× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Έκλαψα όταν διάβασα το σενάριο»

Ο Μπουράκ Χακί για τον ρόλο του στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/7/2021

«Έκλαψα όταν διάβασα το σενάριο»

Ο Μπουράκ Χακί, Τούρκος ηθοποιός και πρώην μοντέλο, δήλωσε πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη». Μίλησε στο «Ν» κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην Αγιάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηρίζει το σενάριο ως μία ιστορία σπαρακτική και πολύ ευαίσθητη, που έρχεται στην μεγάλη οθόνη για να καθηλώσει. Μαζί του θα βρίσκονται πολλοί ακόμη ηθοποιοί από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού, τους οποίους χαρακτηρίζει υπέροχους και μοναδικούς.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαι πολύ υπερήφανος που μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος. Είναι ένας πολύ μεγάλος ρόλος, μία πολύ μεγάλη ταινία, πολλοί επαγγελματίες εδώ, όπως μπορείτε να δείτε, η παραγωγή υπέροχη, η Μιμή είναι υπέροχη, η σκηνοθεσία, το σενάριο, όλοι… Και οι ηθοποιοί είναι σπουδαίοι.

Όταν μου έγινε η πρόταση για το ρόλο, φυσικά ήθελα να ελέγξω το σενάριο. Το διάβασα και μου άρεσε, έκλαψα… και είπα «πρέπει να είσαι μέσα». Βλέπω πολλά σενάρια, δεν μου αρέσουν κάποια, είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Η Μίμη είναι, επίσης, απόλυτα τελειομανής και άνθρωπος της λεπτομέρειας. Έτσι, σήμερα είμαστε εδώ, με εκατοντάδες πρόβες, πολλές συναντήσεις…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος του… «Ήταν πριν από 100 χρόνια, στη Σμύρνη, όταν ξεσπούσε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Εκείνη την εποχή οι Έλληνες, οι ελληνικές οικογένειες ήταν οι πλουσιότερες οικογένειες στη Σμύρνη. Εγώ είμαι υπηρέτης, μαζί με τον πατέρα μου, δουλεύω για μια ελληνική οικογένεια. Μεγαλώνω στην ουσία μαζί τους, αλλά με το Κίνημα των Νεότουρκων, γίνομαι μέλος του στρατού του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία, με πολλές αντιθέσεις, πολλά διαφορετικά στοιχεία, ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια:
«Τα χρόνια εκείνα, η Σμύρνη ήταν σε μια αρμονία, όχι όπως το σημερινό Izmir, ήταν ένα διαφορετικό μέρος, με όλους τους πολιτισμούς, όλες τις θρησκείες, όλες τις γλώσσες, τους χορούς, τις μουσικές…

Ήταν μια πραγματική Μητρόπολη, όχι όπως σήμερα. Έτσι, θέλουμε να δείξουμε πραγματικά τι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους αμέσως μετά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, όταν αυτοί οι άνθρωποι, που ζούσαν στη Σμύρνη, επέστρεψαν, είχαν δυσκολίες»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δημιουργικό εργαστήρι για το Πάσχα στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής

Το Σάββατο 5 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

«Μια τρελλή τρελλή οικογένεια» από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Στο δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αφιέρωμα της Εθνικής Πινακοθήκης στον Θεόφιλο

Η «Ωραία Αδριάνα των Αθηνών» στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση της Μαριλένας Φιλαΐτη στη ΦΕΜ

Εγκαίνια με πάρτι το Σάββατο 29 Μαρτίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αποτελέσματα 13ων Παλλεσβιακών Μουσικών Αγώνων

Αναλυτικά όλα τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που βραβεύτηκαν
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» ανεβαίνει σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» θα παρουσιαστεί το έργο του Μάκη Τσίτα
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεκόρ συμμετοχών στους 13ους Παλλεσβιακούς Αγώνες Μουσικής

Περισσότεροι από 350 μαθητές Δημοτικού από όλη τη Λέσβο θα ανέβουν στη σκηνή, αποδεικνύοντας ότι η μουσική παιδεία στο νησί μας είναι πιο ζωντανή από ποτέ!
ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Γεννήθηκα κορίτσι (Το Πατάρι)» ανεβαίνει από τους Αστεγους

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Στρίγκου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Μυτιλήνης 28 – 31 Μαρτίου και 4 – 5 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Αλκηστις» θεατρικό ταξίδι από την θυσία, στην προδοσία και την ελευθερία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νάκαρα» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Άλκηστις» την Κυριακή και Δευτέρα 30 και 31 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης