× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όχι στην αποχή.Ναι στη Δημοκρατία!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2019

Όχι στην αποχή.Ναι στη Δημοκρατία!
' χρόνος ανάγνωσης

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα υπάρχει αποχή του εκλογικού σώματος από την κάλπη του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Φαίνεται πως οι εκλογείς  που επέλεξαν τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου δεν θέλουν να προσέλθουν για να ψηφίσουν κάποιο από τα δίδυμα Κύτελη-Μαμάκου για το Δήμο Μυτιλήνης, Βέρρου-Χήρα για το Δήμο Δυτικής Λέσβου και Καλογήρου-Μουτζούρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Όμως η αποχή δεν είναι η λύση. Γιατί σίγουρα κάποιοι θα πάνε και ψηφίσουν και σίγουρα κάποιος θα βγει. Από αυτή την άποψη η αποχή δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα με την αποχή παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και ας μην πάμε να ψηφίσουμε. Γιατί επι της ουσίας με τον τρόπο μας «ψηφίζουμε» τους εχθρούς της Δημοκρατίας, αυτούς που εκμεταλλεύονται την δική σου αποχή για τους δικούς τους αντιδημοκρατικούς σκοπούς. Με το να μην συμμετέχουμε στις εκλογές ακυρώνουμε την ίδια τη Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί κάποιοι να έχουν απογοητευτεί, να έχουν θυμό, να έχουν αγανάκτηση να λένε «όλοι ίδιοι είναι» και να λένε «δεν θα πάω να ψηφίσω». Κατανοητά όλα αυτά όμως σ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα διακυβεύματα είναι πολλά και μεγάλα και κυρίως ξεφεύγουν από την όποια πολιτική και κομματική αντιπαράθεση. Είδαμε και ακούσαμε πολλά σ αυτή την βδομάδα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δυο Κυριακές και ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματα του. Η αποχή δεν είναι λύση! Λύση είναι η συμμετοχή.

Για τις επόμενες ώρες που απέμειναν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε επιλέγοντας αυτό που θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο για τον τόπο μας και πάνω απ όλα καλύτερο για την Δημοκρατία στον τόπο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μην το μετανιώσουμε μετά όταν τα παιδιά μας θα μας ρωτήσουν «και συ τι έκανες τον Ιούνιο του 2019;».

Να μπορούμε βλέποντας τα στα μάτια να απαντήσουμε «εγώ ψήφισα και ψήφισα δημοκρατικά και υπεύθυνα».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αγαπημένα μου παιδιά...

Γράφει η ΚΑΙΤΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Αγαπημένα μου παιδιά...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Γράφει η Δρ ΜΑΝΤΩ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Nottingham
Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου

Γράφει ο ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΕΛΕΠΕΡΤΖΗΣ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωλογία – Γεωχημεία - Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωχημεία
Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο

Γράφει η ΟΛΓΑ ΒΛΟΥΧΑΚΗ, Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, Διευθύντρια ΓΕΛ Άντισσας
Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»

Από τα 290 στα 2.100 τα Airbnb στη Λέσβο και χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία – Ο Άρης Λαζαρής περιγράφει τη νέα τουριστική δυναμική
«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ, Απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ,κάτοικος Φίλιας
Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ασφυξία στη σχολική τάξη

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ασφυξία στη σχολική τάξη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου

Kαι κάτι περί αλλοτρίωσης- Γράφει η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΙΝΤΖΙΡΤΖΗ
Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου