× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ποινικοποιείται η αλληλεγγύη;»

Η Κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο για τον σχηματισμό δικογραφίας κατά 4 μελών μιας ΜΚΟ και 6 αλλοδαπών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/7/2021

«Ποινικοποιείται η αλληλεγγύη;»

Αν ποινικοποιείται η αλληλεγγύη διερωτάται με ανακοίνωση της η Κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο σε σχέση με τον τον σχηματισμό δικογραφίας κατά 4 μελών μιας ΜΚΟ και 6 αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τις προηγούμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου της Διεύθυνσης Β. Αιγαίου της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε η σύνταξη δικογραφίας κατά 4 μελών μιας ΜΚΟ και 6 αλλοδαπών για διευκόλυνση παράνομης εισόδου προσφύγων-μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, κατασκοπεία, "δυσχέρανση" του έργου των αστυνομικών αρχών κλπ. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι για την επιχείρηση συνεργάστηκαν σχεδόν όλες οι διωκτικές αρχές ( Αστυνομία, ΕΥΠ, Λιμενικό κα).Ωστόσο αυτή η συνέντευξη-ανακοίνωση, αντί να διαφωτίζει γεγονότα, λειτουργεί στην αντίθετη κατεύθυνση: Γεννά αμείλικτα ερωτήματα τα οποία απαιτούν σαφείς απαντήσεις.

-Γιατί οι πρόσφυγες-μετανάστες από τη στιγμή της αναχώρησής τους από τα τουρκικά παράλια θεωρούν αναγκαίο να ειδοποιούν με μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Νορβηγία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Γιατί κατά την άφιξή τους στα ελληνικά νησιά φροντίζουν να πάρουν τα βουνά, να κρυφτούν, να φωτογραφηθούν σε χαρακτηριστικά τοπόσημα που επιβεβαιώνουν την παρουσία τους προτού παραδοθούν στην αστυνομία;

-Γιατί μετά τη σύλληψή τους κατάσχονται τα κινητά τους και πού αυτά παραδίδονται;

Μέχρι το 2019 δεν είχε παρατηρηθεί τέτοια συμπεριφορά των π-μ. Γνώριζαν ότι θα συλληφθούν είτε μέσα στη θάλασσα είτε στην ξηρά και θα οδηγηθούν για τις διαδικασίες είτε υποβολής αίτησης ασύλου είτε νόμιμης, επίσημης επιστροφής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι άλλαξε από τότε; Γιατί αυτά συμβαίνουν από το 2019 και μετά;

Οι απαντήσεις που οι ίδιοι δίνουν είναι ότι δημοσιοποιούν το εγχείρημά τους με την ελπίδα να αποφύγουν την βίαιη απώθησή τους από τα ελληνικά νερά. Την αφαίρεση της μηχανής και την εγκατάλειψη ακυβέρνητης της βάρκας. Την αφανή και χωρίς καταγραφή σύλληψή τους στη στεριά και την επανεπιβίβαση στη βάρκα ή σε διασωστική σχεδία και στη συνέχεια τη μεταφορά και την εγκατάλειψή τους στη θάλασσα.

Είναι φανερό ότι με αυτή την "επιτυχία", όπως και με άλλες παρόμοιες στο πρόσφατο παρελθόν, επιδιώκεται η συκοφάντηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δεν συμπλέουν με την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική, η φίμωση των ανεξάρτητων φωνών και η συσκότιση της κοινής γνώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου, αντί να συντάσσει πομπώδεις και ασήμαντες δικογραφίες με σημεία και τέρατα (πχ κατασκοπεία υπέρ ποιάς χώρας ;) να ερευνήσει αν αληθεύουν τα βαριά αδικήματα που καταγγέλλουν οι ίδιοι οι π-μ. Αν υπάρχουν εντολές άνωθεν και σχετικές διαταγές, ποιοί τις εκδίδουν και ποιοί τις εκτελούν.

Έρευνα στην οποία οφείλουν να προχωρήσουν αυτεπάγγελτα και άλλες ανεξάρτητες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας.( Οι πιθανοί υπόλογοι για τέτοια αδικήματα του ελληνικού και του διεθνούς δικαίου οφείλουν να γνωρίζουν ότι απολογίες του τύπου " εκτελούσα διαταγές" έχουν απορριφθεί σε ανάλογες περιπτώσεις). Από την πλευρά μας θα ευχόμασταν η πραγματικότητα να ήταν διαφορετική και κανείς αστυνομικός, λιμενικός κλπ να μην έχει εμπλακεί στη Λέσβο και στα άλλα νησιά σε τέτοιες παρακρατικού τύπου παρανομίες.


Οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι, προεξάρχοντος του υπουργού Μετανάστευσης, κατ' επανάληψη έχουν διαψεύσει σχετικές καταγγελίες. Η κ.φον Λάινεν και ο κ.Σχοινάς σιωπούν, αλλά η επίτροπος κ.Γιόχανσον και η επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν διαφορετική γνώμη.

Προτείνουμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες να είναι πιο προσεκτικές. Ο υπερβολικός ζήλος στην αναζήτηση δαιμόνων τις εκθέτει. Η έστω έμμεση συστράτευση με πολιτικές σκοπιμότητες δεν τις τιμά, τις απαξιώνει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια