× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θεσμική υποχρέωση των φαρμακοποιών η συμμετοχή στην προσπάθεια εμβολιασμού»

Επιστολή του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/7/2021

«Θεσμική υποχρέωση των φαρμακοποιών η συμμετοχή στην προσπάθεια εμβολιασμού»

Στις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα οικονομικά κίνητρα προς του Φαρμακοποιούς προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών, αναφέρεται με επιστολή του προς του Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο Απόστολος Βαλτάς στην επιστολή του ο ίδιος ο Υπουργός

Επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε  να δώσει οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς  και στους γιατρούς, για να συμμετάσχουν στην  προσπάθεια να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες,  να εμβολιαστούν.

«Συγκεκριμένα, σημειώνεται στην επιστολή προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, θα δίνεται αποζημίωση 10 ευρώ για κάθε ραντεβού που θα επιβεβαιώνεται στο φαρμακείο, αλλά και θα διενεργείται τουλάχιστον η πρώτη δόση του εμβολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για εμάς τους Φαρμακοποιούς, η συμμετοχή μας  στην εθνική προσπάθεια για τον αντι-covid εμβολιασμό,  έχουμε αποδείξει ότι δεν συνδέεται  με οικονομικά κίνητρα .

Είναι θεσμική μας υποχρέωση , είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης , να συμβάλλουμε στην επιτυχία της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας.

Διευκρινίζουμε όμως προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση, ότι η αποζημίωση αυτή είναι η ίδια για φαρμακοποιούς και γιατρούς, δηλαδή 10 ευρώ και αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού εμβολιασμού στο φαρμακείο ή στο ιατρείο αντίστοιχα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης όσον αφορά την διενέργεια εμβολιασμού κατά της COVID -19 από τα φαρμακεία μας , η συμμετοχή μας θα συζητηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να επιλυθούν γραφειοκρατικά, διαδικαστικά, νομικά και υγειονομικής φύσεως  θέματα», καταλήγει στην επιστολή του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

                                                  

      

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο