× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εμβολιάστηκαν δύο από τους πέντε γιατρούς που είχαν τεθεί σε αναστολή

Έκκληση Καμπούρη να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί- Η πορεία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/10/2021

Εμβολιάστηκαν δύο από τους πέντε γιατρούς που είχαν τεθεί σε αναστολή

Συνολικά 34 υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν μπει σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους τον περασμένο Σεπτέμβριο και εξ αυτών δύο γιατροί (δύο από τους πέντε) εμβολιάστηκαν, ένας πνευμονολόγος και ο ουρολόγος, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους. Για τα θέματα των κρουσμάτων, των ελλείψεων, του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της ψυχιατρικής κλινικής μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως ερωτηθείς στο τέλος της συνέντευξης, αν έχει χρόνο να ασχολείται με την πολιτική, ο κ. Καμπούρης μας απάντησε πως δεν ασχολείται καθόλου, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Σημαντική πτώση παρουσιάζει ο ρυθμός του εμβολιασμού στο Νοσοκομείο. Από τους 500 με 600 πολίτες την ημέρα, έως και 1000 κάποια στιγμή, πλέον είναι 150 με 200, με τον κ. Καμπούρη να διαπιστώνει ότι δυστυχώς εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε με την πρώτη δόση, εμμένουν στην αρχική τους απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά στη Λέσβο έχουν πραγματοποιηθεί 89.000 δόσεις εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, 48.984 πρώτες δόσεις, και 47.375 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει όλες τις δόσεις. Μάλιστα με τη γ’ δόση του εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 524 άτομα. Δύο συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και οι τρεις ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Καμπούρης παραδέχτηκε ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα από την αναστολή των υγειονομικών κάνοντας έκκληση, ιδιαίτερα στον νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη να επιστρέψει στο πόστο του, αφού εμβολιαστεί. Πάντως έχουν προσληφθεί οχτώ άτομα με τρίμηνες συμβάσεις.

«Δένει η ομάδα του αιμοδυναμικού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε να λειτουργεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, με τον κ. Καμπούρη να επισημαίνει ότι ήταν μεγάλα και χρονοβόρα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ωστόσο «η ομάδα δένει» και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια διαβεβαιώνει ότι μπορεί κάποια στιγμή το αιμοδυναμικό εργαστήριο να λειτουργήσει αυτοδύναμα.

Για το έλλειμμα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Καμπούρης απάντησε ότι με την κατάρτιση νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έχουν ζητηθεί 80 νέες θέσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο αυτισμός χρειάζεται αποδοχή και συμπερίληψη, όχι επίκριση

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μιλήσαμε με τις εκπροσώπους της «Συνεξέλιξης», μητέρες που κάνουν τη διαφορά στη Λέσβο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ