× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όταν έχω πάρει τον εαυτό μου αγκαλιά…»

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/8/2019

«Όταν έχω πάρει τον εαυτό μου αγκαλιά…»

Απόγευμα Πέμπτης, ένα από αυτά τα απογεύματα της βαθιάς ενδοσκόπησης. Θλίψη τa λεν οι αδαείς και προσπαθούν να τα πνίξουν με ώρες νεκρές μπρος στο χαζοκούτι που έλεγε και ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή ή με ανόητα chat εντός και εκτός οθόνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εγώ πάλι αυτές τις φάσεις τις λέω εξέλιξη.

Μ’ αρέσει και αποδέχομαι το γεγονός ότι τώρα θα κατεβάσω τα ρολά, ότι δεν έχω κέφια και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Θα κάτσω στο μπαλκόνι μου και απλά θα ακούσω ρεμπέτικα και δεν θα κάνω τίποτα άλλο. Ο εαυτός μου κάποιες μέρες έχει το δικαίωμα να θέλει να' ναι μόνος, να μη βγει για να πει ότι βγήκε να κάτσει και να θυμηθεί ότι θέλει, ελεύθερα.

Κάτι σαν το ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα, να συγυρίσει το μυαλό. Τί πάλιωσε, τί μάταια περιμένει να χωρέσω, τί καινούργιο περιμένει να φορεθεί, τί φορέθηκε και στη πορεία αποδείχτηκε πολύ φτηνό για να κρατήσει. Θέλει ώρα το συγύρισμα και πάντα κουράζει Η διαδικασία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μα πάντα στο τέλος νιώθεις αλαφρωμενος. Λες τα «όχι», κρατάς τα «ναι» και τα τηρείς, πετάς τη σαβούρα και ανασαίνεις ... Σαν το άδειασμα της μνήμης του κινητού σου, πρέπει να το κάνεις σε τακτά διαστήματα χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς αλλιώς θα το μπλοκάρεις και θα πληρώνεις τον μάστορα, τον όποιο μάστορα εννοείς.

Μέσα στη εποχή της «καταναγκαστικής χαράς» εσύ άκου το σώμα σου, είναι καλή η θλίψη και πολύτιμη, σου θυμίζει ότι πρέπει να σε φροντίσεις να σε ακούσεις να σε παρηγορήσεις και πίστεψε με μόνο εσύ μπορείς να σου δώσεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Τώρα ακούω το «Σαν απόκληρος γυρίζω» και έχω πάρει τον εαυτό μου αγκαλιά, τον εαυτό μου, και είναι ωραία. Είναι ωραίες κάποιες νύχτες χωρίς χαμόγελα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας