× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περίεργες συμπράξεις!

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 21/5/2019

Περίεργες συμπράξεις!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον προεκλογικό χάρτη του νησιού μας, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να δεχθούν την λαϊκή βούληση, και να την εκφράσουν τελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα του Σαββάτου, πίνοντας καφέ στην πλατεία της Πλαγιάς, διαπιστώσαμε όλοι, ένα συνεργείο διανομής προεκλογικού υλικού, να διανέμει ταυτόχρονα φυλλάδια και άλλα διαφημιστικά έντυπα των συνδυασμών Κώστα Μουτζούρη «Άλμα ανάπτυξης» για την περιφέρεια και Μιχάλη Μαμάκου «Αλλάζουμε τον τόπο μας» για τον νέο Δήμο Μυτιλήνης. Σχολιάστηκε ελαφρά και επιδερμικά το γεγονός και όλοι ικανοποιηθήκαμε, με την εξήγηση ότι είναι συγχωριανοί, ως καταγόμενοι από το Μεγαλοχώρι, οπότε είναι φυσικό να χρησιμοποιούν τα ίδια συνεργεία  και όλοι ησύχασαν.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής όμως, όταν στο Πλωμάρι εμφανίστηκαν και συνέφαγαν, οι υποψήφιοι Κώστας Μουτζούρης και Μιχάλης Μαμάκος, συνοδευόμενοι από τον Δημήτρη Βουνάτσο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Νομάρχη και πρώην Δήμαρχο Λέσβου, που δεν πολιτεύεται πια, αλλά φαίνεται πως έχει αναλάβει το πατρονάρισμα τις πολιτικές ή αυτοδιοικητικές εξελίξεις.

Γιατί εκτός των άλλων ο κ. Βουνάτσος, είναι γνωστός επαναστάτης, οπαδός του Τσε Γκεβάρα και εν πάση περιπτώσει αρνητής των εξελίξεων που ήθελαν τον ΠΑΣΟΚ να μεταμορφώνεται σε Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ) και αργότερα σε ΚΙΝΑΛ, στις οργανωτικές διαδικασίες του οποίου, αντιθέτως μετέσχε ενεργά και με ειδικό ρόλο ο κ. Μαμάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη ο κ. Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και ήδη πρόεδρος του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τιμημένος με την ιδιότητα αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας κάτι τέτοιες επιλογές και προτιμήσεις προκαλούν εύλογα ερωτήματα, αλλά και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. έδειχνε με τον τρόπο αυτό, την διάθεση συνεργασίας ή συμπόρευσης με το επίσημα χρισμένο υποψήφιο Δήμαρχο του ΚΙΝΑΛ κ. Μαμάκο.

Ο οποίος κατά λογική συνέπεια θα έπρεπε να συμπορεύεται με τον έχοντα το επίσημο χρίσμα του ΚΙΝΑΛ υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Χριστόφα.

Τι λοιπόν ακριβώς συμβαίνει; Ποιος προσχώρησε πού και ποιος εγκαταλείπεται, να ολοκληρώσει τον εκλογικό του αγώνα, ερήμην της στήριξης του κόμματος που τον προτείνει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τελικά ποιες είναι οι κοινές συνισταμένες, που μπορούν να συνδέουν τους κυρίους Μαμάκο και Μουτζούρη, εκτός βέβαια από την σφοδρή τους επιθυμία να κερδίσουν τις εκλογές και να ασκήσουν διοίκηση στον χώρο που διεκδικούν.

Εκτός αν και οι δύο θέλουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα που εξήγγειλε ο κ. Βουνάτσος μετά την εκλογή του ως Νομάρχη Λέσβου, μεταξύ των οποίων ήταν «Η ιεράρχηση και η διακονία των προτεραιοτήτων κατά το πρόγραμμά μας. Πάντως η ορθή λειτουργία των νομαρχιακών υπηρεσιών. Αντί παντός .Και δεν αστειεύομαι. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Και να αγωνιστούμε και εναντίον του εαυτού μας, αν χρειαστεί, ώστε να εφαρμοστεί ένα ταχύρρυθμο ειδικό πρόγραμμα και στο νομό μας και στο Αιγαίο ολόκληρο. Επί τέλους» («Τα Νέα» 30.10.1998).

Και με την λογική ότι ο πολλαπλά τετιμημένος με την ψήφο του Λεσβιακού λαού, έκανε πράξη όσα εξήγγειλε, είναι ασφαλώς χρήσιμος, στους δύο φερέλπιδες ηγέτες της αυτοδιοίκησης που μας υπόσχονται «Άλμα» ο ένας και «Αλλαγή» ο άλλος. Αμήν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου