× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΑΧΝΟΣ*

Δημοσίευση 25/9/2021

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και φίλες, ονομάζομαι Κώστας Βραχνός και δραστηριοποιούμαι εμπορικά στη Μυτιλήνη 30 και πλέον χρόνια.

Με αρκετούς από εσάς γνωριζόμαστε και μέσα από τις επαγγελματικές μας σχέσεις αλλά και ως μέλος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης.

Πάντα παρακολουθούσα και συμμετείχα στις διαδικασίες (εφορευτική επιτροπή, οικονομικός έλεγχος κλπ) χωρίς κάποιο οικονομικό ή άλλο όφελος, παρά μόνο την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ στη λήψη αποφάσεων αλλά αυτή τη φορά κρίνω ότι πρέπει να εμπλακώ περισσότερο, καθώς η εποχή που διανύουμε είναι η χειρότερη από ποτέ για τα επαγγελματικά μας συμφέροντα.

Πανδημία με μακροχρόνιο κλείσιμο των καταστημάτων μας, την ώρα που τα πολυκαταστήματα μεγάλωναν τους τζίρους τους τρώγοντας το δικό μας ψωμί και εμείς κοιτούσαμε ανήμποροι.

Πανάκριβα καύσιμα, ρεύμα, μεταφορικά, ανύπαρκτος τραπεζικός δανεισμός και συσσώρευση χρεών για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την επιβίωσή μας.

Και ως κατακλείδα αυτής της δυστοπίας που ζούμε, ήρθε η δήλωση του αρμόδιου υπουργού για το εμπόριο "οι μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν γιατί έτσι γίνεται (τάχα ) στην υπόλοιπη Ευρώπη."

Μας αναγγέλλει δηλαδή ότι οι μικρές ατομικές, οικογενειακές και επιχειρήσεις με έως 2-3 υπαλλήλους θα αντιμετωπίζουν συνέχεια προσκόμματα στη λειτουργία τους από το κράτος και τις τράπεζες έως ότου αναγκαστούν να κλείσουν ή να ξεπουληθούν.

Αυτό ήδη έχει αρχίσει να γίνεται με την προσπάθειά της κατάργησης της Κυριακής ως αργία και την προώθηση εξοντωτικών ωραρίων, που δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε οι περισσότεροι από εμάς , καθώς όπως προανέφερα οι επιχειρήσεις μας είναι κυρίως οικογενειακές ή προσωπικές με ελάχιστους ή καθόλου υπαλλήλους.

Ειδικότερα για την πόλη μας μία ακόμα αρνητική εξέλιξη που προοιωνίζεται είναι η δημιουργία και νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης κοντά της.

Εξέλιξη πού εμπορικά δεν μας ευνοεί καθόλου καθώς τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται αλλάζουν χέρια αλλού εκτός της τοπικής αγοράς. Στο νησί μας και στην τοπική αγορά μένει μόνο η ρετσινιά του νησιού ως τόπος φυλακής παγκοσμίως.

Όλοι και όλες πρέπει λοιπόν να δυναμώσουμε τη φωνή μας συμμετέχοντας στο σύλλογο.

Είναι λυπηρό σε μία πόλη όπως η δική μας με τόσα προβλήματα εμπορικά, επαγγελματικά και άλλα να μην είναι εγγεγραμμένο στο σύλλογο το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικά δραστηριοποιούμενων.

Οι συνάδελφοι μόνο κέρδος μπορούν να έχουν από τη συμμετοχή τους.
Ευελπιστώ λοιπόν ότι με τη στήριξή σας θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα αρχή στο σύλλογο να τον ανοίξουμε σε όλους τους συναδέλφους μέλη και μη μέσα από την πληροφόρηση και τις δράσεις μας.

Να επαναλειτουργήσει το site του συλλόγου esmjt.gr ως ενημερωτικό portal με θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου μας. Να ανακοινώνονται εκεί οι προτάσεις, οι αποφάσεις και ο προγραμματισμός. Εκεί να αναρτώνται τα προγράμματα απασχόλησης, οι επιδοτήσεις, οι κανονιστικές αποφάσεις για το εμπόριο κλπ.
Η επαφή και η ανταλλαγή απόψεων με άλλους εμπορικούς συλλόγους νησιών η πόλεων που αποδεδειγμένα πρωτοτυπούν μόνο καλό μπορεί να κάνει.
Σας καλώ λοιπόν να συμμετάσχετε στις εκλογές και να με τιμήσετε με την προτίμησή σας για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί την οποία δυσκολία συναντούμε ως επαγγελματικός κλάδος και όχι μόνο.

Πάντα ανοιχτό σε ιδέες και συνεργασίες θα χαρώ να λάβω απόψεις και προτάσεις σχετικά στο email: [email protected]Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

*Ο Κώστας Βραχνός είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πατήστε τον Αχινό, 27/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το φράγμα Τσικνιά και η διαχείριση των υδατικών πόρων

Γράφει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σύγχρονοι σκλάβοι

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γεννήθηκες δυνατή

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μία σκιά πλανάται πάνω από το νησί της αλληλεγγύης

Άρθρο της Ανθής Παζιάνου για την UNESCO, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΧΙΝΟΣ

Πατήστε τον Αχινό, 24/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι ανάπτυξη θέλουμε στη Λέσβο;

Πέντε αναπτυξιακές αρχές και η εφαρμογή τους στον τόπο μας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 23/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,22/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 21/11/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Hμασταν όλοι εκεί

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ