× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η δυστυχία του να είσαι κάτοικος Μυτιλήνης

Με αφορμή τις (για μια ακόμα φορά έτσι χωρίς καμιά συνεννόηση) προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Αστυνομία

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 27/5/2021

Η δυστυχία του να είσαι κάτοικος Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η ίδια ανακοίνωση είχε βγει με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και την περασμένη Πέμπτη. Δεν ξέρω γιατί αλλά ξανά μανά σήμερα ανακοινώθηκαν μια από τα ίδια. Αντιγράφω αυτολεξεί:

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της υπ’ αριθ. 6/2021 από 25-05-2021 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, την 29-05-2021 ημέρα Σάββατο και κατά τις ώρες από 08.00 έως 13.00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό 8ης Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη, από τη συμβολή της με την οδό Αργ. Εφταλιώτη έως και τη συμβολή της με την οδό Σκρά, για λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης εργασιών κλαδονομής πεύκου σε χώρο του παλαιού κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, από συνεργείο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στην προαναφερόμενη οδό, θα ισχύσουν οι απαραίτητες -κατά περίπτωση- προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και έρχομαι εγώ ο πτωχός τω πνεύματι απλός πολίτης της Μυτιλήνης να ρωτήσω:

  1. Πώς θα βγαίνει κανείς το Σαββάτο από την πόλη της Μυτιλήνης; Ο μόνος τρόπος είναι μέσω της Προκυμαίας της χιλιοπαρκαρισμένης παράνομα (με το Λιμενικό Σώμα εν υπννώσει) από την οποία θα μπω στην οδό Αλκαίου. Εκεί πρέπει να κάνω σλάλομ από την Προκυμαία μέχρι την οδό Ανδρομέδας  ανάμεσα σε γλάστρες, παγκάκια, τραπεζάκια, πεζούς, μηχανάκια όλοι μαζί αχταρμαδόν, να πάρω στροφή ορθής γωνίας σε δρόμο πλάτους τριάμισι μέτρων ευχόμενος μην τύχει και βρεθώ μπροστά έστω σε ένα παρκαρισμένο μηχανάκι. Ξανά σλάλομ στην Ανδρομέδας, ξανά ορθή γωνία στην Καραντώνη η οποία είναι μόνο άνοδος αλλά ως κάθοδος χρησιμοποιείται γιατί αλλιώς όποιος θέλει να πάει προκυμαία πρέπει να πάει στη Λαγκάδα κι από εκεί στο γήπεδο για να φτάσει στο λιμάνι! Αφού τα καταφέρω αποδεικνύοντας ότι σαν εμένα οδηγός άλλος κανένας θα μπω στη Ζωοδόχου Πηγής και φτου ξελευτερία!
  2. Άλλη λύση οι οδηγίες από το τμήμα τροχαίας. Ποιες οδηγίες θα μου πείτε. Επί τόπου θα τις μαθαίνει κανείς μόλις φτάσει στο... οδόφραγμα όπου θα κόβεται το δένδρο. Αν φτάσει ποτέ και δεν τα έχει βροντήξει σιχτιρίζοντας την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να κινηθεί Σαββατιάτικα με το αυτοκίνητο του εκτός πόλης.

Τώρα πιθανότητα όλοι οι.... εμπλεκόμενοι να βρουν μια λύση σαν αυτές σε κάθε στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος των Αφρικανικών μη εξαιρουμένων, να κοπεί το δένδρο βράδυ για παράδειγμα που δεν υπάρχει κυκλοφορία, αυτά είναι βάρβαρα πράγματα που κάνουν οι κουτόφραγκοι εις την χαζοεσπερία και όσοι βλακωδώς τους μιμούνται εν Ελλάδι και δεν έχουν προβλήματα.

Αυτά και υπομονή πατριώτες. Μια ζωή την έχουμε θα την ξοδέψουμε σε ετούτον τον τόπο, έτσι άδοξα... Αναζητώντας το αυτονόητο και το στοιχειωδώς λογικό.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επιστολή για την ανακαίνιση του Παλαιού Λιμεναρχείου

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΖΙΜΗΣ, πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Επιστολή για την ανακαίνιση του Παλαιού Λιμεναρχείου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Σάμου
Το Παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το διακύβευμα της θρησκευτικής εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα

Η θεσμική θωράκιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και η εισαγωγή του μαθήματος της Ηθικής -Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ*
Το διακύβευμα της θρησκευτικής εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αρμοδιότητες…

Γράφειο ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Σάμου
Αρμοδιότητες…
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αυτοδιοίκηση ή ετεροδιοίκηση;

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, Δικηγόρος
Αυτοδιοίκηση ή ετεροδιοίκηση;
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Παρέμβαση στο εμβληματικό κτήριο της θαλάσσιας εισόδου της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ, Αρχιτέκτων ΕΜΠ, Μέλος ΕΛΙΝΤ
Παρέμβαση στο εμβληματικό κτήριο της θαλάσσιας εισόδου της Μυτιλήνης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ξεχασιάρης και ανιστόρητος

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ*
ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ξεχασιάρης και ανιστόρητος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθελοντισμός και Συνδικαλισμός

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΟΣ
Εθελοντισμός και Συνδικαλισμός
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αρχαία, νεανικοί έρωτες και ψυχολογία ...

Γράφει ο Β.Α.ΓΕΩΡΓΑΣ, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας
Αρχαία, νεανικοί έρωτες και ψυχολογία ...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεν έχει «μα», ο βιασμός δεν έχει πολιτικό χρώμα

Γράφει ο κοινωνιολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΜΠΑΣ
Δεν έχει «μα», ο βιασμός δεν έχει πολιτικό χρώμα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Γράφει ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ, πρώην Δντης Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου &Σάμου
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα…
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Έλεος με τους… χομπίστες δημοσιογράφους

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έλεος με τους… χομπίστες δημοσιογράφους