
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία των δύο νέων γηπέδων beach volley στην Πλαζ Τσαμάκια, τα οποία σε λίγες ημέρες θα αποτελέσουν το επίκεντρο του ελληνικού αθλητισμού φιλοξενώντας αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volleyball Ανδρών και Γυναικών.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, οι τελευταίες «πινελιές» στο έργο ολοκληρώνονται, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι πλήρως έτοιμες να υποδεχθούν αθλητές, προπονητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα το διάστημα από 3 έως 5 Ιουλίου.
Το έργο υλοποιείται υπό την εποπτεία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης και περιλαμβάνει μια σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν συνολικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα της περιοχής. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διάστρωση της ειδικής άμμου και η οριοθέτηση των δύο αγωνιστικών χώρων, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης νέου φωτισμού με προβολείς τεχνολογίας LED, η επισκευή της περίφραξης και η τοποθέτηση του απαραίτητου αθλητικού εξοπλισμού.
Η παρέμβαση δεν περιορίζεται μόνο στις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά αφήνει ως μόνιμη παρακαταθήκη μια σύγχρονη αθλητική υποδομή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Με τα νέα γήπεδα, η Πλαζ Τσαμάκια αποκτά έναν αναβαθμισμένο χώρο άθλησης και αναψυχής, ικανό να φιλοξενεί τόσο αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου όσο και την καθημερινή ενασχόληση των πολιτών με το beach volley.
Η φιλοξενία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό αθλητών και συνοδών στη Μυτιλήνη, προσφέροντας παράλληλα προβολή στο νησί και ενισχύοντας την εξωστρέφεια της πόλης μέσα από τον αθλητικό τουρισμό. Οι αγώνες του Ιουλίου θα αποτελέσουν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες φιλοδοξούν να καθιερώσουν τα Τσαμάκια ως έναν νέο σημείο αναφοράς για το beach volley στο Αιγαίο.