
Πτήση ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών F-16 Fighting Falcon θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι πάνω από τη Λέσβο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεκπαίδευσης με τμήματα του Στρατού Ξηράς.
Η διέλευση των αεροσκαφών έγινε σε συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλαίσιο, με στόχο την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άσκηση ρουτίνας που εντάσσεται στον τακτικό σχεδιασμό εκπαίδευσης.
Στόχος η επιχειρησιακή ετοιμότητα
Η συνεκπαίδευση περιλαμβάνει σενάρια συνεργασίας μεταξύ εναέριων και χερσαίων δυνάμεων, δίνοντας έμφαση στον συντονισμό και την ταχεία ανταπόκριση σε επιχειρησιακές ανάγκες. Τέτοιου είδους δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συμβάλλοντας στη διατήρηση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας.