× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σταθερή βελτίωση στα κρούσματα κορονοϊού»

Εμβολιασμένο το 58% του ενεργού πληθυσμού της Λέσβου λέει στο «Ν» ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Γ. Καμπούρης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/9/2021

«Σταθερή βελτίωση στα κρούσματα κορονοϊού»
' χρόνος ανάγνωσης

Αν και διαπιστώνεται κάμψη στον ρυθμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε σχέση με τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο στη Λέσβο, έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 58% του ενεργού πληθυσμού. Αυτό εξηγεί στο «Ν» ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης.

Παρουσιάζοντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη Λέσβο, ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι συνολικά 85.124 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί, 47627 συμπολίτες μας εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση, ενώ 44.500 με τις δύο δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κοινή διαπίστωση των ειδικών είναι ότι καταγράφεται σταθερή βελτίωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Παρατηρείται δηλαδή αποκλιμάκωση των αριθμών και μειώνονται οι νοσηλείες και στο Νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Καμπούρης. Επίσης επεσήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας που νοσούν βαριά είναι ανεμβολίαστοι. «Συνεπώς ασπίδα προστασίας μας παραμένει ο εμβολιασμός», κατέληξε.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα τέσσερις συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid και τρεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ηλικίας 40 ετών και άνω- και σχεδόν των σύνολο των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος ο διοικητής του Νοσοκομείου εκτιμά ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα ο ρυθμός των εμβολιασμών λόγω της έλευσης του χειμώνα και της εποχικής γρίπης.

Χτες στη γεωγραφική κατανοπμή του ΕΟΔΥ διαπιστώθηκαν τέσσερα κρούσματα, ενώ από τα rapid test που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης επίσης χτες, Τετάρτη, σε σύνολο 37, διαπιστώθηκαν τρία θετικά (8.11%) αφορούν σε 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 54 έτη. Στο Δημοτικό Θέατρρο Μυτιλήνης έγιναν 37 rapid test, ολα αρνητικά.

Έκτακτα μέτρα προσέλευσης στο Νοσοκομείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκδόθηκε η εγκύκλιος με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας…», σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα προστασίας που αφορούν τα Νοσοκομεία είναι τα εξής:

  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19.
  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαρανταοκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση.
  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, συνοδοί ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.
  • Οι μη εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊο Covid -19 με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα-οκτώ(48)  ωρών  πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

         Στις ανωτέρω περιπτώσεις τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄118).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακαλείται το κοινό να συμμορφώνεται με τις παραπάνω οδηγίες και να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου