× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μ` ένα φιλί στον Αγιο Παϊσιο

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 5/6/2019

Μ` ένα φιλί στον Αγιο Παϊσιο

Νεαρή, κομψή, ντυμένη σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης μόδας, δροσερή παρουσία μ’ ένα λόγο, πήρε με άνεση τη θέση της στο αεροπλάνο, δείχνοντας πως δεν ήταν άσχετη με το αντικείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόθεσε τα πράγματά της, έκλεισε το απαραίτητο κινητό της και βυθίστηκε στις σελίδες, ενός ογκώδους μυθιστορήματος, απ’ αυτά που κυκλοφορούν σε δεκάδες  χιλιάδες αντίτυπα, αναγκάζοντας πολλά μάτια να δακρυρροούν.

Το  αεροπλάνο τροχοδρόμησε και σε λίγα λεπτά, θαυμάζαμε από ψηλά την εκπληκτική ανοιξιάτικη λεσβιακή φύση, χωρίς αυτό να φαίνεται ότι συγκινεί την συνεπιβάτιδα, που έτσι κι αλλιώς είχε δηλώσει πως   δεν ήθελε να καθίσει σε θέση παραθύρου. Γιατί δεν ταξίδευε μόνη. Ανήκε σε μια μικρή ομάδα νέων γυναικών, που μάλλον πραγματοποιούσαν ταξίδι αναψυχής στη βόρεια Ελλάδα. Σ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν μετείχε σε καμιά από τις, όλο χαρά και ευθυμία, εκδηλώσεις των μελών της παρέας της, προσηλωμένη στις σελίδες του βιβλίου που κρατούσε , χωρίς όμως αυτές να αλλάζουν.  Κάποια στιγμή, μας έγινε ενημέρωση από τον θάλαμο διακυβέρνησης,  σύμφωνα με την οποία, μόλις αφήσαμε την Λήμνο δεξιά μας και τον Άη Στράτη, αριστερά μας και  μπαίναμε στον εναέριο χώρο του Αγίου Όρους, οπότε κινήθηκε η συνταξιδιώτισσά μας, έκανε τρεις φορές το σταυρό της ξαναπαίρνοντας τη μέχρι εκείνη τη στιγμή θέση της.

Δέκα πέντε λεπτά αργότερα, το αεροπλάνο τροχοδρομούσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, οπότε η νεαρή συνταξιδιώτισσα, ανακάθισε στη θέση της, άνοιξε το μέχρι εκείνη τη στιγμή  κλειστό κινητό της, φέρνοντας με διάφορους χειρισμούς στην οθόνη μια φωτογραφία του νεωστί  αγιοκαταταγέντος Παϊσίου του αγιορείτη, και κάνοντας τρεις φορές το σταυρό της, φίλησε με πολύ θέρμη και φαντάζομαι  ευλάβεια το φωτογραφικό πορτραίτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί, η ίδια είχε σωθεί, συμπαρασύροντας στη σωτηρία της και όσους τυχόν άθεους, αμαρτωλούς, παράνομους και εγκληματίες έτυχε να βρίσκονται στην ίδια πτήση με αυτή.

Συνέβησαν τα παραπάνω στην πτήση Μυτιλήνη –Θεσσαλονίκη της 1ης Ιουνίου, όπου αποδείχθηκε πως η σύγχρονη τεχνολογία, όχι μόνο δεν είναι έργο του Σατανά, όπως πίστευαν πριν λίγα ακόμα χρόνια οι θεράποντες του θεϊκού θελήματος, αλλά βοηθά στην άμεση επαφή  των αγίων με τους πιστούς τους.

Απλώς είναι λίγο δύσκολο να μάθουμε  αν η ευλαβής νεαρά και όλες οι συν αυτή, συντονίζουν και τις άλλες εκφάνσεις της ζωής τους, στον ασκητικό τρόπο και τις στερήσεις, που διδάσκουν οι άγιοι τύπου Παϊσίου,  προκαλώντας  μια κάποια υστερία στις μέρες μας.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό. Τίθεται μόνο για να διερωτηθεί κανείς,  ποιον κόσμο έπεισε τελικά  ο ευρωβουλευτής κ. Βελόπουλος το 4,5%  των ψηφοφόρων, ότι οι ιδέες και οι προτάσεις  του είναι συμβατές με τον 21ο αιώνα.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαπφώ: Ο πιο φιλόξενος πλανήτης

Άρτεμις Λεοντή: Εύα Σικελιανού-Πάλμερ Υφαίνοντας το μύθο μιας ζωής
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεύτε Λάβετε Φως

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός