× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο ίδιο έργο θεατές...

Γράφει η ΛΙΑΝΑ ΡΟΥΝΗ*

Δημοσίευση 4/3/2022

Στο ίδιο έργο θεατές...
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Το θέαμα με τις 7 σορούς που εκβράστηκαν στην περιοχή "Καλαμάρη" στη Μυτιλήνη, προκαλεί ΣΟΚ και ΔΕΟΣ, στον καθένα, που διαθέτει ένα ίχνος ανθρωπιάς μέσα του. Άλλο ένα ναυάγιο με θύματα αθώες ψυχές, στο δρόμο για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ, για ένα όνειρο μιας άλλης ζωής, που ξεθώριασε, πριν καν λάβει "σάρκα και οστά".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές,σε ένα κακοπαιγμένο σενάριο, σε σκηνοθεσία - Μητσοτάκη - Μηταρακη και Ευρωπαϊκής ένωσης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ανάλγητη μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και επιμένει στην αδιέξοδο πολιτική των επαναπροωθησεων και των κλειστών δομών. Η οπτική της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού οδηγεί στα ίδια, κάθε φορά, αποτελέσματα, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, επιμένει σε αδιέξοδες λύσεις, με ένα νέο-φιλελεύθερο δόγμα,πιστή ακόλουθος του αφηγήματος «Ασπίδα της Ευρώπης».

Ο Σύριζα ΠΣ δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικούμόνο ως ένα κοινωνικό φαινόμενο που απορρέει από γεωπολιτικές και οικονομικές κρίσειςαλλά και από την ανθρωπιστική του διάσταση. Βλέπει στο πρόσωπο του μετανάστη - πρόσφυγα τον Άνθρωπο και εστιάζει στη σωτηρία του και στην αξιοπρέπεια του.

Για τούτο είναι αντίθετος με τη λογική των επαναπροωθησεων και των κλειστών δομών, που προορίζονται για κολαστήριο ψυχών και παραβιάζουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Για αυτό λέμε ΌΧΙ και διατρανώνουμε την αμετακίνητη βούληση μας για την ανέγερση κλειστής δομής στη ΒΆΣΤΡΙΑ και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού μας.

Απαιτούμε, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ, άμεσο κλείσιμο της δομής του Καρά-Τεπέ και τη δημιουργία ενός κέντρου για καταγραφή και πιστοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων. Θεωρούμε ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εδώ και δυόμιση χρόνια, για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Δεν θα επιτρέψουμε ναδιαιωνίζονται εικόνες, με πνιγμένους ανθρώπους, με ναυάγια, που για άλλη μια φορά θα στιγματίζουν τον πολιτισμό μας και θα κηλιδώνουν την αξιοπρέπεια μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχτηκε όχι μόνο ανίκανη να λύσει το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αλλά και εγκληματική και επικίνδυνη. Για αυτό απαιτούμε να φύγει ΤΏΡΑ.

* Η Λιάνα Ρούνη είναι Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Λέσβου,Υπεύθυνη Θεματικής Προσφυγικού

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γενοκτονίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ