× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η εξέλιξη των εμβολιασμών στο βόρειο Αιγαίο

Κυριαρχούν οι εμβολιασμοί για την ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 5/1/2022

Η εξέλιξη των εμβολιασμών στο βόρειο Αιγαίο
' χρόνος ανάγνωσης

Οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοιού σπεύδουν να εμβολιαστούν με την τρίτη ενισχυτική δόση, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από την εξέλιξη των εμβολιασμών. Στον αντίποδα αυτής της τάσης ισχυρός παραμένει ο πυρήνας εκείνων που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν καθώς οι εμβολιασμοί για την πρώτη δόση είναι περιορισμένοι, παρά την έξαρση των νέων κρουσμάτων.

 

Στην Λέσβο την Τρίτη 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 693, από αυτούς 98 αφορούσαν την πρώτη δόση, 165 την δεύτερη δόση και 410 την τρίτη δόση. 55.340 κάτοικοι του νησιού έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ την ενισχυτική τρίτη δόση έχουν κάνει 29.992 κάτοικοι του νησιού.

 

Στην Χίο, πάντα στις 4 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 456 εμβολιασμοί, από αυτούς οι 16 αφορούσαν την πρώτη δόση, 60 αφορούσαν την δεύτερη δόση και 373 την τρίτη δόση.

 

Στην Σάμο, την ίδια ημερομηνία, έγιναν 270 εμβολιασμοί, 39 για την πρώτη δόση, 46 για την δεύτερη δόση και 182 για την τρίτη δόση.

Στην Λήμνο που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού έγιναν 113 εμβολιασμοί, 12 για την πρώτη δόση, 19 για την δεύτερη δόση και 84 για την τρίτη δόση. Τέλος στην Ικαρία πραγματοποιήθηκαν 84 εμβολιασμοί, 6 για την πρώτη δόση, 10 για την δεύτερη δόση και 68 για την τρίτη δόση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου