× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έργα μεν, «τουμπεκί ψιλοκομμένο δε»!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Δημοσίευση 26/10/2021

Έργα μεν, «τουμπεκί ψιλοκομμένο δε»!

Χρηματοδότηση ύψους 9.876.543, 21!!! εκατομμυρίων ευρώ, από το ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης, έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης.

Τα εκατομμύρια προορίζονται για αθλητικές εγκαταστάσεις στα χωριά γύρω από την νέα δομή προσφύγων και μεταναστών που σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη τόσο της Δημοτικής Αρχής αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις του κ. Μαμάκου και του κ. Ζαφειρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται:

-          Γήπεδο ποδοσφαίρου στις Νέες Κυδωνίες (Μπαλτζίκι): θα ονομάζεται «Baltziki Arena» και θα συνδυάζει εισελκόμενη οροφή και επίπεδο γρασίδι.

-          Καγιάκ-Ράφτινκ στην Πηγή: Στην μάχη με τα ρεύματα του «Τενέγια» θα ρίχνονται οι λάτρεις του σπορ. Θα ξεκινούν από την Πηγή και θα καταλήγουν στην εκβολή του ποταμού στον Αη-Γιώργη.

-          Γήπεδο ποδηλασίας στα Μυστεγνά: Με την γνωστή κόκκινη Μυστεγνιώτικη πέτρα θα φτιαχτεί ένα υπερσύγχρονο ποδηλατοδρόμιο στην περιοχή, κύρια για ποδήλατα τύπου mountain bike.

-          Δωρεάν ίντερνετ στην Κώμη: δωρεάν και ασύρματη επικοινωνία 6G θα φτάσει στο χωριό της Κώμης για να μην «πέφτει» κάθε τρεις και λίγο, όπως είχε γίνει στις 3 Φλεβάρη του 2021!!!

                                                                                    

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έργα σχεδιάζονται τόσο στη Θερμή όσο και στους Πύργους Θερμής, χωρίς να έχει κλειδώσει τίποτα όμως ακόμη.

Αυτό που έχει κλειδώσει όμως, είναι η διεξαγωγή ετήσιου διεθνές μίτινγκ στίβου καθώς και η ονομασία αυτού «Κυτέλεια» εκτιμώντας, οι, της Δημοτικής Αρχής να «κλέψουν» τη δόξα που έχουν «τα Τσικλητήρεια».

 

***

Τα παραπάνω προφανώς και δεν είναι αληθή.

Όχι πως απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Αρκεί να διάβασε κανείς τις δηλώσεις του κ. Κύτελη και του κ. Τζιμή σχετικά με έργα που ετοιμάζονται σε Μόρια, Παναγιούδα και Αφάλωνα.

Τι να σκεφτεί δηλαδή κάποιος, όταν διαβάζει την δήλωση του κ. Κύτελη που λέει πως «η Δημοτική Αρχή με τους κατάλληλους χειρισμούς, μετέτρεψε σε ευκαιρία για να χρηματοδοτηθούν έργα, στις προαναφερόμενες Κοινότητες, για τις δυσμενείς επιπτώσεις που επέφερε στους κατοίκους η κρίση του προσφυγικού».

Τι να βάλει με το νου του κάποιος όταν στη δήλωσή του ο κ. Τζιμής αναφέρει: «Σχεδιάζουμε άλλα τόσα έργα με νέα γενναία χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν».

Πως οι δημότες, δηλαδή, θα έχουν έργα, αρκεί να έχουν επιπτώσεις από το προσφυγικό, λέει ο Κύτελης και συμπληρώνει ο Τζιμής, πως, επειδή θα έχεις επιπτώσεις ετοιμάζουμε νέα χρηματοδότηση την οποία και θα ανακοινώσουμε.

Άρα, αφού θα χτιστεί η νέα δομή στη «Βάστρια» τα επόμενα έργα θα είναι στα γύρω χωριά.

Αυτό μας λένε.

 

***

Λέει όμως ο κ. Κύτελης στη δήλωση του: «Η θαρραλέα δέσμευση και υπεύθυνη στάση μας στη διαχείριση του προσφυγικού ήδη δημιουργεί ένα ευοίωνο μέλλον για τη Μυτιλήνη και το νησί μας».

Το πόσο θαρραλέα και υπεύθυνη είναι η στάση σας κ. Κύτελη, αυτό να πάτε να σας το πουν οι κάτοικοι, όχι μόνο των γύρω χωριών από τη Μόρια, αλλά και στα υπόλοιπα. Και σε όλο το νησί να πάτε, το ίδιο θα σας πουν.

Και εσείς ως Δημοτική Αρχή και το κόμμα σας η ΝΔ, θέλετε να χτίσετε μια δομή-φυλακή την οποία σύσσωμος ο λαός της Λέσβου έχει απορρίψει.

Εσείς με τα σχέδια σας και εμείς με τα δικά μας.

Όσα έργα και να φτιάξετε δεν θα το χρυσώσετε το χάπι.

Ακόμα και για τα αυτονόητα, όπως είναι οι εργασίες στα γήπεδα που πρέπει να γίνουν (και άλλα τόσα), τα διαφημίζετε ως ευκαιρία.  

Αύριο τι θα είναι; Η αγροτική οδοποιία; Οι ασφαλτοστρώσεις; Η καθαριότητα;

Θα σας δίνει το Υπουργείο Μετανάστευσης λεφτά, για να κάνετε «τουμπεκί ψιλοκομμένο» για τις φυλακές που θέλει να εγκαταστήσει στο νησί μας, για να φτιάχνετε έργα, και εμείς θα πρέπει να χειροκροτούμε; 

Ωραίες οι διαφημίσεις σας, σας ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.

Παραμένουμε και εμείς υπεύθυνα στη θέση μας. 

Καμία νέα δομή στο νησί.

Κανένα κέντρο φυλακή στο νησί.

 

Γιάννης Ζαφειρίου

Μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πατήστε τον Αχινό, 27/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το φράγμα Τσικνιά και η διαχείριση των υδατικών πόρων

Γράφει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σύγχρονοι σκλάβοι

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γεννήθηκες δυνατή

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μία σκιά πλανάται πάνω από το νησί της αλληλεγγύης

Άρθρο της Ανθής Παζιάνου για την UNESCO, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΧΙΝΟΣ

Πατήστε τον Αχινό, 24/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι ανάπτυξη θέλουμε στη Λέσβο;

Πέντε αναπτυξιακές αρχές και η εφαρμογή τους στον τόπο μας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 23/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,22/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 21/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Hμασταν όλοι εκεί

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ