× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης απαντά για τις προσλήψεις στη ΔΕΔΑΠΑΛ

Ο αντιδήμαρχος της Μυτιλήνης, μιλά για την έλλειψη προσωπικού, τη μείωση των εσόδων, τις επισκευές των σχολείων και τη μετακόμιση του Μουσικού στην Παναγιούδα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/10/2021

Ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης απαντά για τις προσλήψεις στη ΔΕΔΑΠΑΛ

Στη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ και στις πολυσυζητημένες προσλήψεις που πραγματοποιούνται από την διαδημοτική εταιρεία για λογαριασμό των δύο δήμων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της εταιρείας και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παν. Κατσαβέλλης, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι πλέον η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν πληρώνει από το δικό της ταμείο τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά έχοντας υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις, ο κάθε δήμος καλύπτει τις δαπάνες των εργαζομένων που απασχολεί.

«Οι λίστες των εργαζομένων έρχονται απευθείας από τους Δήμους, σημείωσε και η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν εμπλέκεται στην επιλογή των προσώπων. Πολλές φορές όμως έχω πει στις δύο δημοτικές αρχές ότι θα πρέπει να γίνεται μία σχετική αξιολόγηση των ατόμων που προσλαμβάνονται και αν μπορούν να υπηρετήσουν στη θέση που τοποθετούνται. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί από τους  εργαζόμενους που προσλαμβάνονται δεν υπηρετούν στην καθαριότητα αλλά σε άλλες θέσεις και υπηρεσίες. Δυστυχώς η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στη Δυτική Λέσβο είναι πολύ μεγάλη και ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες με γρήγορες διαδικασίες είναι μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ. Γνωρίζουμε ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ωστόσο παρά τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει στα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουμε πάρει ακόμη το πράσινο φως να προχωρήσουμε».

Έργα και δράσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης στη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι γίνεται προσπάθεια να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματισθεί από την προηγούμενη διοίκηση, για τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, πράσινα σημεία και μονάδων κομποστοποίησης.

Όπως σημείωσε στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί σημαντικά ο όγκος των απορριμμάτων που θάβεται και παράλληλα να υπάρξει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών . «Το επόμενο διάστημα σημείωσε, διοργανώνουμε εκπαιδευτικές ενημερώσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τόσο στο ΧΥΤΑ όσο και στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ώστε οι μαθητές να δουν από κοντά τη λειτουργία τους και να γνωρίζουν την αξία της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Η διάσπαση έφερε προβλήματα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος συγκριτικά στις δύο θητείες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη  δημοτική αρχής Γαληνού και σήμερα στη δημοτική αρχή Κύτελη, ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, σημείωσε ότι κάθε περίοδο είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας. «Η βασική δυσκολία της παρούσας περιόδου είναι ότι η διάσπαση των δήμων προκάλεσε αρκετά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών και στη διαχείριση της καθημερινότητα. Επιπλέον η πανδημία του κορονοϊού, μείωσε σημαντικά τα έσοδα των δήμων. Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να μειώσουμε τις δαπάνες, και να αυξήσουμε όσο γίνεται τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμείο, αξιοποιώντας την περιουσία του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή σε δύσκολες συνθήκες, συνεχίζει τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και προσπαθεί να σχεδιάσει και να εντάξει νέα έργα στα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Επισκευές σχολείων 

Ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στα ζητήματα των σχολείων καθώς και στις εργασίες επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης  που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι γενικά αρκετά πολύπλοκο το ζήτημα της αναβάθμισης και της επισκευής των σχολείων, κυρίως επειδή θα πρέπει οι εργασίες να γίνονται παράλληλα με τα μαθήματα.

Μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης έχουμε σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εργασίες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης όπου τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε προκατασκευασμένες αίθουσες ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο επιτέλους φαίνεται ότι προχωρά μετά τα προβλήματα των τελευταίων ετών και τη διακοπή των εργασιών».

...και η μετακόμιση του Μουσικού

Αναφερόμενος στο Μουσικό Σχολείο ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, σημείωσε πως έγινε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε από την πλευρά του Δήμου με τη μετακίνηση του σχολείου στην Παναγιούδα, ενώ σημείωσε ότι παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν το ζήτημα εξεύρεσης κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας. «Παράλληλα αναζητούμε στέγη και κατάλληλο χώρο για τη στέγαση και άλλων σχολείων και κυρίως νηπιαγωγείων στην πόλη της Μυτιλήνης, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε ισόγεια πολυκατοικιών και σε χώρους που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ