
Παρέμβαση με αιχμές για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις διαδικασίες άρσης ασυλίας βουλευτών και πρώην υπουργών της ΝΔ πραγματοποίησε από τη Λέσβο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.
«Ελάχιστο βήμα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια»
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «αυτονόητη» την άρση ασυλίας των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, τονίζοντας ότι πρόκειται για το ελάχιστο που μπορεί να γίνει ώστε να αναδειχθεί πλήρως η υπόθεση και να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Όπως σημείωσε, η διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να προχωρήσει χωρίς περιορισμούς, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη.
«Από τη μια το φαγοπότι – από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα»
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν αναφερόμενος στις κοινωνικές προεκτάσεις της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «δύο κόσμους». Από τη μία, όπως είπε, βρίσκεται «το μεγάλο φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ», με ευθύνες που αποδίδει σε κυβερνητικά στελέχη και κομματικούς μηχανισμούς. Από την άλλη, έθεσε στο επίκεντρο τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και συνολικά τον ελληνικό λαό, που –όπως υπογράμμισε– βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλεια εισοδήματος, καθυστερήσεις αποζημιώσεων και σοβαρές δυσκολίες επιβίωσης.
Ειδική αναφορά έκανε στους κτηνοτρόφους της Λέσβου, επισημαίνοντας ότι η τοπική παραγωγή πλήττεται έντονα και ότι οι παραγωγοί παραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη.
Κάλεσμα για «λαϊκή αντεπίθεση»
Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο ΓΓ του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα «κατάματα», καλώντας σε «μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση». Όπως ανέφερε, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναδεικνύουν ευρύτερα ζητήματα πολιτικής ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τα οποία –κατά τον ίδιο– απαιτούν άμεσες απαντήσεις.