× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστή σύσκεψη με άρωμα Βάστριας

«Διασταύρωσαν ξίφη» Αθανασίου και Μπουρνούς. Αποφασισμένη για νέα Καράβα δηλώνει η Επιτροπή Αγώνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2021

Κλειστή σύσκεψη με άρωμα Βάστριας

Σύσκεψη των φορέων και των βουλευτών της Λέσβου με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής στην περιοχή Βάστρια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η Επιτροπή, προκειμένου να αποτρέψει την εγκατάσταση της νέας δομής και τις εργασίες που φημολογείται ότι θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφειοκρατικό μέρος του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου έχει ολοκληρωθεί και μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες έως ότου εμφανιστούν στη Βάστρια οι πρώτες μπουλντόζες.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της νέας δομής δεν είναι στην επικαιρότητα όπως τους προηγούμενους μήνες, η Επιτροπή Αγώνα, συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να οργανώσει τη δράση της με βάση τις εξελίξεις της περιόδου που διανύουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, οι πρόεδροι όλων των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θερμής, πλην της κοινότητας Θερμής, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Καραβασίλης, ο αντιδήμαρχος Θερμής Κώστας Κουνέλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης Στρατής Κόμβος, η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη, και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Εριφύλη Γιαννάκα.

Το Δήμο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης ενώ το Δήμο Δυτικής Λέσβου εκπροσώπησαν  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα είπε και έφυγε ο Τσακύρης

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου του Δήμου Μυτιλήνης, ο οποίος παρέμεινε στη σύσκεψη ελάχιστη ώρα, χωρίς να ακούσει τις τοποθετήσεις και τις θέσεις των φορέων και των βουλευτών. Επί της ουσίας επανέλαβε, βιαστικά,  την πάγια θέση του Δήμου, η οποία είναι η δημιουργία κλειστής – ελεγχόμενης δομής μακριά από τον αστικό ιστό ώστε να κλείσει ο Καρά Τεπές. Μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε αμέσως.

Οι τοποθετήσεις των φορέων και των μελών της Επιτροπής αγώνα κινήθηκαν σε γενικές γραμμές στις πάγιες θέσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς για τη δημιουργία μικρού καταγραφικού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημείωσαν ότι σε περίπτωση που εμφανιστούν οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα του εργολάβου, «θα επαναληφθούν τα γεγονότα της Καράβας, ίσως και με μεγαλύτερη ένταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πολιτική αντιπαράθεση

Οι δύο βουλευτής Αθανασίου και Μπουρνούς, αρκετές φορές «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για τις ευθύνες των δύο κομμάτων στο μεταναστευτικό και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νησιά μας.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προσπάθησε να υπερασπιστεί τις θέσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας δομής σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής χώρος φιλοξενίας ο οποίος καμία σχέση δεν θα έχει με τη Μόρια και τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου. Βλέποντας ωστόσο ότι η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, αφού οι φορείς του νησιού ήταν αμετάπειστοι  δήλωσε αναρμόδιος να δώσει απαντήσεις και να δεσμευτεί, αφού όπως είπε ο πλέον αρμόδιος είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νοτης Μηταράκης.

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση Αθανασίου, ότι το επόμενο διάστημα θα επαναληφθεί η σύσκεψη με τη συμμετοχή αυτή τη φορά του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος θα αναλάβει να δώσει απαντήσεις.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα