× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Έρχονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου»

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών και Πολυδύναμων Ιατρείων του νησιού μας με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές τόνισε η Πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου Ελένη Μακρή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/7/2021

«Έρχονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου»

Στη  σημασία της σωστής λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας την οποία αποτελούν τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυδύναμα Ιατρεία και τα Περιφερειακά Ιατρεία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», η πρόεδρος  του 1ου Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Λέσβου, Ελένη Μακρή η οποία είναι και Διευθύντρια στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε η Ελένη Μακρή ο 1ος ΤΟΠΦΥ Λέσβου περιλαμβάνει τα Κέντρα Υγείας Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, καθώς και όλα τα Πολυδύναμα και Περιφερειακά Ιατρεία που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντική η σωστή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διότι έτσι αποφεύγεται αχρείαστη ταλαιπωρία στο νοσοκομείο και αρκετές νοσηλείες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.  Ο ρόλος του νοσοκομείου δεν έχει σχέση με τον Πρωτοβάθμιο έλεγχο Φροντίδας Υγείας αλλά κυρίως με τη νοσηλεία και τη θεραπεία του ασθενή σε περίπτωση που αυτό είναι απαραίτητο».

Όπως ανέφερε η Ελένη Μακρή η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στην πιο ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη λειτουργία της, με περισσότερο μόνιμο προσωπικό και ειδικευμένους γιατρούς που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήδη ως 1ος ΤΟΠΦΥ του νησιού έχουμε στείλει τις σχετικές προτάσεις, όπως μας ζήτησε το Υπουργείο, για την πρόσληψη προσωπικού που έχουν ανάγκη τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία μας. Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών, όπως παιδιάτρων,  πνευμονολόγων, ορθοπεδικών, καρδιολόγων, κλπ.

Οι ειδικευμένοι γιατροί και το προσωπικό που θα προσληφθεί, θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Μυτιλήνης και έτσι οι πολίτες θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες δομές, για τα διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, χωρίς να χρειάζεται να έρχονται στο νοσοκομείο».

Οι εμβολιασμοί προχωρούν 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελένη Μακρή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία των εμβολιασμών σημειώνοντας ότι  η Λέσβος είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο αφού συνολικά οι εμβολιασμοί σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει τις 66 χιλιάδες.

«Συνολικά έχουν γίνει 66.711 εμβολιασμοί. Από αυτούς 33.795 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ 38.448 άτομα έχουν κάνει μία τουλάχιστον  δόση. Γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο και πιστεύω ότι με αυτούς τους ρυθμούς έως το τέλος του καλοκαιριού αν προχωρήσει και ο εμβολιασμός των εφήβων θα έχουμε ικανοποιητική ανοσία.

Έρχονται οι εμβολιασμοί κατ' οίκον 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ξεκινά ο κατ’ οίκον εμβολιασμός από ειδικά συνεργεία τα οποία θα επισκέπτονται τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, στο σπίτι τους για να τους κάνουν το εμβόλιο. Για αυτές τις περιπτώσεις έχει επιλεγεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson.

Οι συμπολίτες μας που έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε κατά του covid19. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή σχεδόν όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν είναι κανείς εμβολιασμένος, υπάρχει ενδεχόμενο να νοσήσει, ωστόσο είναι σχεδόν απίθανο να εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα και μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού. Αυτή είναι ουσιαστικά η προστασία που μας παρέχει ο εμβολιασμός».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024