× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θέλει ο Χ. Αθανασίου νέα δομή;

Υποκριτική στάση του καταλογίζει ο Μπουρνούς: «Έχουν πέσει υπογραφές για τη Βάστρια και είπε στις κοινότητες ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για διαβούλευση!»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/11/2021

Θέλει ο Χ. Αθανασίου νέα δομή;

Μετά την έλευση Αθανασίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο νέο ΚΥΤ Σάμου και την ειδική προσφώνηση του δεύτερου στον πρώτο ως εκπρόσωπο της Λέσβου, φαίνονταν ξεκάθαρα η θέση του κυβερνητικού βουλευτή για τις νέες δομές. Όμως η επιτροπή αγώνα ενάντια στη νέα δομή Βάστρια, ακόμα περιμένει ένα ραντεβού που θα έκλεινε ο κ. Αθανασίου μεταξύ των εκπροσώπων της επιτροπής και του υπουργού Μετανάστευσης για περαιτέρω διαβούλευση, ενώ έχουν πέσει υπογραφές. Αναρωτιέται κανείς τι τελικά συμβαίνει.

Ειδικότερα, υποκριτική στάση καταλογίζει στον κυβερνητικό βουλευτή της Λέσβου και αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου σε ό,τι αφορά τη νέα δομή Βάστρια ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Κι αυτό γιατί στη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους των κοινοτήτων, η οποία έγινε ένα μήνα μετά την παρουσία του κ. Αθανασίου στο πλευρό του πρωθυπουργού στη Σάμο για τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ, ο πρώτος δήλωσε στους προέδρους ότι υπάρχει ακόμα χώρος και χρόνος για διαβούλευση!

Μάλιστα ενώ ο κ. Αθανασίου κατηγορείται ότι δεσμεύτηκε για να κλείσει ραντεβού στους προέδρους των κοινοτήτων με τον υπουργό Μετανάστευσης, ως καθύλην αρμόδιο, ο υπουργός επισκέφτηκε πρόσφατα τη Λέσβο πριν από λίγες ημέρες και οι εκπρόσωποι της επιτροπής ενάντια στη νέα δομή δεν είχαν ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Επίσης σήμερα και με αφορμή την τοποθέτηση του Γιάννη Μπουρνού, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της επιτροπής στο «Ν» ότι «ακόμα περιμένουμε τηλεφώνημα από τον κ, Αθανασίου για το ραντεβού με τον κ. Μηταράκη για να του δηλώσουμε τις αντιρρήσεις μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι για νέες κινητοποιήσεις».

Για την περίφημη κλειστή σύσκεψη με τις κοινότητες, όπου παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές ο κ. Μπουρνούς δήλωσε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης: « Ο κ. Αθανασίου και ενώ τα επιχειρήματά του μάλλον έτυχαν στριμώγματος και όχι μόνο από εμένα, αλλά και από προέδρους κοινοτήτων που σίγουρα δεν ανήκουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι υπάρχει ακόμα χώρος και χρόνος για διαβούλευση και πρότεινε στους φορείς να σας καλέσουν (σ.σ. τον Νότη Μηταράκη) στη Λέσβο»

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Αναρωτήθηκα φωναχτά (σ.σ. στη σύσκεψη) τι σημαίνει διαβούλευση, ενώ έχουν υπογραφεί όλα τα συμβόλαια. Ίσως θα θέλατε να αναρωτηθείτε και εσείς γιατί ο δικός σας βουλευτής το πρότεινε την τελευταία στιγμή της σύσκεψης»

Στο μεταξύ θυμίζουμε το ρεπορτάζ του «Ν» και την αποστολή στη Σάμο την 1η Οκτωβρίου 2021: Παρών στην τελετή παράδοσης του χώρου του παλιού ΚΥΤ στη Σάμο και της ξενάγησης στη νέα δομή και ο αντιπρόεδρος της βουλής, και βουλευτής Λέσβου, Χ. Αθανασίου επιδεικτικά στο πλάι του πρωθυπουργού. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ανέφερε ονομαστικά, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αθανασίου εκπροσωπεί τη Λέσβο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Αφάλωνα

Το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Δεκεμβρίου παιχνίδι, τραγούδι και πολύ χορό για μικρούς και μεγάλους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην μάχη των εκλογών του ΟΕΕ η παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι

Στόχος μας να ενώσουμε δυνάμεις τονίζει η υποψήφια της παράταξης Μυρσίνη Κανλή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Επίσκεψη Κελέτση τον Ιανουάριο στη Λέσβο

Έντονο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών. Στις Βρυξέλλες παραπέμπεται το αίτημα για αποζημίωση της ακαρπίας της ελιάς. Υποσχέσεις για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μουτζούρη με Καιρίδη

Πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο υπουργείου Μετανάστευσης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φέτος ο Αγιος Βασίλης πάει Μεσαγρό!

Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Μεσαγρού το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι και άρωμα γιορτών στο Κάτω Τρίτος

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρωμα Λέσβου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σμύρνης

Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας, της Ασπίδας και... του νέου αντιδημάρχου Τουρισμού
ΧΩΡΙΑ

«Οχι άλλες καθυστερήσεις για το Αφεντέλι»

Άμεσα επαναχάραξη ζητά η «Πρωτοβουλία Ερεσού - Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος»
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Το Φράγμα Τσικνιά θα γίνει κανονικά»

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Σταϊκούρα διαψεύδοντας τη φημολογία των ημερών ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη στήριξη των κτηνοτρόφων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μεγάλη εκδήλωση για τα 25 χρόνια της «Συνύπαρξης»

Η Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού με τη Χριστίνα Χατζηδάκη μιλούν στο «Ν» για την πολυαναμενόμενη γιορτή και την πλούσια διαδρομή της οργάνωσης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή αντιπολίτευση στη Δεξιά»

«Δεν ήταν πολιτική διάσπαση» αναφέρει ο πρώην βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας για όλα στο «Ν»
ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στο Κράτος»

Οι εκδόσεις «ΠΟΛΙΣ» και το βιβλιοπωλείο «Book and Art» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χριστόπουλου το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο μπαρ του ξενοδοχείου «Lesvion»