× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μα γιατί; Αυτή την κυβέρνηση δεν θέλουμε;

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 15/6/2022

Μα γιατί; Αυτή την κυβέρνηση δεν θέλουμε;

Διάβασα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως γεωπόνος, δικαιολόγησε απόλυτα τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, που εισέπραξε και ίσως εισπράττει  δικαιώματα  από την ελαιοκτηματική του περιουσία, γιατί αυτά είναι «ιστορικά», ανάγονται δηλαδή στο γεγονός ότι την αγροτική αυτή περιουσία την απόκτησε από τους προγόνους του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή λοιπόν εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός και δεν είμαι επαγγελματίας αγρότης, αλλά συνταξιούχος δικηγόρος και δημοσιογράφος, δεν έχω απ’ ότι μου είπαν οι αρμόδιοι φορείς της Λέσβου και δεν μιλώ για την αενάως κοιμωμένη Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, δικαίωμα είσπραξης αποζημιώσεων ή όποιων άλλων ενισχύσεων, παρ’ ότι είμαι ιδιοκτήτης σεβαστής ελαιοκτηματικής περιουσίας, την οποία βέβαια κληρονόμησα από τους αγρότες προγόνους μου. Εγώ δηλαδή δεν έχω «ιστορικά» δικαιώματα; 

Διάβασα επίσης ότι ο υπουργός εθνικής Άμυνας, δικηγόρος το επάγγελμα, αλλά βαθύς γνώστης φαντάζομαι των αμυντικών μας συστημάτων, δεν γνωρίζει ότι υπάρχει εσωτερικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ, που πληροφορεί αμελλητί όλα τα μέλη του για τις κινήσεις στρατιωτικών τμημάτων, οπλικών συστημάτων, πολεμοφοδίων, ανταλλαγής πληροφοριών κ.λπ. ώστε να είναι έτοιμη η φιλειρηνική αυτή οργάνωση να αντιμετωπίσει τον όποιο κίνδυνο, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και το μόνο που ξέρω είναι ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι επίλεκτα μέλη αυτής της οργάνωσης, με γ.γ. τον κ. Στόλτεμπεργκ, που δεν θα αφήνει φαντάζομαι έξω από την  πληροφόρηση τους φίλους του στην Άγκυρα. Ώστε να μην περιμένουν από τον βουλευτή του τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Γιάννη Μπουρνούς, να μάθουν τις απόρρητες πληροφορίες , που τις μαθαίνει  ο άθλιος, από κάποιον επίορκο υπαξιωματικό.

Γνωρίζω ότι ο κ. Ζορπίδης, τουριστικός πράκτορας της Θεσσαλονίκης, που οργάνωνε, δεν ξέρω για σήμερα, συνεχώς εκδρομές στην τότε FYROM που την έλεγαν σκέτη Μακεδονία, και αργότερα μετείχε στο κίνημα εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι οπωσδήποτε προβεβλημένο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, που τη λένε και συμπρωτεύουσα, και ασφαλώς κατάλληλο να μετάσχει στην πενταμελή εκπροσώπηση της κοινωνίας της πόλης, που θα συγκροτεί με πανεπιστημιακούς το Συμβούλιο Διοίκησης του πανεπιστημίου, αν ψηφισθεί και ισχυρίζομαι ότι θα ψηφισθεί, ο νόμος που σχεδίασε η ορθόδοξη χριστιανή κυρία Κεραμέως.  Και δεν πάνε να τον απορρίπτουν όλες οι σύγκλητοι, όλων των πανεπιστημίων της χώρας! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαθαίνω, τελικά μάλλον είναι κακό να διαβάζεις εφημερίδες, ότι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι δεν περιλαμβάνονται στην αρμοδιότητά του οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές ή μάλλον η αντιμετώπισή τους, ενώ γι αυτές ήταν απόλυτα υπεύθυνη  η προκάτοχός του Ρένα Δούρου, που δικάζεται βέβαια γι αυτή της την υπευθυνότητα.    

Πληροφορούμαι επίσης ότι ο πρώην υπουργός  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, που έφτιαξε νόμο  να πληρώνουν στο Δημόσιο οι καναλάρχες  που εκμεταλλεύονται  δημόσιο αγαθό, όπως οι συχνότητες, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, για την πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος. Απλώς θέλω να σημειώσω τα ονόματα των μελών του δικαστικού συμβουλίου που τον παρέπεμψε, προβλέποντας ότι σύντομα θα εξαντλήσουν επιτυχώς  την κλίμακα της ιεραρχίας καθώς και το πράγματι πλημμέλημα  του ΣΥΡΙΖΑ ή του Παππά προσωπικά, να ανταλλάσσει έστω και καλημέρα, μ’ αυτόν τον κύριο Καλογρίτσα, πολύ γνωστό από τις διάφορες περιηγήσεις  του στον χώρο των ΜΜΕ  από εποχής ΠΑΣΟΚ ακόμα.

Βλέπω επίσης τον υπερευτυχή υπουργό τουρισμού, να πανηγυρίζει για το βούλιαγμα της Μυκόνου από ιδιαίτερα εύπορους διασκεδαστές Έλληνες και ξένους, που ένα βραδινό τους ξεφάντωμα κοστίζει όσο μια μηνιαία σύνταξη του πρώην ΤΕΒΕ, κάνοντας πως αγνοεί ότι τα πέραν των Κυκλάδων νησιά, εκτός του ότι είναι απροσπέλαστα λόγω υψηλού  κόστους των ναύλων είναι και ασύνδετα με την Θεσσαλονίκη, αφού   η γενική γραμματεία ναυτιλιακής πολιτικής, δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε δυσαρεστεί την ευγενή οικογένεια των πλοιοκτητών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά και μερικά άλλα, όπως το βίαιο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, από τον μειλίχιο και χαμογελαστό κατεδαφιστή, κάθε δημόσιας δομής, ή η στοχοποίηση  του κορυφαίου διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου, επειδή είπε τα πράγματα όπως είναι, ακόμα και η πρόσφατη, εκτός των άλλων, πρωτοβουλία της ορθοδόξου Χριστιανής κυρίας Κεραμέως να στερεί το ψωμί στις οικογένειες των οποίων παιδί μένει στην  ίδια τάξη από απουσίες με κάνουν να απορώ. 

Είναι δυνατόν τέτοια αξεπέραστη σε ποιότητα, δημιουργικότητα και φιλάνθρωπη διάθεση, να θεωρείται, από κάποιους  ακατάλληλη να μας οδηγήσει  στο ΜΕΛΛΟΝ;    

      

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου