× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου, αγαπημένη»

Η ταινία προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν την περίοδο εκείνη

Δημοσίευση 17/6/2021

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου, αγαπημένη»

Ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας σε Λέσβο, Χίο και Αθήνα τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»,  της Μιμής Ντενίση, που αποτελεί στην ουσία τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ομώνυμης μεγάλης θεατρικής παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη από το Σαββατοκύριακο βρίσκονται στο νησί μας ηθοποιοί και συντελεστές της ταινίας οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχεία της Μυτιλήνης. Μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται σε γνωστό  νεοκλασικό αρχοντικό της πόλης μας στην περιοχή της Σουράδας, οι εξωτερικοί χώροι του οποίου διαμορφώνονται για τη φιλοξενία των σκηνών της ταινίας.

Η ταινία επιχειρεί να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν, αφηγούμενη αφενός την ιστορία μιας σμυρναϊκής οικογένειας, της οικογένειας Μπαλτατζή, με φόντο την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 κι αφετέρου την προσφυγική κρίση στη Μεσόγειο του 2015, με ηρωίδα το μοναδικό μέλος της οικογενείας που ζει μέχρι σήμερα, τη γιαγιά Φιλιώ.

Η παραγωγή εστιάζει ιδιαίτερα στη σημασία που έχει το φιλμ για τη σύγχρονη ιστορική συγκυρία. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «αποστολή της ταινίας δεν είναι να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος, αλλά να μιλήσει για ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα, το προσφυγικό. Να θυμίσει πως ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι’ αυτό αγκαλιάζουν μ’ αγάπη και γενναιοδωρία τους σημερινούς πρόσφυγες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης της «Χορωδίας του Χαρίτωνα», το σενάριο η ίδια η Μιμή Ντενίση με τον Μάρτιν Σέρμαν, ενώ στο καστ, πλην της Ντενίση, συναντούμε τους Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστου Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδη, Αναστασία Παντούση, Daphne Alexander, Κώστα Κορτίδη, Έφη Γούση, Γιάννη Εγγλέζο, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou, τους Γιάννη Βογιατζή, Rupert Graves, Susan Humshire, αλλά και τη Vanessa Redgrave σε ρόλο έκπληξη.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μαρτυρούν μια επιμέλεια στο σκέλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, τα γυρίσματα θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, με την ταινία να προγραμματίζει την πρεμιέρα της τα προσεχή Χριστούγεννα, κορωνοϊού επιτρέποντος.

Ο Δεκέμβριος είναι μια περίοδος που ευνοεί εισπρακτικά ανάλογα κινηματογραφικά εγχειρήματα: θυμίζουμε ότι Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν στις αίθουσες τόσο η «Ευτυχία», όσο και η παρεμφερούς θεματικής «Ρόζα της Σμύρνης», αμφότερες από τις μεγαλύτερες ελληνόφωνες εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η κάμερα του "Ν" εντόπισε τους συντελεστές της παραγωγής, σε στιγμές χαλάρωσης μετά τα γυρίσματα της ταινίας λίγο πριν το μεσημεριανό τους γεύμα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου