× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρήγμα στους κόλπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Δεν συμμετέχει ο επίσημος Σύλλογος των Εργαζομένων του Βοστάνειου σε αυριανή κινητοποίηση για την αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2021

Ρήγμα στους κόλπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου

 Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης με αφορμή τις εξελίξεις και την αναστολή εργασίας στην οποία τίθενται από αύριο 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζόμενων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων μέχρι αυτή τη στιγμή είναι από 35 έως 38 άτομα ενώ απομενουν λίγες ώρες ακόμη για την κατάθεση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Εντωμεταξύ αύριο στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης η Επιτροπή Αγώνα κατά της αναστολής εργασίας στην υγεία, διοργανώνει συγκέντρωση στο χώρο του Βοστάνειου, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να συμμετέχουν και άτομα, εκτός νοσοκομείου οι οποίοι είναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και κατά του εμβολιασμού γενικότερα.

Την ίδια ώρα ο επίσημος Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης και ο πρόεδρος του Στρατής Κλεάνθης, ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμετέχει σε καμία κινητοποίηση και ότι πλέον μπαίνουν σε προτεραιότητα οι εργαζόμενοι που εμβολιάσθηκαν και παραμένουν στη θέση τους. «Οι συνάδελφοι αυτοί, σημειώνει ο Στρατής Κλεάνθης, κρατούν χαμηλούς τόνους, ωστόσο δεν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια το επόμενο διάστημα ενώ θα επιβαρυνθούν και με τα καθήκοντα των συναδέλφων που θα μπούνε σε αναστολή».

Σε ανάρτησή του ο Στρατής Κλεάνθης στην Ομάδα των εργαζομένων του Νοσοκομείου στο facebook είναι ξεκάθαρος στο ζήτημα της αυριανής κινητοποίησης κάνει λόγο για συνονθύλευμα, εννοώντας προφανώς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, ενώ καλεί όλους όσοι δεν εμβολιάστηκαν να το ξανασκεφτούν και να ξεπεράσουν τους φόβους και τον εγωισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνει μεταξύ άλλων:  

«Να ξεκαθαρίσω ότι ο συλλογος δε συμμετέχει σε καμία κίνηση, δεν έχει προβει σε κανένα κάλεσμα αυριο προς «στήριξη» των συναδέλφων που οδηγήθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Αυτό για να διαφυλάξουμε το κυρος και τη σοβαρότητα του συλλόγου και ευχομαι να διαψευσθω, για το συνονθύλευμα που επίκειται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βάρος μας πλεον, πεφτει σε αυτους που μένουν και θα επιβαρυνθούν, με αναστολή αδειών, μετακινήσεις σε αλλά τμήματα, μονοβαρδιες, με αυτους που κάποιοι τους ξέχασαν, επειδή δε κάνουν «θόρυβο».

Στους συναδέλφους που επέλεξαν την αναστολή, τους παροτρύνουμε, ξεπερνώντας φόβους και εγωισμους, να επανεξετάσουν τη στάση τους, αυτό είναι το συμφέρον τους, ώστε γρήγορα να βρεθουν ξανά κοντά μας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ