× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κατάσκοπος ή απλώς φίλος των προσφύγων;

Γράφει ο: ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Δημοσίευση 20/3/2022

Κατάσκοπος ή απλώς φίλος των προσφύγων;

Κατασκοπία είναι σύμφωνα με τα παραδεδεγμένα η απόκτηση απόρρητων ή εμπιστευτικών πληροφοριών από μια κυβέρνηση, χωρίς τη συγκατάθεσή της, για την χρησιμοποίηση προς όφελος άλλης. Δηλαδή απλούστερα η συγκέντρωση απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών μιας χώρας, για να χρησιμοποιηθούν από μια άλλη, προφανώς εναντίον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη της ίδιας στρατιωτικής (κάποιοι την λένε αμυντική) οργάνωσης, έχοντας πλήρεις πληροφορίες η μια για την άλλη και της στρατιωτικής ισχύος και της δυναμικότητάς τους, ακόμα και των ανά πάσα στιγμή θέσεων των στρατιωτικών τους δυνάμεων, ως αυτονόητοι γνώστες όλων των «μυστικών» του ΝΑΤΟ. Πέραν τούτου όμως υπάρχουν, όπως όλοι γνωρίζουμε και τα σύγχρονα μέσα τηλεπαρακολούθησης, των οποίων , είμαι απόλυτα σίγουρος, χωρίς να είμαι στρατιωτικός αναλυτής, ότι κατέχει η φίλη και σύμμαχος Τουρκία. Το αν λοιπόν μπαίνει ή βγαίνει ένα πολεμικό πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης, είναι βέβαιο ότι το μαθαίνουν ή μπορούν να το μάθουν οι φίλοι μας αμέσως μόλις συμβεί.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, τα οποία φαντάζομαι διδάσκονται στις σχολές τους οι αξιωματικοί του ναυτικού λιμενικού και πολεμικού, συνέλαβαν τον Νορβηγό, διάσημο φωτογράφο Knut Bry, για διενέργεια κατασκοπίας υπέρ της Τουρκίας. Επειδή, λέει, στις ψηφιακές του φωτογραφίες υπάρχει και μία ίσως και περισσότερες που δείχνουν τον απόπλου ενός πλοίου του Πολεμικού (παλιά το λέγαμε Βασιλικό) από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Που θα έστελνε, φαντάζομαι, σε κάποιο στρατιωτικό κέντρο της Τουρκίας, για να πράξει τα δέοντα.

Και αμέσως ,εκτός που τον έθεσαν υπό κράτηση, τον παραπέμπουν στον εισαγγελέα να δικασθεί για το έγκλημα, που μάλλον δεν πρόλαβε να διαπράξει, αφού οι Τούρκοι δεν κανονιοβόλησαν ή δεν βύθισαν το ελληνικό πολεμικό πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάζοντας όμως το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται κανείς, ότι ο   διάσημος, όπως γράφουν φωτογράφος, για άλλους λόγους ενόχλησε τους αξιωματικούς του λιμενικού, που ως φαίνεται εφαρμόζουν κατά γράμμα τις εντολές του Ευρωπαίου άλλωστε υπουργού Νότη Μηταράκη. Είναι απολύτως εναντίον των μελαμψών και μαύρων προσφύγων ή μεταναστών, ανεξαρτήτως αν οι χώρες τους βιώνουν για πολλές δεκαετίες ,αντίστοιχα δράματα με αυτό της Ουκρανίας, τους οποίους πάση δυνάμει προσπαθούν να διώξουν από την καθαρή και ορθόδοξη Ελλάδα. Απορρώντας πώς ένας βορειοευρωπαίος ξανθός και ολόλευκος, χαραμίζει τα , όπως και νάναι, τελευταία χρόνια της ζωής του, προσφέροντας βοήθεια ή αρωγή σ’ αυτούς τους ικέτες, που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν λευκοί και ξανθοί. Εκεί λοιπόν έσφαλε ο κ. Knut, που ως άλλος αποστάτης και αρνητής της φυλής του, της καθαρής και ανόθευτης, όπως ακριβώς την ήθελε ο αρχηγός του Ναζισμού, αν ανακατεύτηκε στην παροχή βοήθειας προς αυτούς τους τρισκατάρατους.

Μένει να δούμε και την απόφανση των δικαστών του νησιού μας, που απ’ ότι βλέπω παρακολουθώντας  τις αποφάσεις τους  (έμπορος κοκκαίνης 4,5 κιλών, απόπειρα κλοπής προβάτου από αλλοδαπούς, πιθανόν πρόσφυγες) έχουν μάλλον εμβολιασθεί    από τον ιό της ξενοφοβίας που κυριαρχεί πλέον στο άλλοτε νησί της αλληλεγγύης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαπφώ: Ο πιο φιλόξενος πλανήτης

Άρτεμις Λεοντή: Εύα Σικελιανού-Πάλμερ Υφαίνοντας το μύθο μιας ζωής
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος