα. Η Γεωργία θέλει να περάσει στη σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας γιατί όπως λέει, πιστεύει στα όσα πρεσβεύει και στη Δικαιοσύνη. Περίμενε τη χρονιά πιο αγχωτική, αλλά ήταν καλύτερη, και μάλιστα χωρίς πανικό. Για κείνη τα παιδιά δεν πρέπει να ακούν τι λένε τα άλλα άτομα, να μην τρομάζουν, αλλά να το βιώσουν τα ίδια. 

Πολλά 18άρια στο 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Πρώτος σε βαθμολογία του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης και από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών με Μαθηματικά είναι ο Χρίστος Κουτσουκέλλης που έβγαλε 18,5 μέσο όρο και στοχεύει για Πολυτεχνείο στη Σχολή Μηχανολόγων και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ή στο Χημικό. Τον βρήκαμε να κατεβαίνει στην Πάτμο, ενώ ήταν στη Ρόδο διακοπές με τους συμμαθητές του. «Ηταν ψυχολογικά πολύ δύσκολη χρονιά, οι συμμαθητές μου έβγαιναν κι εγώ δεν μπορούσα να ακολουθήσω. Διάβαζα όσο έπρεπε» μας λέει. Στερήθηκε τα κλαμπ, αλλά τουλάχιστον δεν κόλλησε κορονοϊό, λέει χαμογελώντας.

Ακολουθεί σε βαθμολογία ο Γιώργος Κατσανεβάκης με 18,25 από τον Τομέα Θετικών Σπουδών, ο οποίος έγραψε 20 στη Χημεία και στα Μαθηματικά. Ο Γιώργος είναι ανάμεσα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και στη Φυσική. Για κείνον η χρονιά ήταν μεν πιεστική, αλλά πέρασε γρήγορα. Του έλειψε να έχει ελεύθερο χρόνο, να κάνει αθλητισμό (τζόκινγκ ή μπάλα). Ο Γιώργος από το Γυμνάσιο διάβαζε συστηματικά και αυτό αποτέλεσε καλή βάση για να διαμορφώνει το πρόγραμμά του.

Ο Άγγελος Καραμβάλης είναι ο επόμενος σε βαθμολογία από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με μέσο όρο 18,08 από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών και έχει την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα του. Έγραψε 20 στα Λατινικά και 19,1 στην Ιστορία και θέλει να περάσει σε σχολή Ψυχολογίας. Στερήθηκε εξόδους γιατί το έριξε στο διάβασμα, αλλά θα πάει τώρα διακοπές να το γιορτάσει.

Από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών του ίδιου σχολείου με μέσο όρο 18,07 είναι ο Σπύρος Βαλσαμίδης, γιος του πρώην αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρου Βαλσαμίδη περιφερειακού συμβούλου, ο οποίος όμως μας είπε στοχεύει στη Νομική Σχολή. Παραδέχτηκε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά που ακολούθησε τις δύο σχολικές χρονιές πανδημίας και λοκντάουν. Τα θέματα κατά τη γνώμη του ήταν βατά και αναμενόμενα, σε ένα πλαίσιο δύσκολης ύλης.

Από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ο Γιάννης Χατζηγιάννης, γιος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, έχει επίσης μέσο όρο 18,07 και θέλει να περάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο, όπως μας είπε η μητέρα του, Αιμιλία, εκπαιδευτικός. Ο Γιάννης ήταν στον Τομέα Θετικών Σπουδών και έγραψε 19,7 στη Φυσική. Από την Α Λυκείου του άρεσε το Πολυτεχνείο και το έβαλε στόχο. Συμβουλή του; Η υπομονή και το διάβασμα είναι η συμβουλή του Γιάννη για τους επόμενους...

Με τη μεγάλη αγάπη της ζωής της  τα μαθηματικά ετοιμάζεται να ασχοληθεί και σε επίπεδο σπουδών η Άννα Μαρία Τσόκαρου από το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης η οποία από τη Θετική Κατεύθυνση έβγαλε μέσο όρο βαθμολογίας 17,6.

Η ίδια μας λέει ότι το συμπέρασμα της φετινής χρονιάς, είναι ότι αξίζει να προσπαθεί κανείς για τους στόχους και τα όνειρά του ακόμη και αν χρειαστεί να κοπιάσει λίγο περισσότερο. «Έβαλα τα δυνατά μου και η προσπάθειά μου αναμείφθηκε, όλα τα άλλα πλέον δεν έχουν σημασία». Η Άννα Μαρία όπως μας λέει θα δηλώσει σχολές που σχετίζονται είτε με Μαθηματικά είτε με εφαρμοσμένα Μαθηματικά, αφού αυτό ήταν που ήθελε να κάνει από πολύ μικρή ηλικία.

Στο 5ο Λύκειο Μυτιλήνης συναντήσαμε και την Κωνσταντίνα Μαρμάρου από την Κατεύθυνση Υγείας η οποία έβγαλε μέσο όρο 17,6 και βάζει πλώρη για  το Βιολογικό Αθηνών.

Η ίδια όπως αναφέρει εκτός από τις συνηθισμένες δυσκολίες όλων των παιδιών στην Γ' Λυκείου αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς τα οποία έκαναν την πορεία προς τις εξετάσεις ακόμη πιο επίπονη. 

«Ένα από αυτά μας λέει, είναι ότι έπαθα και κορονοϊό την περίοδο των Χριστουγέννων με αρκετά βαριά συμπτώματα και πολύ πυρετό. Αυτό με αποσυντόνισε αρκετά κυρίως από τις επαναλήψεις που είχα ξεκινήσει κι έτσι αναγκάσθηκα να πιεστώ μετά τον Ιανουάριο. Η προσήλωση στο στόχο μου, με βοήθησε να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να φτάσω στο σημερινό καλό αποτέλεσμα». 

Από το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης άριστη επίδοση εξασφάλισε και η Αγγελική Βεντούρη η οποία από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 17.650 μόρια.

Η ίδια αναφερόμενη στη χρονιά που πέρασε σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλα τα παιδιά είχαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες δυσκολίες.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία σημειώνει μεταξύ άλλων η Αγγελική, είναι το γεγονός ότι περιμέναμε να εξεταστούμε σε μικρότερη ύλη κάτι που δεν έγινε τελικά ενώ μπήκε και το μάθημα των Λατινικών το οποίο έως πέρυσι ήταν άγνωστο για εμάς. Από εκεί και  πέρα όλη η διαδικασία των διαγωνισμάτων και των εξετάσεων για εμάς ήταν πρωτόγνωρη αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν δίναμε εξετάσεις στο σχολείο και ακόμη και τα διαγωνίσματα ήταν ηλεκτρονικά. Γενικά η όλη διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη».

Στις πρώτες επιλογές της Αγγελικής είναι οι σχολές Ψυχολογίας και Νομικής ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια από αυτές θα επιλέξει. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια