× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μαγειρέματα» στον Καρά Τεπέ από τη δημοτική αρχή Κύτελη

Κλειστό Γυμναστήριο, και «έργα για την κοινωνική συνοχή», χωρίς μελέτες και προγραμματισμό σε οικόπεδα της ΔΕΥΑΛ , ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2021

«Μαγειρέματα» στον Καρά Τεπέ από τη δημοτική αρχή Κύτελη
φωτογραφία αρχείου

Στη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής,  χωρίς μελέτη και σοβαρό προγραμματισμό ετοιμάζεται  να προχωρήσει με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Δημοτική Αρχή Κύτελη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Ν» η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη η πρόταση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ήρθε κυριολεκτικά στο παρά ένα, προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τη στιγμή που στο ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση για  έργα 28.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν έχουμε αντίρρηση σημειώνει η κ. Χιωτέλλη, να γίνει Κλειστό Γυμναστήριο στον Καρά Τεπέ, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ήδη με τα 28.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα και τα έργα που έχουν προταθεί, υπερβαίνουμε το δικαιούμενο ποσό του Δήμου Μυτιλήνης που είναι 17.000.000 κατά 9.000.000 ευρώ. «Εάν προσθέσουμε σε αυτό το ήδη αυξημένο ποσό τα 5.000.000 ευρώ του Κλειστού Γυμναστηρίου, τότε φτάνουμε τα 32.000.000 ευρώ.

Όταν ωστόσο έρθει η επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος, για να δει τις προτάσεις του Δήμου Μυτιλήνης, κανείς δεν μας εγγυάται ότι όλα αυτά θα γίνουν δεκτά και ότι δεν θα απενταχθούν από το πρόγραμμα ώριμα έργα τα οποία μπορούν άμεσα να προχωρήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει η Εριφύλη Χιωτέλλη, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προτεραιοποιήσει τα έργα. Να επιλέξει δηλαδή τις πιο σημαντικές και ώριμες προτάσεις ώστε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και να μην χαθεί η ευκαιρία του σημαντικού αυτού προγράμματος.

«Μας είπε ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής ότι υπάρχουν πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι το σύνολο των έργων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όμως εμείς έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαθούν ώριμα έργα, έτοιμα να υλοποιηθούν και αντ’ αυτού να μπούμε στη διαδικασία υλοποίησης ενός έργου που δεν έχει ούτε μελέτες, ούτε αδειοδοτήσεις».

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ ετοιμάζεται στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να παραχωρήσει δωρεάν  όλη την έκταση που ανήκει στην ιδιοκτησία της, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, τον παλιό δημοτικό καταυλισμό των προσφύγων,  στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Μυτιλήνης για τη δημιουργία διαφόρων εγκαταστάσεων «για την κοινωνική συνοχή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραχώρηση αυτή, βρίσκει αντίθετα πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρείας τα οποία ωστόσο πιέζονται από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν με την υπόσχεση ότι μέσα στα έργα που θα κατασκευασθούν θα περιλαμβάνονται και γραφεία για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ, ως ανταποδοτικό όφελος.

Η παραχώρηση αυτή ωστόσο, γεννά αρκετά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο η πράξη αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λέσβου. Πρόκειται για ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, αξίας 3.000.000 ευρώ το οποίο ίσως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ίδια την εταιρεία προς όφελος των καταναλωτών της Μυτιλήνης που πληρώνουν το νερό σε τιμή χρυσού.

Παράλληλα δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο είναι σωστό μία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης να παραχωρεί περιουσιακά στοιχεία σε μια Αναπτυξιακή Εταιρεία που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ