× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παγωμένη η γιορτινή αγορά σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Ελάχιστοι καταναλωτές, κατέβηκαν για ψώνια στην αγορά την Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά έως τις 4 το απόγευμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/12/2021

Παγωμένη η γιορτινή αγορά σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Υποτονική η κίνηση στις αγορές  της Μυτιλήνης και της Καλλονής χθες Κυριακή 20 Δεκεμβρίου όπου  τα καταστήματα ήταν ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης και Καλλονής, Βαγγέλης Χαλκοδαίμων, ελάχιστοι καταναλωτές αξιοποίησαν την αργία της Κυριακής για να κάνουν τα γιορτινά ψώνια τους. 

Η αιτία του υποτονικού ενδιαφέροντος, αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των πληρωμών, μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, δώρων και επιδοτήσεων τα οποία αναμένουν οι καταναλωτές, μέσα στις επόμενες μέρες,  για να κάνουν τα ψώνια τους. Παράλληλα οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, στη θέρμανση και στα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και οι φορολογικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου προκαλούν προβληματισμό και συγκράτηση των υπολοίπων δαπανών.

«Η κίνηση την Κυριακή, σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης,  ήταν υποτονική και σε τίποτα δεν θύμιζε ότι έχουμε μπει σε γιορτινή  περίοδο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.  Ευελπιστούμε ότι από σήμερα Δευτέρα, θα αλλάξει κάπως η εικόνα στα καταστήματα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Επιλέξαμε φέτος να ανοίξουμε την εορταστική αγορά δύο μέρες νωρίτερα για να ανεβάσουμε λίγο τη ψυχολογία του κόσμου και να στηρίξουμε το τζίρο των καταστημάτων τα οποία ήταν κλειστά για πολύ καιρό την περίοδο της πανδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο μοτίβο και η αγορά της Καλλονής, στην οποία ο τζίρος κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τις τελευταίες ημέρες όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Βαγγέλης Χαλκοδαίμων. «Το εορταστικό ωράριο στην αγορά της Καλλονής, ξεκίνησε ουσιαστικά από το Σάββατο, ωστόσο τα δείγματα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες η εικόνα θα αλλάξει και θα έχουμε αύξηση του τζίρου. Θεωρώ ωστόσο ότι υπάρχει γενικότερο ζήτημα στην αγορά και αυτό φαίνεται και από την πτώση της κίνησης στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ο φετινός χειμώνας, φαίνεται ότι θα είναι αρκετά δύσκολος για όλη την αγορά λόγω των αυξήσεων και της μειωμένης αγοραστικής δυνατότητας των καταναλωτών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης