× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ελληνορθόδοξος Βελόπουλος

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 31/5/2019

Ο ελληνορθόδοξος Βελόπουλος

Είναι κάποιοι, ανάμεσά της και η νόμιμη ιδιοκτήτρια του ΚΙΝΑΛ, πρώην ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, που εκφράζουν ποικιλοτρόπως τη χαρά τους, γιατί λέει μειώθηκε η δύναμη της Χ.Α. τονίζοντας  μάλιστα  ότι σ΄ αυτή την μείωση συνέβαλε το κόμμα της, αφού πήρε την θέση του στην αριθμητική  κατάταξη των κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχνούν όμως ή κάνουν πως ξεχνούν, πως ένας  εκπρόσωπος της άκρας λαϊκιστικής δεξιάς, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, τηλεπωλητής εθνοφελών βιβλίων και κηραλοιφών,  ο Κυριάκος Βελόπουλος, βρίσκεται ήδη στην  Ευρωβουλή και απειλεί να εισέλθει στη Βουλή των Ελλήνων, με τις εθνικές εκλογές του προσεχούς Ιουλίου. Με ένα ποσοστό 4,5%, τόσο δηλαδή όσο φαίνεται να έχασε η Χ.Α.  

Και αποφεύγουν να πουν επίσης, πως ο Βελόπουλος, με την Ελληνική Λύση του, απευθύνεται σ΄ έναν κόσμο, μάλλον χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, θρησκευόμενο μέχρι θρησκοληψίας πολλές φορές, που πιστεύει στην αγιοσύνη των μοναχών, στις θαυματουργικές επιδράσεις και εμφανίσεις των αγίων, τις ιαματικές ιδιότητες υδάτων, αλοιφών και εμπλάστρων κατασκευασμένων από χέρια αγιασμένα και θεοκινούμενα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, που για μεγάλο διάστημα μετέδιδε τα δελτία ειδήσεών του, χωρίς ποτέ να ενοχληθεί ή να ασχοληθεί το ΕΣΡ για τη νομιμότητα της ενέργειας, από πολλά επαρχιακά κανάλια, όχι αμισθί φαντάζομαι, κατόρθωσε να πείσει το 4% των Ελλήνων ψηφοφόρων, ότι έχει την στήριξη της εκκλησίας, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί,  καθώς και του ρωσικού κράτους, ότι διαθέτει, σε τιμές κόστους πάντοτε, αλοιφές και γιατροσόφια που θεραπεύουν πάσαν «νόσον και πάσαν μαλακίαν», πουλάει, ίσως λίγο ακριβότερα, επιστολές του Χριστού που κανένας ως τώρα θεολόγος, ιερωμένος ή ιεροδιδάσκαλος, δεν μας είπε ότι υπάρχουν, είναι κουμπάρος  (άσχετο αυτό) του Γιάννη Ιωαννίδη, πρώην προπονητή του μπάσκετ και πρώην υφυπουργού αθλητισμού, περνώντας έτσι στο πεδίο του ενεργού πολιτικού, που θα φέρει την ανάσταση της χώρας και του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποσχέσεις που δίνει αφειδώς κι ένα άλλο λαϊκίστικο κίνημα η «Ελλήνων Συνέλευσις»  του καταδικασμένου αλλά εκτός φυλακής Αρτέμη Σώρα, το οποίο δυστυχώς μετρά κάποιες χιλιάδες οπαδών, που έχουν δημιουργήσει και στέκια (Λέσχες) σ’ όλη την Ελλάδα. Κάθε απόγευμα μπορεί κανείς να δει στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης δηλαδή, καμιά εικοσαριά ανθρώπους με ελληνικές σημαίες, που καλούν με ντουντούκες τους πολίτες να μουτζώσουν τους Έλληνες πολιτικούς, αδιαφόρως κόμματος και να ακολουθήσουν τον μέγα σωτήρα της χώρας και αρχηγό τους.

Προσωπικά, ίσως και άλλοι πολίτες να έχουν την ίδια άποψη με μένα, πιστεύω πως ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι απείρως πιο επικίνδυνος από την Χ.Α., που έχει χαρακτηρισθεί εγκληματική οργάνωση και χρησιμοποιεί για την επιβολή των απόψεών της και την βία. Αφού εκεί τα όπλα και οι μέθοδοι είναι ορατά, ενώ του Βελόπουλου αόρατα και τοξικότερα ψυχικά.

Ο  γραφικός Βελόπουλος, βασίζει την διεισδυτικότητά του στο σώμα των ψηφοφόρων,  στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη άσχετα αν την γελοιοποιεί και την εξεφταλίζει  και την αγάπη προς την πατρίδα, μπολιάζοντας πολύν κόσμο, μεγαλύτερων κυρίως ηλικιών  αλλά και μέσου μορφωτικού επιπέδου, με προφητείες «αγίων» και κηραλοιφές, αλλά και κραυγές του τύπου «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή μ’ αυτόν τον τρόπο, πλησιάζει ευκολότερα και δυστυχώς πείθει έναν κόσμο που δείχνει μια υπερβάλλουσα και περισσότερο συναισθηματική αντίδραση σε θέματα που άπτονται της θρησκείας ή της εκκλησίας καλλίτερα και της πατρίδας, είναι πιο επικίνδυνος να διαφθείρει ψυχές και βουλές.

Σ’ αυτές τις ευαισθησίες πατώντας ο Βελόπουλος, που τις χειρίσθηκε και με περισσή δεξιοτεχνία, ετοιμάζεται να μεταφέρει το ακατάβλητο ελληνορθόδοξο πνεύμα μας, στην καρδιά της Ευρώπης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος