× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο λαγός

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2019

Ο λαγός

Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε μια είδηση όπου σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που αφορούν στον αιγιαλό και στις παραλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «αποκλειστικές» πληροφορίες της έγκριτης εφημερίδας ήταν τέτοιες που σήκωσαν αχό σ’ ολόκληρο τον τύπο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αυτές παρουσιάστηκαν και από την καθημερινή με τέτοιο τρόπο – επιθετικότητα που θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εφημερίδα επεδίωκε να προκαλέσει τα αντικυβερνητικά αντανακλαστικά των αναγνωστών της.

Αν δε, σκεφτεί ακόμα κανείς, ότι το Αλαφουζέικομιντιακό σύστημα (Καθημερινή, Σκάι και συμπαραμαρτούντα) είναι ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, «εκ των βάσεων του καταστήματος» που θα’ λεγε κι ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης, τότε οι απορίες που δημιουργούνται είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Σ’ αυτά όμως, και σε μια σειρά ακόμα ερωτηματικά που μπορούν να γεννηθούν, έρχεται μια γνωστή ρήση όχι μεν να δώσει απαντήσεις αλλά να αποτελέσει το κλειδί για τις απαντήσεις αυτές: Μην ακούς τι λένε, ψάξε να δεις γιατί το λένε. Έτσι, ψάχνοντας να βρω γιατί τα λέει όλα αυτά το «Αλαφουζέικο», σαν κακόπιστος αναγνώστης, βρήκα ένα σωρό απαντήσεις και βέβαια πιθανόν να υπάρχουν και πολλές άλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Με την προδημοσίευση των σχετικών διατάξεων θέλει η κυβέρνηση να σφυγμομετρήσει τις αντοχές του κόσμου. Ανάλογα με τις αντιδράσεις κανονίζει κι εκείνη την δική της πορεία.

2. Δείχνει καλό πρόσωπο στους «επενδυτές» και αν, ο μη γένοιτο, πάει κάτι στραβά θα έχει το άλλοθι της καλής πρόθεσης.

3. Διαρρέει τα χειρότερα, ψηφίζει τα λιγότερο κακά κι έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πουλάει και μούρη για το πόσο αφουγκράζεται το λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως όλα σχεδόν, θα είναι μια φρουτιέραθεμάτων, ρυθμίσεων και διατάξεων. Έτσι παρουσιάζει πρώτα τα πολύ δυσάρεστα, ακολουθούν τα απλώς δυσάρεστα και στο τέλος, για ξεκάρφωμα, συμπεριλαμβάνει και κάποια φιλολαϊκά μέτρα που βεβαίως δεν θα κάνουν κακό στην «ανάπτυξη».Κι έτσι όλα καλά κι όλα ωραία.

5. Με τη διαρροή προς τη συγκεκριμένη εφημερίδα η κυβέρνηση πιστοποιεί κι επιβεβαιώνει τις καλές της σχέσεις με το συγκεκριμένο μιντιακό σύστημα κι εκείνο με τη σειρά του αφενός μεν σπεύδει να παίξει το ρόλο του όσο μπορεί καλύτερα κι αφετέρου, για να δείξει ότι ναι μεν στηρίζει την κυβέρνηση αλλά είναι κι «ανεξάρτητο» -αυτό το «ανεξάρτητο» τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…- κάνει ότι κάποιες από τις υπό διαρροή διατάξεις είναι παρατραβηγμένες έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στην κυβέρνηση να τις μαλακώσει.

Είπα παραπάνω «να παίξει το ρόλο του» και μου’ ρθε στο μυαλό ο ρόλος του λαγού.Ναι, αυτός ο τάχαμου αθλητής που σε κάτι τάχαμου αγώνες τρέχει στην αρχή μπροστά από τους άλλους έτσι ώστε να τους τραβήξει και να κάνουν και αυτοί τα τάχαμου ρεκόρ. Μόνο που αυτός ο τάχαμου αθλητής προηγουμένως έχει υπογράψει και συμβόλαιο με τους διοργανωτές για το πώς θα τρέξει, μέχρι πού θα τρέξει και τι χρόνο θα κάνει μέχρι εκεί που θα τρέξει.

Τώρα, όποιος νομίζει ότι οι δυο ρόλοι, αυτός του λαγού κι αυτός της Καθημερινής δεν έχουν κάποια σχέση, δικαίωμά του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου