× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με την Αγγλία!

Ακολουθεί αντιδημοφιλές ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) σχόλιο

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ Δημοσίευση 14/7/2021

Με την Αγγλία!

Ακολουθεί αντιδημοφιλές ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) σχόλιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή υποστήριζα την Αγγλία απέναντι στην Ιταλία και σήμερα ακόμα περισσότερο μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν μέσω social media οι 3 παίχτες που έχασαν τα πέναλτι. Οι Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ, για κάποιους, σε λίγα λεπτά από ήρωες έγιναν «μαύροι μετανάστες».

Και ήμουν με την Αγγλία γιατί είναι αιώνια losers, γιατί έχουν λιγότερα euro από την Ελλάδα (πράγμα που πραγματικά είναι αστείο), γιατί έφαγαν το ωραιότερο γκολ που έχει σημειωθεί σε μουντιάλ, το γκολ του Μαραντόνα το ’86, ενώ στο ίδιο παιχνίδι δέχτηκαν άλλο ένα ιστορικό γκολ, αυτό με το χέρι του Θεού (Μαραντόνα) ένα γκολ που σήμερα θα το ακύρωνε το var αλλά πραγματικά έγραψε ιστορία.

Ήμουν με την Αγγλία γιατί στους αγώνες μπάσκετ Άρη- ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ‘80 υποστήριζα  τον ΠΑΟΚ και τον Μπάνε Πρέλιεβιτς απέναντι στον Θεό Γκάλη, όπως και στο euro του 2004 πολλοί φίλοι ευρωπαίοι υποστήριζαν την Ελλάδα απέναντι στα μεγαθήρια, παρόλο που δεν έπαιζε το θεαματικό ποδόσφαιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Και βέβαια με το αποτέλεσμα του τελικού, και την ήττα στα πέναλτι, οι Άγγλοι παρόλο που έδειχναν ότι είναι πολύ κοντά το τρόπαιο, μας επιβεβαίωσαν και πάλι. Οι Ιταλοί κέρδισαν δίκαια, παίζοντας ομαδικά και επιθετικά ενώ οι πανηγυρισμοί του 37χρονου συμπαθέστατου αρχηγού Κιελίνι έγραψαν ιστορία. Bravo ragazzi!

It’s coming home θα συνεχίζουν να τραγουδούν οι υποστηρικτές της Αγγλίας και στην επόμενη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  

Σε κάθε περίπτωση ας θυμόμαστε εδώ στην Ελλάδα οτι το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι, και δεν χρειάζεται να βγάζουμε ολο το μίσος και τη χολή μας απέναντι στον άλλον, χαρούμενοι για την αποτυχία του,  ξεχνώντας τη δική μας καμπούρα, πχ οτι η δική μας εθνική δεν έφτασε καν στους 32 του Euro.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέτοιο μίσος που είδαμε στα social media απέναντι στην εθνική Αγγλίας έχουμε να δούμε καιρό. Κάποιοι θυμήθηκαν την μικρασιατική καταστροφή, άλλοι τον εμφύλιο, άλλοι την Κύπρο. Ψυχραιμία αδέλφια! Ένα παιχνίδι είναι…

 

ΥΓ Οι φωτογραφίες απο τοίχο στο Μάντσεστερ με γκράφιτι του Ρασφορντ όπου με λουλούδια,  σημειώματα αγάπης και σημαίες πολίτες αποκατέστησαν το κατεστραμμένο γκράφιτι από ρατσιστικά σχόλια και μπογιές που έπεσαν από «οργισμένους οπαδούς». Ο εικοσιτετράχρονος Μάρκους Ράσφορντ υπολογίζεται ότι έχει προσφέρει 20 εκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπίες, αναλαμβάνοντας τον τελευταίο χρόνο με προσωπικά του έξοδα την δωρεάν κάλυψη χιλιάδων γευμάτων φτωχών μαθητών στην Αγγλία μετά την άρνηση της κυβέρνησης του Μόρις Τζόνσον να καλύψει το απαραίτητο κονδύλι. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 8/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας