× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η μετάλλαξη Όμικρον θα προσφέρει ανοσία στον πληθυσμό»

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον, ο Λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης Χαράλαμπος Ανιτσάκης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/12/2021

«Η μετάλλαξη Όμικρον θα προσφέρει ανοσία στον πληθυσμό»

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού είναι εκείνη που κυριαρχεί όπως όλα δείχνουν σε όλη τη χώρα και στη Λέσβο, σημειώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο παθολόγος του Βοστάνειου και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Χαράλαμπος Ανιτσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού της τελευταίες ημέρες ο  κ.Ανιτσάκης, επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη αφού η νέα μετάλλαξη του ιού έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ραγδαίας μετάδοσης, ενώ όπως σημείωσε υπάρχει και διαφοροποίηση στα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής σε σχέση με την αρχική εκδοχή του Covid19.

«Μπορεί, όπως είπε, τα συμπτώματα να είναι αρκετά πιο ήπια από την αρχική μορφή του κορονοϊού, ωστόσο ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων, θα δοκιμάσει και θα πιέσει τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας και των νοσοκομείων. Κυρίως παρατηρείται μεγάλη προσέλευση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και στα Κέντρα Υγείας όπου μεταβαίνουν δεκάδες ασθενείς για οδηγίες και τεστ επιβεβαίωσης».

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε ο Χαράλαμπος Ανιτσάκης, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και τα συμπτώματα του ιού, πιθανολογούμε ότι κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία στους εμβολιασμένους έχει πολύ ήπια χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον ο Χ. Ανιτσάκης σημείωσε ότι οι πολίτες που έχουν κάνει και την τρίτη αναμνηστική δόση φαίνεται σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ότι έχουν καλύτερη ανοσία απέναντι στη νέα μετάλλαξη.

Σε κάθε περίπτωση ο Χαρ. Ανιτσάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πλησιάζουμε σταδιακά στο τέλος της πανδημίας, αφού όπως είπε η μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα είναι εκείνη που θα προσφέρει την αναγκαία ανοσία στην κοινότητα και θα μετατρέψει την πανδημία σε επιδημία.

«Με βεβαιότητα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον, ωστόσο επειδή υπάρχουν πια αντισώματα στον πληθυσμό, θεωρούμε ότι σταδιακά θα υποχωρήσει η πανδημία. Όλα αυτά φυσικά μετά την υποχώρηση του υφιστάμενου κύματος το οποίο θα κορυφωθεί μέσα στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο και σιγά σιγά θα υποχωρήσει από το Μάρτιο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη