× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Έκλαψα όταν διάβασα το σενάριο»

Ο Μπουράκ Χακί για τον ρόλο του στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/7/2021

«Έκλαψα όταν διάβασα το σενάριο»

Ο Μπουράκ Χακί, Τούρκος ηθοποιός και πρώην μοντέλο, δήλωσε πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη». Μίλησε στο «Ν» κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην Αγιάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηρίζει το σενάριο ως μία ιστορία σπαρακτική και πολύ ευαίσθητη, που έρχεται στην μεγάλη οθόνη για να καθηλώσει. Μαζί του θα βρίσκονται πολλοί ακόμη ηθοποιοί από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού, τους οποίους χαρακτηρίζει υπέροχους και μοναδικούς.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαι πολύ υπερήφανος που μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος. Είναι ένας πολύ μεγάλος ρόλος, μία πολύ μεγάλη ταινία, πολλοί επαγγελματίες εδώ, όπως μπορείτε να δείτε, η παραγωγή υπέροχη, η Μιμή είναι υπέροχη, η σκηνοθεσία, το σενάριο, όλοι… Και οι ηθοποιοί είναι σπουδαίοι.

Όταν μου έγινε η πρόταση για το ρόλο, φυσικά ήθελα να ελέγξω το σενάριο. Το διάβασα και μου άρεσε, έκλαψα… και είπα «πρέπει να είσαι μέσα». Βλέπω πολλά σενάρια, δεν μου αρέσουν κάποια, είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Η Μίμη είναι, επίσης, απόλυτα τελειομανής και άνθρωπος της λεπτομέρειας. Έτσι, σήμερα είμαστε εδώ, με εκατοντάδες πρόβες, πολλές συναντήσεις…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος του… «Ήταν πριν από 100 χρόνια, στη Σμύρνη, όταν ξεσπούσε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Εκείνη την εποχή οι Έλληνες, οι ελληνικές οικογένειες ήταν οι πλουσιότερες οικογένειες στη Σμύρνη. Εγώ είμαι υπηρέτης, μαζί με τον πατέρα μου, δουλεύω για μια ελληνική οικογένεια. Μεγαλώνω στην ουσία μαζί τους, αλλά με το Κίνημα των Νεότουρκων, γίνομαι μέλος του στρατού του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία, με πολλές αντιθέσεις, πολλά διαφορετικά στοιχεία, ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια:
«Τα χρόνια εκείνα, η Σμύρνη ήταν σε μια αρμονία, όχι όπως το σημερινό Izmir, ήταν ένα διαφορετικό μέρος, με όλους τους πολιτισμούς, όλες τις θρησκείες, όλες τις γλώσσες, τους χορούς, τις μουσικές…

Ήταν μια πραγματική Μητρόπολη, όχι όπως σήμερα. Έτσι, θέλουμε να δείξουμε πραγματικά τι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους αμέσως μετά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, όταν αυτοί οι άνθρωποι, που ζούσαν στη Σμύρνη, επέστρεψαν, είχαν δυσκολίες»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης