× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά, δεν θα φτάνει η αλφάβητος για τις μεταλλάξεις Covid»

Εφ’ όλης της ύλης για την πανδημία, το σύνδρομο MIS-C, αλλά και για τα θέματα σεξουαλική παρενόχλησης μιλά στο «Ν» η παιδίατρος, Ρένα Σημαντήρη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/2/2022

«Αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά, δεν θα φτάνει η αλφάβητος για τις μεταλλάξεις Covid»
' χρόνος ανάγνωσης

Για την πανδημία του κορονοϊού στα παιδιά, σε σχέση με τις πολλές περιπτώσεις που έχει εξετάσει, την αναγκαιότητα του εμβολίου, αλλά και τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» η παιδίατρος, Ρένα Σημαντήρη. Εξάλλου στα θέματα της επικαιρότητας αυτές τις ημέρες είναι και το σύνδρομο MIS-C που προσέβαλε δύο παιδιά της Λέσβου, αλλά και το θέμα των μαθητριών που ανέδειξε το «Ν» και αφορά σεξουαλική παρενόχληση από συνταξιούχο καθηγητή που τους παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής κατ’ οίκον.

«Αν δεν εμβολιαστούν μαζικά τα παιδιά, αλλά και ο πληθυσμός, δεν θα φτάνει ολόκληρη η αλφάβητος για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού» τόνισε η πολύπειρη παιδίατρος, αναφέροντας ότι έχουν εμβολιαστεί από τα 4.500 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν εμβολιαστεί λίγο περισσότερα από 1000, χαρακτηρίζοντας θετικό τον αριθμό. «Όμως η πανδημία δεν φτάνει στο τέλος της» εξηγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με τον παιδικό εμβολιασμό υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει για να προφυλαχτούν τα ίδια τα παιδιά, γιατί ναι μεν σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο, πυρετό, βήχα, γαστρεντερίτιδα, σε κάποιες όμως μπορεί να εμφανίσουν το σύνδρομο MIS- C που ήδη έχει προκύψει σε δύο περιπτώσεις παιδιών στη Λέσβο. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες τις οποίες διαβάζει τις πρώτες πρωινές ώρες, μια που ο χρόνος της είναι ελάχιστος, στις 10 πρώτες αιτίες θανάτου παιδιών στην ΗΠΑ είναι ο κορονοϊός, συνεπώς παίζει σημαντικό ρόλο η ίδια η προφύλαξη των παιδιών, τα οποία άπαξ και εμβολιαστούν παρουσιάζουν χαμηλό ιικό φορτίο και λιγότερες πιθανότητες μετάδοσης.

Για τους γιατρούς που τάσσονται κατά του εμβολίου, κληθείσα να σχολιάσει, είπε χαρακτηριστικά: «Με βάζετε σε έναν κόπο που δεν έχει μπει ο Ιατρικός Σύλλογος, ούτε επί της ουσίας η πολιτεία που αρκέστηκε στις αναστολές σε ό,τι αφορά μόνο το δημόσιο». Ωστόσο υπογράμμισε ότι δε νοείται γιατρός να δίνει αντιεμβολιαστικό αγώνα σε πορείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και της κακοποίησης η κ. Σημαντήρη παρέθεσε τα όσα έχει προτείνει η παιδοψυχιατρική εταιρεία για τη δημιουργία αυτοτελών γραφείων προστασίας, «Τα σπίτια του Παιδιού», ώστε να απευθύνονται τα παιδιά: «Μπορείτε να φανταστείτε ένα μικρό παιδί να μιλά για σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταται, και μάλιστα τις περισσότερες φορές από άτομο εμπιστοσύνης, σε έναν αστυνομικό που το κοιτά με δυσπιστία;». Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, δύο στα 10 παιδιά στην Ελλάδα έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση έως τα 15 τους χρόνια.

Σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, τηλ 10-56 και 11611.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Ακούστε καθαρά ξανά με νέες τεχνολογίες ακοής στη Μυτιλήνη

Από τα νεογνά έως την τρίτη ηλικία, η πρόληψη σώζει. Το Medical Shop Πατερέλλης και η Action ενημερώνουν για τις εμβοές, την απώλεια ακοής και τις νέες μεθόδους αποκατάστασης με ακρίβεια και τεχνολογία αιχμής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Φθινοπωρινή μαγεία στο «aRtοποιώ»

Halloween πάρτι για μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα
ΒΙΒΛΙΟ

Η «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα

Το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Gutenberg, συνδυάζει ιστορική μαρτυρία, προσωπική αυτοκριτική και πολιτικό στοχασμό για τη νέα εποχή της Αριστεράς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μαθήματα χορού στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης

Κάθε Δευτέρα από 5.00 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ με υπεύθυνο τον Κώστα Αγκοπιάν
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια μέρα με πηλό και φαντασία στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας προσκαλεί σχολικές ομάδες σε ένα βιωματικό ταξίδι στην τέχνη της κεραμικής
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μυτιλήνης τίμησε τη Μαρία Τραντάλη

Και ευχαριστίες προς το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τον Δρ. Νικόλαο Ζούρο για τη φιλοξενία και τη στήριξη της διοργάνωσης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Από τη φύση στο σπίτι, οι Μανιταρόφιλοι Λέσβου μας δείχνουν πώς

Οι «Μανιταρόφιλοι Λέσβου» φέρνουν τη βιωματική γνώση στο σχολείο και καλούν όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι φροντίδας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Δεν υπάρχει τίποτα ροζ στις χημειοθεραπείες»

Η Φάλια Βαρελάκη, Διδακτόρισσα Ανθρωπολογίας μίλησε στο «Ν» για τον «πολιτισμό του καρκίνου», την ευθύνη που μετατοπίζεται στις γυναίκες και τα τυφλά σημεία της ροζ κουλτούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού μπήκαν στο παρκέ της Μυτιλήνης

Ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης με τη συνεργασία του Sports Club και της PAO BC Academy ASD
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

O καφές έγινε πολυτέλεια στο ελληνικό νοικοικυριό

Ανατιμήσεις έως και 50% μέσα σε πέντε χρόνια – Ο «δείκτης καπουτσίνο» δείχνει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκινά το κατηχητικό στον Αγιο Θεράποντα

Και συνάξεις στον ναό της Αγίας Θωμαϊδος
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Κανένα σχολείο δεν υποβαθμίστηκε στη Λέσβο» λέει η Ένωση Γονέων

Ζητά πλήρη στελέχωση και συνεργασία όλων των φορέων